Vajon érdemes lenne ennyi idő után a kedvesemhez költözni albérletbe?
Kedves olvasók!
Sok véleményre lenne szükségem, remélem minél több válasz fog érkezni, h több aspektusból is körbe tudjam járni a szituációt.
21 éves lány vagyok, a barátom 27 (lesz novemberben). Két és fél éve vagyunk együtt. Meglehetősen kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, de persze viták nálunk is szoktak lenni. Eddig hála az égnek mindent sikeresen megoldottunk. Egy városban lakunk, gyalog kb 40-50 percre egymástól, szóval relatíve közel. Ő dolgozik, nagyon sokat és három műszakban. Én pedig egyetemen vagyok másodéves hallgató, és nagyon sokat tanulok. Az utóbbi időben jóval kevesebbet látjuk egymást, mert ezen a munkahelyen nemrég kezdett és ugyan a fizetés jobb, de szabadideje alig van. A napokban felmerült bennem immáron komolyabban a kérdés, h jó ötlet lenne-e összeköltözni. Már vele is beszéltünk erről. Ő mindenképpen támogatná, kiszámoltuk, h mennyibe fájna nekem havonta. Úgy gondoltuk, h feleznénk mindent (lakbér, közös költség, rezsi) és így nyáron olyan 27 ezer körül lenne fejenként, télen pedig olyan 35-40 körül. A mostani vizsgaidőszak után, tehát olyan február körül gondolnám, h odaköltözök. De mégis van bennem egy kis kétely, nem a barátom miatt, hanem maga az albérlet sztem pénzkidobás. Főleg így, h tanulok, és alapból közel lakunk egymáshoz. Kapom a köztársasági ösztöndíjat, ami havonta 34 ezer ft, a következő félévtől kapok sima ösztöndíjat is, ami 20ezer... tehát van havonta 54 ezer Ft-om, amiből csak az orosz magántanárt kéne fizetnem, a többit pedig félretehetném, ha majd egyszer szeretnék saját lakást. És nem pedig másnak perkálni egy vagyont, értem ezalatt a főbérlőt.
Komoly harcokat vívok most a lelkemben, mert borzasztóan szeretnék már ennyi idő után végre együtt lakni a kedvesemmel, nomeg nem utolsó sorban 21 évesen végre önállósodni és kibújni édesanya szoknyája alól. Szeretném érezni és szokni a terhet, amit egy háztartás vezetése nyújt. Ugyanakkor félek, soha nem jön vissza az a rengeteg pénz, amit pár év alatt kidobok az ablakon az albérlet miatt.
Milyen tanácsokkal tudnátok szolgálni nekem? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem a számításaid alapján úgy tűnik, alig maradna pénzed a fél rezsi kifizetése után, így mindenképpen a barátodnak kellene eltartania, ami nem baj, nyilván szívesen tenné, csak én például rosszul érezném magam ilyen helyzetben, pláne, ha netalán mégis szakítotok később.
Mikor fejezed be a sulit? Ha egy-két éven belül érdemes lehet azt még kibírni és utűna inkább venni együtt egy lakást, mert hitelt fizetni mégis több értelme van mint albérletet.
igen, akkor látom többen is osztják a véleményem. Hát kajaügyileg eddig is úgy volt, h ha én ott vagyok az ő kajáját eszem, ha jön hozzánk hétvégén vagy bármikor akkor mi is adunk neki, meg küldeni is szoktak a szüleim.
Másfél évem van hátra a Ba-n. Utána a mestert vagy levelezőn fogom, h tudjak dolgozni, de sokkal inkább arra buzdítom a barátomat is, h húzzunk ebből az országból csak 1-2 határral nyugatabbra, minimum pár évre és mire visszajönnénk hitel nélkül vehetnénk egy lakást vagy házat.
Köszönöm a válaszokat!
szia!
én 23 éves vagyok, 3 éve lakunk együtt albérletben. a közös élet miatt nagyon nem bántam meg, a pénz miatt annál inkább. nem a legjobb megoldás, de viszont sokszor csak így tudjátok kipróbálni, hogy tudtok-e együtt élni. a helyzet az, hogy 3 évnyi albérlet után én azt tudom nektek mondani, hogy az a 27 ezer jól hangzik, de ebben egy csomó minden nincs benne. gondolom ez csak a rezsi lenne, mi is jól indultunk, aztán jöttek az általános költségek: kaja, ruházkodás, néha szórakozni is kell, valami elromolhat, stb-stb. mi mindketten dolgozunk, én 120-130 között keresek, a párom is 100 körül, és néha alig jövünk ki. persze rakunk félre pénzt, de nem elég. én lehet, hogy várnék még a helyedben, de nem rossz dolog, hidd el:) kíváncsi leszek, hogy döntöttél
Köszönöm mindenki válaszát!
Egyébként nem csak hétvégén vagyunk együtt, hanem hétköznap is, ahogy a munka meg a suli engedi.
Valószínű, h egyelőre még jegelni fogom akkor ezt a témát. Mert végülis ennél többet nem nagyon látnánk egymást, csak minden este együtt aludnánk.
Az érdekelne engem is, h tudunk-e együtt élni, mert csak akkor lehet aztán magasabb szintre lépni, különben nem lennék ez az összeköltözős párti, de a házasság előtt tényleg nem árt 1-2 év. Úgy tűnik akkor inkább tartalékolom a pénzem. Meg most hirtelen az is eszembe jutott, h nyárra költöznék oda (3 hónap) és ilyen próbaegyüttélést csinálhatnánk. Én is mindenbe beszállnék természetesen anyagilag és azért 3 hónap mégsem olyan sok.
Ha sikerülne elhagynunk az országot, akkor úgyis együtt élnénk.
Az utolsó előtti válaszolónak külön köszönöm a kommentárját. Örülök, h a "másik" oldalról is jött hozzászólás. És ti így együtt azért egész jól kerestek, de nálunk sajna még a barátom munkája is csak meghatározott ideig szól, nekem ugye csak ösztöndíjam van... őrültség lenne belevágni még.
Szép estét mindenkinek!
mindenképpen maradj otthon még.
valószínűleg, ha odaköltöznél ugyanannyit találkoznál vele, mint most, másrészt így is átmehetsz hozzá ott aludni, főzni meg lakást rendben tartani. vagyis amolyan néha itt - néha ott megoldást válaszhatsz, de legalább azt a 27000-et megspórolod. amikor meg már rendesen kapsz fizetést, akkor össze tudtokmajd költözni, és esetleg már fizethetitek a saját lakásotok hitelét (juhé), és nem a pazarlásba dobnátok ki az albérlet árát.
Ma meg is beszéltem Vele, h jegeljük még az odaköltözést. Inkább spórolok majd a sajátunkéra. Meg nyáron 3 hónapra odaköltözök "próba együttélés" címszó alatt :)
Köszönöm a Te válaszodat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!