Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon érdemes lenne ennyi idő...

Vajon érdemes lenne ennyi idő után a kedvesemhez költözni albérletbe?

Figyelt kérdés

Kedves olvasók!

Sok véleményre lenne szükségem, remélem minél több válasz fog érkezni, h több aspektusból is körbe tudjam járni a szituációt.

21 éves lány vagyok, a barátom 27 (lesz novemberben). Két és fél éve vagyunk együtt. Meglehetősen kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, de persze viták nálunk is szoktak lenni. Eddig hála az égnek mindent sikeresen megoldottunk. Egy városban lakunk, gyalog kb 40-50 percre egymástól, szóval relatíve közel. Ő dolgozik, nagyon sokat és három műszakban. Én pedig egyetemen vagyok másodéves hallgató, és nagyon sokat tanulok. Az utóbbi időben jóval kevesebbet látjuk egymást, mert ezen a munkahelyen nemrég kezdett és ugyan a fizetés jobb, de szabadideje alig van. A napokban felmerült bennem immáron komolyabban a kérdés, h jó ötlet lenne-e összeköltözni. Már vele is beszéltünk erről. Ő mindenképpen támogatná, kiszámoltuk, h mennyibe fájna nekem havonta. Úgy gondoltuk, h feleznénk mindent (lakbér, közös költség, rezsi) és így nyáron olyan 27 ezer körül lenne fejenként, télen pedig olyan 35-40 körül. A mostani vizsgaidőszak után, tehát olyan február körül gondolnám, h odaköltözök. De mégis van bennem egy kis kétely, nem a barátom miatt, hanem maga az albérlet sztem pénzkidobás. Főleg így, h tanulok, és alapból közel lakunk egymáshoz. Kapom a köztársasági ösztöndíjat, ami havonta 34 ezer ft, a következő félévtől kapok sima ösztöndíjat is, ami 20ezer... tehát van havonta 54 ezer Ft-om, amiből csak az orosz magántanárt kéne fizetnem, a többit pedig félretehetném, ha majd egyszer szeretnék saját lakást. És nem pedig másnak perkálni egy vagyont, értem ezalatt a főbérlőt.

Komoly harcokat vívok most a lelkemben, mert borzasztóan szeretnék már ennyi idő után végre együtt lakni a kedvesemmel, nomeg nem utolsó sorban 21 évesen végre önállósodni és kibújni édesanya szoknyája alól. Szeretném érezni és szokni a terhet, amit egy háztartás vezetése nyújt. Ugyanakkor félek, soha nem jön vissza az a rengeteg pénz, amit pár év alatt kidobok az ablakon az albérlet miatt.

Milyen tanácsokkal tudnátok szolgálni nekem? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. okt. 19. 17:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
18:37-es vagyok. ha esetleg én lennék az utolsó előtti, akkor örülök, hogy számított egy kicsit a véleményem, és tudtam segíteni, de remélem nem én beszéltelek le róla, én csak a tapasztalataimat írtam le. igen, együtt jól keresünk, már amikor, nekem volt olyan hónapom, hogy 200-at kaptam kézhez, de volt olyan is, hogy 53-at, mert sajnos ha van munka dolgozok, ha nincs hazaküldenek, és sajnos se táppénzt, se szabit nem fizetnek. úgyhogy mi sem tudunk nagyon tervezni, mert mi van, ha egyszer csak közlik, hogy sajna most nem kell jönni:( úgyhogy sok sikert, a próba együtt élés nem rossz ötlet, pár hónap nem a világ, próbáljátok meg:)
2010. okt. 20. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!