Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor érdemes (lehet) apasági...

Mikor érdemes (lehet) apasági pert inditani?

Figyelt kérdés

36 hetes terhes vagyok.

Az a kerdesem, hogy elindithatom azelott is a pert hogy a kicsi megszuletne? Ugy tudom, hogy amennyiben nincs apasagi nyilatkozat (nem voltunk hazasok, se hivatalos elettarsak), akkor az anyakonyvi kivonatban "kitalalt" apat irnak, ezt nem szeretnem.

Hova forduljak egyebkent a pereskedes meginditasaval kapcsoolatban segitsegert, gyamugy vagy csaladsegito?

Nyilvan gyerektartast is szeretnek megallapittatni az apasagi perrel egyutt.

2012. ápr. 11. 09:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mivel az apuka nyilatkozhat "egy nem letezo emberrol" ugy mint a sajatja, ezert egyaltalan nem egyertelmu, hogy en mint az anya, miert is ne indithatnek egy ilyen keresetet ellene.

Mellesleg nem kivanom, hogy ateld te is azt, hogy elhagyjanak egy 6 eves kapcsolat utan egyiknaprol a masikra egy kozosen tervezett babaval a hasadban. :) Egyebkent sincs semmi kozod ahhoz, amikrol oly mindent tudoan beszelsz. Majd te elbaszod mashogy a sajat gyereked eletet, az enyemert meg ne aggodj.

En feltettem egy kerdest (hopp, erre valo ez az oldal) amire ha nem tudsz valaszolni,foleg emberi hangnemben, akkor menj mashova trollkodni.

2012. ápr. 11. 12:40
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
11:47 Hát te aztán "szuper intelligens" ember lehetsz miközben valakiről gy alkotsz véleményt,hogy nem is ismered és fogalmad sincs az illető életéről. Ez inkább nagy fokú primitívségre vall. Csak elárulom neked,hogy sok embert még hosszú évek múlva sem lehet teljesen kiismerni.És gondolom,ha előre tudta volna,hogy így jár akkor a gyereket se merte volna vállalni. Kérdező: Amúgy addig amíg nem születik meg a gyerek valóban nem lehetséges a per megindítása. Utána a gyámügynél tudsz segítséget kérni a továbbiakhoz
2012. ápr. 11. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem számít jogi személynek a magzat, fogantatás utáni 91. naptól? (Örökölhet is, feltétel, hogy élve szülessen.)
2012. ápr. 11. 14:53
 14/16 anonim ***** válasza:

Értem mire gondolsz, de annak feltétele az élve születés. Ha élve születik, akkor örökölhet.

A 91. nap meg a családi adókedvezménynél van.

2012. ápr. 11. 15:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Most olvastam el mégegyszer. A magzat sosem lesz jogi személy. Sőt, az ember sem az. Természetes személyek. Jogi személy pl.: cég, vállalat...
2012. ápr. 11. 15:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi van, ha meg sem születik a babád? Baleset vagy bármi közbejöhet... Kit akarsz perelni? Igenis okos válaszokat adtak ! Sok gyerek él apa nélkül, sajnos, a "szülők" hibáztathatók ezért! Könnyen össze-,szétugranak a fiatalok, remélem nem a kormánypárt hibás ezért is!
2012. ápr. 12. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!