Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha van munkám érdemes szülőktő...

Ha van munkám érdemes szülőktől külön költözni?

Figyelt kérdés
Szobát vennék ki albérletben, hogy a munkához is közelebb legyek úgy 100 nettót keresek, érdemes?

2012. máj. 12. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha 20-30 ezer körül kapsz egy szobát, akkor igen, de többért nem. Kajára is elmegy 30-40 ezer ft-od. A többi megmarad külön kiadásokra, szórakozásra, öltözködésre.
2012. máj. 12. 22:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincsenek nagy problémák otthon, a szüleid nem kérnek tőled el pénzt és az utiköltség olcsóbb, mint egy szobabérlés, akkor ésszerűbb otthonmaradni és gyűjögetni. Viszont, ha valami nagyon nincs rendben v a szüleidnek való fizetéssel is ott lennél, ahol a szobáért valóval, akkor miért ne költöznél külön.

Csinélj pro és kontra listát és számolj a felmerülő költségekkel.

2012. máj. 12. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan jónak látod. Én már 1,5 éve dolgozok de még a szüleimnél lakok. A munkahelyem 20 percnyire van innen az uti költségemet fizetik mert céges autót használok. és ami pénzt adok a szüleimnek kb a fizum 30% át abból én nekem kb a fizum fele rámenne az albérleti díjra plusz rezsi a maradékból kb 30-40 ezer elmegy kajára és maradna kb 20-30 ezer ft-om ami menne el szórakozásra meg egyéb másra. A barátnőmmel tervezem az összeköltözsét de csak akkor ha lesz neki munkája mert úgy nyugodtabban alszunk mindketten ha következő fizetésig nem kell azonj izgulni hogy na vajon melyik nap fogunk kaja nélkül maradni. Én nem keresek olyan jól ugyan még de én elvagyok a szüleimnél kis pénzt beadok a közösbe a többit meg félre tudom tenni mert még hosszú az élet (remélem) és sosem jönne rosszul ha lenne hova nyúlni ha úgy alakul. Én azt mondom ha nem muszáj akkor ne menjél inkább ameddig teheted adj be a szüleidnek egy kevés pénzt a közösbe többit meg gyűjtsed tartalékold addig ameddig nem költözöl esetleg össze a barátnőddel nem lesz családod stb... Hidd el ez később jól jöhet amit így össze szedsz.
2012. máj. 12. 22:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Aztán, ha véletlenül megszűnik a munkád?

mert az manapság igen könnyen előfordul.

2012. máj. 12. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá lehetőséged otthon maradni, akkor nem érdemes. Gyűjtögetni csak úgy lehet, ha nem költesz fölös dolgokra, márpedig ha lakhatsz otthon is, de te inkább albérletre költesz, az komoly pénzkiesés.
2012. máj. 12. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szobát felesleges kivenni,alkalmazkodnod kell a tulajhoz,nem vagy egyedül,azért mégse olyan mintha egy egész lakást bérelnél.Maradj még inkább otthon.
2012. máj. 12. 22:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs, akkor is.
2012. máj. 13. 09:29
 8/8 anonim ***** válasza:

inkább spórolj. ha jól kijössz a szüleiddel és még nincs párod, akkor felesleges egyedül lakni.

ha megismersz valakit, és komolyra fordul a dolog, akkor érdemes elgondolkodni rajta, akkor már nem illik a szülők nyakán élni.

így még sztem nem vészes, ha egyedül élnél, akkor hamar elmenne az a 100 rugó.

2012. máj. 13. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!