Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne Pestről vidékre...

Érdemes lenne Pestről vidékre költözni?

Figyelt kérdés

Párommal Pesten élünk albérletben, én 5 éve, párom tősgyökeres pesti. Tűrhető munkánk van, kényelmesen megélünk belőle, de félretenni a mai albérletárak mellett alig tudunk. Saját lakásunk, ha így haladunk, kb 10 év múlva lesz, az is csak egy kétszobás panel, pedig hamarosan szeretnénk családot alapítani. Na itt a csavar, nemrég örököltem egy családi házat vidéken a szülővárosomban. Kis felújítás ráférne, de felajánlották a szüleim hogy segítenek ebben, ők nagyon szeretnék hogy közel lakjunk hozzájuk mi és a jövendőbeli unokák is. Csak sajnos a szülővárosomban a munkalehetőségek korlátozottak. Ott biztos mindketten jelentősen kevesebbet keresnénk, bár az albérleten meg rengeteget tudnánk spórolni. Nem tudom mit kellene csinálni, szívem szerint én mennék, párom gondolkozik rajta, fél hogy ott nem fog normális munkát találni. A bejárás nem opció, 200 km-re lennénk Pesttől.

Ti mit tennének a helyünkben? Mennétek vagy maradnátok?

2017. ápr. 19. 10:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
25%

Nyilván örül neki a kérdező, amiért le "pesti proliztad".

Nos, 3 gyereket eltartani és nevelni nyilván sokkal könnyebb kelet-mo-i, alacsony fizetésből, mint budapesti, folyamatosan emelkedőből, ugye? Ha munkanélküli lesz, hol kap hamarabb és jobb eséllyel, normálisan fizető munkát: a Tiszántúlon vagy a fővárosban?

Pontosan tudom, mennyit ér egy nyíregyi vagy debreceni használt, felújítandó ház.

Gombokat.

Honnan tudom? Megvert az isten azzal, hogy eladjak ott gy örökölt házat. Még jó állapotú is volt. Évekig tartott és fillérekbe került.

Nyíregyházi házról van szó. Ott az átlagos nm ár: 211.000 ft. Ez semmi, nevetséges. És most van a fellendülés, ez csak alacsonyabb lesz. De fizetőképes kereslet is alig van rá.

Megéri.

Hiába kötözködsz, én a puszta tényeket írom le.

2017. ápr. 19. 11:42
 32/65 anonim ***** válasza:
42%
Biztonságos? Alföldi falvakban jobban rettegnek az emberek, mint a "nyóckerben" ha végigsétál valaki. :)
2017. ápr. 19. 11:43
 33/65 anonim ***** válasza:
23%

Ne cicázz, ha neked Budapest a büdös belvárost jelenti, nem pedig a pl. a budai tisztaságot és nyugalmat.

Szerinted, mennyi az átlagos szám egy évben, ahányszor egy szabolcsi, több gyerekes család megengedi magának, hogy felutazzon a fővárosba egy színházi bemutatóra, szabolcsi fizetésekből? Időben ÉS pénzben is?

Igen, egyes vidéki városkákban is vannak kulturális helyek. Pl. Nyíregyen 1 db színház van ÖSSZESEN, és ez csak a színház. Múzeum talán 3,de abban a skanzen is benne van.

Szóval nem arról van szó, kiscica, hogy te mennyire vagy kulturált, hanem a TÉNYRŐL, hogy a kultúrához való jutás lehetősége mennyire nehezített Nyíregyházán, azzal az egy db színházzal.

2017. ápr. 19. 11:46
 34/65 anonim ***** válasza:
96%
Nem a kérdezőt "pestiproliztam" le, de mindegy.:-) Ha 100 négyzetméteres házért 20 millió (az általad írt négyzetméterárral szűken számolva) neked gombokat jelent, oké.:-) Egyébként saját házban, hitel nélkül, átlagfizetésből vidáman lehet 1-2 gyereket nevelni, még vidéken is, bármilyen meglepő ez számodra.
2017. ápr. 19. 11:48
 35/65 anonim ***** válasza:
7%

Nos, akkor mondok én neked egy meglepő adatot: ugyanez a 100nm-es ház Budapesten, hitel nélkül, a legrosszabb külső kerületekben 30-35 milliót ér, de pl. a jobb budai kerületekben 50-80 milliót. A megépítése meg ugyanannyiba került, s eladni sem évek, hanem hónapok, ha kell. És ezek NEM az ingatlanlufis árak.

Bármilyen meglepő is ez számodra, bár látszik, hogy nem tudsz, csak a magad fejével gondolkodni. Én leszarom, hogy hol lakik a kérdező, de kérdezett, s az általam leírt tényeket figyelembe kell vegye, hogy tudjon priorizálni.

2017. ápr. 19. 11:52
 36/65 anonim ***** válasza:
7%

Ja, hogy engem kíséreltél meg ... Hát, nem talált. Lévén sem proletár származású, sem pesti nem vagyok. De ki-ki, miből indul ki, ugyebár.

2017. ápr. 19. 11:53
 37/65 anonim ***** válasza:
93%
Jaj, 67%-os, állj már le. Nem alföldi faluról van szó, hanem egy megyeszékhelyről. Azt meg meséld már el, hogy a kérdező hogyan, mi módon tenne szert egy jobb helyen lévő, budai ingatlanra? Azért, mert van 3 kerület a fővárosban, ami viszonylag élhető, még nem ez a nagy átlag, és nem mindenki számára adott. Azt pedig megnézném, hogy a budapesti átlagcsalád havonta hányszor megy színházba, múzeumba, képtárba...:-)
2017. ápr. 19. 11:54
 38/65 anonim ***** válasza:
90%

"Nos, akkor mondok én neked egy meglepő adatot: ugyanez a 100nm-es ház Budapesten, hitel nélkül, a legrosszabb külső kerületekben 30-35 milliót ér, de pl. a jobb budai kerületekben 50-80 milliót. A megépítése meg ugyanannyiba került, s eladni sem évek, hanem hónapok, ha kell. És ezek NEM az ingatlanlufis árak.

Bármilyen meglepő is ez számodra, bár látszik, hogy nem tudsz, csak a magad fejével gondolkodni. Én leszarom, hogy hol lakik a kérdező, de kérdezett, s az általam leírt tényeket figyelembe kell vegye, hogy tudjon priorizálni."

Szerencsétlen...És a telek mennyibe kerül hozzá, amire építhetnének?? Én a kérdésre, az adott szitura válaszolok, te meg fent jársz valahol a fellegekben. Szerintem TE próbálj meg kilépni a korlátaid közül.

2017. ápr. 19. 11:57
 39/65 anonim ***** válasza:
7%

Tekintettel arra, hogy rentáblisek és szinte teltházzal vagy teltházzal futnak a kulturális események, így aztán muszáj eljárni a budapestieknek rájuk, különben nem lennének tele a színházi nézőterek vagy nem lenne várólista ide vagy oda.

Budapesten NEM 3 élhető kerület van. De ha annyi lenne, az sem befolyásolná azt, hogy Szabolcsban meg van egy db megyeszékhely és slussz, ahol, ha szerencséje van, van állása, szabolcsi fizetéssel, és élhet az örökölt, családilag kipofozott házában. És olvasgathat munkanélküliség esetén statisztikákat arra nézvést, hogy Szabolcsban mennyi idő alatt kap újra munkát valaki, és ahhoz képest mekkora ez a száma fővárosban vagy Sopronban.

2017. ápr. 19. 11:58
 40/65 anonim ***** válasza:
5%

Ki mondta, hogy költözzön Budára? Édes istenem, a funkcionális analfabétizmus , ha vidéki önérzettel párosul ...

Kellemes, pesti külső kerületekben, családi házas övezetekben huszoniksz-harminciksz millió között kaphat új építésű házakat akár. Tény. De ennyiért új lakást is vehet, NEM a romkocsmák környékén. Másik TÉNY.

Ezzel neked az a bajod egészen pontosan, hogy .... ?

2017. ápr. 19. 12:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!