Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtaggal nem érdemes...

Családtaggal nem érdemes munkát csináltatni?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonunk kőműves, de ért mindenhez. Megbeszéltük vele hogy lakást lerakja járólappal. Kb 40 m2, de már lassan 3 hete csinálja. Idejön 9 után, 1 óra múlva hazamegy valamiért (itt lakik az utcában) eltölt vagy fél órát, aztán 12ig itt van, akkor hazamegy ebédelni, és 2 körül jön vissza, majd 4 felé elbúcsúzik hogy majd holnap jön. Kb 3 órát dolgozik, van hogy 2 napig nem is jön. Most is elment ebédelni, de azt mondta vagy visszajön vagy nem, majd attól függ...Azért csinálja ezt mert rokonok vagyunk? Idegen mester nem merné ezt csinálni?

Ja és teljes árat fizetek neki, mintha idegen lenne, meg fizetem úgy ahogy kell.

2012. máj. 10. 12:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha óra díjat fizetsz neki akkor direkt húzza az időt. Ezt még egy idegen is megcsinálja azzal hogy sokáig vacakol vele közben nekiáll kajálni meg minden. Én ismerősömmel csináltatom ezeket a munkákat én mondtam neki hogy rakja le az anyagot fizetem plusz a munkadíjat és nem órabért kap hanem négyzetméterenként fizetek neki x összeget és nem érdekel meddig csinálja meg hogy nekem az a lényeg hogy jó legyen és lehetőleg minél hamarabb. Így talán nem fog vele annyit szenvedni és ha mázlid van akkor jól fogja megcsinálni.
2012. máj. 10. 12:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy más dolga is van, ez az oka, hogy lassan halad vele?

Egyébként azt gondolnám én is, mivel rokon, lazábbra veszi a figurát. Amúgy csúnya történeteket hallottam már rokon által készült belső munkálatokról... Hanyag munka, sok-sok kidobott pénz. Vigyázz ezzel mindenesetre!

2012. máj. 10. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

mester is ugyanezt megcsinálja, ha olyan. :D

Mi egyszer egy heti vörösbor adagot hagytunk 2 festőnek, anyámék leléptek melózni, minket lepasszoltak mamákhoz, este 6kor mind a kettő beájultan feküdt a sarokba, mert megitták az összes pitykót. nem hiszem, hogy a rokonság miatt ilyen, de megbízható mesterember nem biztos, hogy szarakodik ennyit. Apám a konyhánkat 2 nap alatt leburkolta laminálttal, mikor a rokonságban csinált egy-két parketta csiszolást és lerakást, ő sem volt ott, max egy hetet. Szóval csak a rokonod egy nagy lustaság, ha zavar, ne alkalmazd többet, mert csak feleslegesen idegesíted magad, lehet a munkája sem olyan precíz, akkor inkább fizesd meg rendesen az árát, és nincs probléma.

2012. máj. 10. 13:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Hát úgy állapodtunk meg hogy mivel nekem nincs autóm ő hozza az anyagot, és a munkadíjjal együtt kifizetem neki. De szerintem négyzetméterben számolja a munkadíjat gondolom.

Csak már olyan idegesítő hogy ennyi idő óta nem fejezi be, nagy a felfordulás stb. Amúgy szépen dolgozik, csak hát...

Pl tavaly ő szigetelte be a házat: hungarocel, új párkányok, színesre festés. Földszintes családi házról van szó. Elkezdte 04.25-én, és 06.20-án fejezte be. 2 hónap alatt, az utcánkban 2 hét alatt csinálta meg egy mester.

Már akkor is ezt csinálta hogy elment ide-oda, bevásárolni, a gyerekért az oviba, a postára stb. Értem én hogy ezt is meg kell valakinek csinálnia, de akkor miért nem intézi reggel, és akkor utána ráérne.

2012. máj. 10. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolja, mivel rokon vagy, nem fogod kidobni, mindegy meddig csinálja. Te tudod, mit akarsz vele, de ultimátumot kellene adni neki, hogy x időre csinálja meg vagy megbízol mást és nem fizeted ki az egészet.
2012. máj. 10. 13:10
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Nem hinném, hogy azért csinálja, mert rokon. Én is ismerek több ilyen mestert, egyik sem rokonom. Azért mert neki nincsen főnöke, ő szaladgál mindenhová, ő intéz a felesége helyett mindent, mert az "dolgozik"... Most dolgozik nálunk egy, aki nagyon jó szakember, de a munkamorálja a béka feneke alatt. 9-re ígérkezik, megérkezik min. 10 perc késéssel, dolgozik 1 órát, abból fél órán keresztül fülén a telefon, aztán elszalad valami anyagot venni, visszajön, elmegy ebédelni, nagy sokára visszajön, dolgozik egy kicsit, közben folyamatosan telefonál, aztán 3 után neki menni kell a gyerekért a suliba. Az a poén, hogy ez a pasi dolgozott nálunk régebben és nem volt ilyen.
2012. máj. 10. 13:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen,a jó munkához idő kell ha szarhoz meg még több!
2012. máj. 10. 13:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes, igaz nálunk "csak" ismerős csinálta a fürdőszobát, de elhúzta mint a fene. 3 óra ebédszünetet tartott, előbb lelépett. Igaz nem óradíjba volt, de akkor is.
2012. máj. 10. 14:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
nekünk már többször segített rokon kőműves, és csak az anyag árt kérte el, meg ebédet, de mellette csinálta a rendes fizetett munkáját és mikor ideje volt akkor jött hozzánk, így is 2-3 nap alatt befejezte a terasz beépítését
2012. máj. 10. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:

ez viszont ciki lesz, ha legközelebb mesterre bízod a munkát, aki normál munkaidőben elvégzi a melót, mert úgyis csak a fülébe jut, elvégre rokonságba van:D

De azért tartsd a szemed előtt a saját igényeidet, megéri ez a hercehurca?

2012. máj. 10. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!