Családtaggal nem érdemes munkát csináltatni?
Az egyik rokonunk kőműves, de ért mindenhez. Megbeszéltük vele hogy lakást lerakja járólappal. Kb 40 m2, de már lassan 3 hete csinálja. Idejön 9 után, 1 óra múlva hazamegy valamiért (itt lakik az utcában) eltölt vagy fél órát, aztán 12ig itt van, akkor hazamegy ebédelni, és 2 körül jön vissza, majd 4 felé elbúcsúzik hogy majd holnap jön. Kb 3 órát dolgozik, van hogy 2 napig nem is jön. Most is elment ebédelni, de azt mondta vagy visszajön vagy nem, majd attól függ...Azért csinálja ezt mert rokonok vagyunk? Idegen mester nem merné ezt csinálni?
Ja és teljes árat fizetek neki, mintha idegen lenne, meg fizetem úgy ahogy kell.
Nem lehet, hogy más dolga is van, ez az oka, hogy lassan halad vele?
Egyébként azt gondolnám én is, mivel rokon, lazábbra veszi a figurát. Amúgy csúnya történeteket hallottam már rokon által készült belső munkálatokról... Hanyag munka, sok-sok kidobott pénz. Vigyázz ezzel mindenesetre!
mester is ugyanezt megcsinálja, ha olyan. :D
Mi egyszer egy heti vörösbor adagot hagytunk 2 festőnek, anyámék leléptek melózni, minket lepasszoltak mamákhoz, este 6kor mind a kettő beájultan feküdt a sarokba, mert megitták az összes pitykót. nem hiszem, hogy a rokonság miatt ilyen, de megbízható mesterember nem biztos, hogy szarakodik ennyit. Apám a konyhánkat 2 nap alatt leburkolta laminálttal, mikor a rokonságban csinált egy-két parketta csiszolást és lerakást, ő sem volt ott, max egy hetet. Szóval csak a rokonod egy nagy lustaság, ha zavar, ne alkalmazd többet, mert csak feleslegesen idegesíted magad, lehet a munkája sem olyan precíz, akkor inkább fizesd meg rendesen az árát, és nincs probléma.
Hát úgy állapodtunk meg hogy mivel nekem nincs autóm ő hozza az anyagot, és a munkadíjjal együtt kifizetem neki. De szerintem négyzetméterben számolja a munkadíjat gondolom.
Csak már olyan idegesítő hogy ennyi idő óta nem fejezi be, nagy a felfordulás stb. Amúgy szépen dolgozik, csak hát...
Pl tavaly ő szigetelte be a házat: hungarocel, új párkányok, színesre festés. Földszintes családi házról van szó. Elkezdte 04.25-én, és 06.20-án fejezte be. 2 hónap alatt, az utcánkban 2 hét alatt csinálta meg egy mester.
Már akkor is ezt csinálta hogy elment ide-oda, bevásárolni, a gyerekért az oviba, a postára stb. Értem én hogy ezt is meg kell valakinek csinálnia, de akkor miért nem intézi reggel, és akkor utána ráérne.
ez viszont ciki lesz, ha legközelebb mesterre bízod a munkát, aki normál munkaidőben elvégzi a melót, mert úgyis csak a fülébe jut, elvégre rokonságba van:D
De azért tartsd a szemed előtt a saját igényeidet, megéri ez a hercehurca?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!