Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor érdemes (lehet) apasági...

Mikor érdemes (lehet) apasági pert inditani?

Figyelt kérdés

36 hetes terhes vagyok.

Az a kerdesem, hogy elindithatom azelott is a pert hogy a kicsi megszuletne? Ugy tudom, hogy amennyiben nincs apasagi nyilatkozat (nem voltunk hazasok, se hivatalos elettarsak), akkor az anyakonyvi kivonatban "kitalalt" apat irnak, ezt nem szeretnem.

Hova forduljak egyebkent a pereskedes meginditasaval kapcsoolatban segitsegert, gyamugy vagy csaladsegito?

Nyilvan gyerektartast is szeretnek megallapittatni az apasagi perrel egyutt.

2012. ápr. 11. 09:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem vagy együtt a születendő baba apjával?
2012. ápr. 11. 09:45
 2/16 A kérdező kommentje:
nem, egy par honapja elkoltozott. egyebkent az apasag tenyet tagadni nem tagadja (akartunk nyilatkozatot is tenni, de mire beszereztunk/tem minden papirt, addigra elharapozott a kapcsolatunk annyira, hogy kb kizart, hogy ezt bekesen megoldjuk...) .
2012. ápr. 11. 09:47
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azért próbálkoznék ezt békés úton lerendezni.
2012. ápr. 11. 09:48
 4/16 anonim ***** válasza:
24%

Nem adnak kitalált nevet a gyereknek. Ilyenkor a született gyerek anyai nagyapjának a vezetéknevét kapja. Tehát a te apád vezetéknevét.

Ha apasági vizsgálatra kerül sor, azt neked kell kifizetned és elég drága.

Ha békés úton nem sikerül megbeszélni vele, kérdezd meg a védőnőt, vagy a kerületileg illetékes gyámhivatalt. Ott nagyon segítőkészek szoktak lenni.

2012. ápr. 11. 10:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A gyereket a te nevedre írják, apa egyenlőre nem kerül az anyakönyvi kivonatba. A gyerek jogállását 3 éves korig rendezi a gyámhivatal, tehát az még arrébb van. Addig inkább az apasági nyilatkozatot próbáld elintézni.
2012. ápr. 11. 10:21
 6/16 A kérdező kommentje:

koszi!

tudom, hogy a gyerek az en nevemre kerul (akkor is igy lett volna, ha egyutt maradunk es minden oke), nem erre iranyult a kerdesem, hanem hogy elindithatom e terhesseg alatt a pert.

nyilvan mindenkinek jobb lenne ha ezt kozosen normalisan megtudnank oldani, de ha nem megy, akkor nem megy.

2012. ápr. 11. 10:30
 7/16 anonim ***** válasza:
64%

Mivel még terhes vagy ,nem létezik a gyereked ,nem lehet pert inditani... ki lesz az alperes a hasad???

sok eszed van

2012. ápr. 11. 10:51
 8/16 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg várd meg, hogy a gyerek megszülessen. Ez alatt a 2-3 hét alatt úgysem érsz a végére. Előbb menjen le rendesen a szülés, aztán utána, ha már minden oké.
2012. ápr. 11. 10:59
 9/16 A kérdező kommentje:

kedves 7/8as rettento mokas (es valoszinuleg intelligens is) ember vagy, gratulalok magadhoz. :)

az ertelmes, hasznalhato valaszokat pedig koszonom mindenki masnak.

2012. ápr. 11. 11:06
 10/16 anonim ***** válasza:
44%

Hát azért nálad intelligensebb vagyok . Ugyanis ez így van akár tetszik akár nem .A világon nem létező ember nem perelhet be senkit!

Te aki inkább gondolta meg volna h milyen embernek szülsz gyereket. Ahogy elnézem olyannak aki nem is akarja ezt a gyereket. Te már azt tervezed h pereld be, inkább azon gondolkoztál volna el mikor teherbe estél tőle, hogy vajon lesz e olyan apa, aki rendes családi körülményeket megadja majd a gyerekednek, aki felneveli és gondoskodik róla. Nem perel kényszeríteni rá ,hogy igenis akarja ezt a gyereket. Én annál intelligensebb leszek hogy nem baszom el a gyerekem életét...ellentétben veled!

2012. ápr. 11. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!