Vajon érdemes lenne ennyi idő után a kedvesemhez költözni albérletbe?
Kedves olvasók!
Sok véleményre lenne szükségem, remélem minél több válasz fog érkezni, h több aspektusból is körbe tudjam járni a szituációt.
21 éves lány vagyok, a barátom 27 (lesz novemberben). Két és fél éve vagyunk együtt. Meglehetősen kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, de persze viták nálunk is szoktak lenni. Eddig hála az égnek mindent sikeresen megoldottunk. Egy városban lakunk, gyalog kb 40-50 percre egymástól, szóval relatíve közel. Ő dolgozik, nagyon sokat és három műszakban. Én pedig egyetemen vagyok másodéves hallgató, és nagyon sokat tanulok. Az utóbbi időben jóval kevesebbet látjuk egymást, mert ezen a munkahelyen nemrég kezdett és ugyan a fizetés jobb, de szabadideje alig van. A napokban felmerült bennem immáron komolyabban a kérdés, h jó ötlet lenne-e összeköltözni. Már vele is beszéltünk erről. Ő mindenképpen támogatná, kiszámoltuk, h mennyibe fájna nekem havonta. Úgy gondoltuk, h feleznénk mindent (lakbér, közös költség, rezsi) és így nyáron olyan 27 ezer körül lenne fejenként, télen pedig olyan 35-40 körül. A mostani vizsgaidőszak után, tehát olyan február körül gondolnám, h odaköltözök. De mégis van bennem egy kis kétely, nem a barátom miatt, hanem maga az albérlet sztem pénzkidobás. Főleg így, h tanulok, és alapból közel lakunk egymáshoz. Kapom a köztársasági ösztöndíjat, ami havonta 34 ezer ft, a következő félévtől kapok sima ösztöndíjat is, ami 20ezer... tehát van havonta 54 ezer Ft-om, amiből csak az orosz magántanárt kéne fizetnem, a többit pedig félretehetném, ha majd egyszer szeretnék saját lakást. És nem pedig másnak perkálni egy vagyont, értem ezalatt a főbérlőt.
Komoly harcokat vívok most a lelkemben, mert borzasztóan szeretnék már ennyi idő után végre együtt lakni a kedvesemmel, nomeg nem utolsó sorban 21 évesen végre önállósodni és kibújni édesanya szoknyája alól. Szeretném érezni és szokni a terhet, amit egy háztartás vezetése nyújt. Ugyanakkor félek, soha nem jön vissza az a rengeteg pénz, amit pár év alatt kidobok az ablakon az albérlet miatt.
Milyen tanácsokkal tudnátok szolgálni nekem? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!