Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindent megeszik...

Zsofiaviktoria kérdése:

A barátom mindent megeszik nálunk, sajtot, kávétejszínt, müzliszeletet, levesgyöngyöt. A szüleim észrevették, hogy ezek gyorsan fogynak, úgyhogy azt mondtam én voltam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A barátomat nem akarom megfosztani a kajától mert olyan boldog tőle, de a hátamat se akarom már tartani a szüleim felé, viszont ha elmondom, akkor lehet, hogy nem fogják őt úgy elfogadni.

2017. máj. 15. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
93%

Ne legyél már ennyire kuka a barátoddal... ha nem gyépés, akkor megérti, ha elmondod neki, hogy kicsit túl sokat lakmározott nálatok a múltkor, és ez feltűnt a szüleidnek is, akiknek nem 2 fillérjébe kerül az étel. Szóval ha lehet, akkor fizessen bele vagy ne egyen annyit, esetleg hozzon enni.

Most már ne mondd el a szüleidnek, csak még jobban megkavarnád a kakit. Inkább arra figyelj, hogy ez ne történjen meg így később.

2017. máj. 15. 11:36
 12/72 anonim ***** válasza:
88%

A levesgyöngy nem extrém, szerintem remek nasi.

Nos, kéne még infó, de nyilván ha feleszi az alapanyagokat, az gond és akkor is pofátlanság, ha éhes, én beszélnék vele és utasítanám, hogy ezt ne tegye. Ha éhes, szóljon, tuti össze lehet ütni valami ételt. Ha folyton nálatok eszik, akkor pedig fizessen, hacsak nem gondolják a szüleid, hogy nem gond, ha nem.

Nem értem, minek titkolózni, én is feleszek dolgokat rokonságban, én szoktam a visszafogottabb lenni, szívesen adják. Persze megkérdezem, szabad-e, mert mi van, ha azt a zsemlét máglyarakásra szánták? Azért ne randalírozzunk már mások kamrájában csak úgy... Tényleg oltári nagy pofátlanság, függetlenül attól, mennyire boldog tőle.

Vállalnia kell, ne hazudj miatta a saját szüleidnek. Szerintem.

2017. máj. 15. 11:41
 13/72 anonim ***** válasza:
87%
Ez nálunk is volt, egy exemmel, apuék szóvá tették. Ciki volt nekem, mondtam a srácnak, menjünk néha hozzá is.persze ex lett hamar belőle, mert egy fél liter vizet nem vett volna.. Azota mason elösködik
2017. máj. 15. 11:57
 14/72 jafnrétti ***** válasza:
92%

Megértem, hogy ez zavaró, amikor azt hiszik a szüleid, hogy ezek rendelkezésre állnak otthon, és egyszer csak már alig van.

A barátodat nem nagyon értem, azért azt csak tudja mindenki, hogy ilyet nem illik, nem? Hiszen nem otthon van, bármennyire is otthon érzi esetleg magát, nem való így beleeszegetni mindenbe, ha nem kínálják.

De téged se értelek. Oké, hogy a szüleid előtt ezt magadra vállaltad, de az érthetetlen, hogy a barátodnak miért nem szóltál már jóval korábban. Most viszont már tényleg szólnod kéne. Egy normális kapcsolatban az ilyet meg lehet beszélni. A barátod boldogsága azon múlna, hogy eleszegetheti-e azt, amit a szüleid drága pénzen megvesznek? Oké, hogy ezek egyesével nem nagy tételek, de ha valaki folyamatosan rájár, akkor nekik újra és újra meg kell venniük, ha ők is akarnak belőle enni.

Szólj neki, hogy ezt ne, ha már otthon nem tanították meg erre. Vegyetek nasit ti, ha rágcsálni akartok valamit. Vagy legyetek a barátodnál, és ott abból eszeget, amiből csak akar.

2017. máj. 15. 12:05
 15/72 anonim ***** válasza:
60%
A levesgyöngynél hangosan felordítottam a röhögéstől /bocs/:)))))
2017. máj. 15. 12:12
 16/72 anonim ***** válasza:
96%
Engem kimondottam zavarva, hogy ha a másnapi ételhez vett dolgokat feleszi valaki. Ha valamit direkten az ételhez veszek, szólok a családtagoknak is, hogy mondjuk a levesgyöngyöt a hagymaleveshez vettem, ha nem okvetlenül fontos ne egy egyék meg.
2017. máj. 15. 12:12
 17/72 anonim ***** válasza:
90%

Akkor nem lenne extrém, ha valaki otthon, a saját konyhájában heti 1x belemarkol a levesgyöngybe és elropogtatja nasiként.

De amikor valaki a barátnője szüleinek a házában hesszel, és konkrétan MINDENT kizabál a hűtőből meg a szekrényből, amit talál, az már beteges. Az éhség meg a mániákus nassolás között nagy különbség van, és ez az utóbbi. Ha már a kávétejszíneket is kilopkodja a hűtőből, csak hogy valamin nyammogjon, ott már nagy a baj.

Gondolom otthon se éhezik, sőt. Valszeg otthon mindig vesznek neki a saját szülei chipset, csokit, ropit, mogyit, jégkrémet, azokon él, ehhez van hozzászokva, és ezért nem bírja ki nassolás nélkül a csajnál.

Ha otthon nem kapna enni, akkor vagy venne és vinne magának kaját, vagy pedig kérne 2x az ebédből, mert gondolom megkínálják rendes étellel is, reggel van zsömle, kávé stb. Ha pedig szégyellné, akkor inkább ott is éhen maradna, de nem lopkodná a kaját.

Arról nem is beszélve, hogy ettől az undorító zabálástól BOLDOG. Ha valaki éhezik, az nem lesz boldog 2 kávétejszíntől.

A csávónak komoly mentális gondjai lehetnek, ha ez teszi konkrétan boldoggá. Kényszeres evés, de durván. Ha mi a párommal nasizni akarunk, akkor veszünk egy tábla rendes csokit vagy egy csomag chipset és megesszük ketten. Mondjuk kéthetente egyszer hétvégén, ha filmezünk. De ha valaki napi szinten magába tol minden sz**t, amit talál, az már nem a nasizás kategória.

Kedves kérdező, hány évesek vagytok? És hány kiló a barátod? Látszik már rajta a sok falás, vagy inkább gyanúsan girhes?

Amúgy meg a szüleidnek joguk van tudni erről, nem kevés pénzbe kerül ám az élelmiszer, nem azért dolgoznak, hogy aztán otthon eltűnjön az összes kaja, mert a barátod lopkodja.

2017. máj. 15. 12:14
 18/72 anonim ***** válasza:
32%

mi a lószar az a levesgyöngy?

Ha éhes valaki egyen és a költségekbe szálljon be.

Feltéve ha nem koldus. Bonyolult Zsófika?

2017. máj. 15. 12:14
 19/72 anonim ***** válasza:
73%
Ez nem barát. ez egy két lábon járó gyomor.
2017. máj. 15. 12:18
 20/72 anonim ***** válasza:
68%

Hát én biztosan rászólnék, hogy vagy ne egyen ennyit, vagy akkor fizessen a kajába, mert ez pofátlanság.

1-2 müzliszelet még okés, de hogy mindent bezabál, nagyon nem!

Meg ezeket csak úgy magában eszi? Mert az is totál gáz, sőt, szánalmas. Nekem nem kéne olyan férfi - vagyis inkább kisfiú, akinek nulla az önmegtartóztatása.

2017. máj. 15. 12:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!