Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom egy nagy gyerek,27...

Párom egy nagy gyerek,27 éves, de még mindig az anyja csinálja a házimunkát, mit tegyek, hogy megelőzzem a későbbi problémákat?

Figyelt kérdés

Még nem költöztünk össze, ez valószínűleg csak pár év múlva fog megvalósulni, de nagyon félek, hogy mi lesz.

Az anyja nevelési módszereivel nagyon nem értek egyet. Szerintem nem lehet eltűrni, hogy a még otthon lakó 27 éves fia egész hétvégén gépezik meg alszik, ha nem találkozom vele és felmosó még a kezében nem volt...az anyja talarítja a szobáját is.

Nyilván anyósjelölttel nem fogok leállni vitatkozni azon, hogy elcseszte a fia nevelését, de félek, hogy ha összeköltözöm vele, ez katasztrófa lesz, mert én ezt nem fogom eltűrni, az biztos.

Beszélgettem már erről a barátommal, ilyenkor váltig állítja, hogy az egyenlő feladatmegosztás híve stb., de a tettei mást mutatnak ugye.

Mit tudok én tenni ebben a helyzetben, hogy megelőzzem azt, ami valószínűleg szét fog szedni minket?

2017. márc. 25. 13:59
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
31%

Nálunk is én takaritok,férjem szerel ha kell,illetve főz is néha.férjem is tudna takaritani mert mig egyedül lakott adig csinálta ,kedves egyetemista kérdező ,takaritás továbbra is női munka maradt ha egy párt alkotok majd.

Férfiak tők mindegy hány évesek ha van családjuk,nem takaritanak környezetembe ezt látom ,ha egyedül laknak akkor igen mert muszály .

2017. márc. 26. 08:04
 52/58 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy az emberek képtelenek változni, ha valami/valaki fontos nekik

újra megkérdezem, ha szóltál, nem tett semmit, akkor mennyire vagy fontos neki???

ÉS az emberek képesek önmaguk miatt is változni, nem csak másért. HA másért sem változik, ott az akarattal van baj.

de dugd csak homokba a fejed.

2017. márc. 26. 09:38
 53/58 anonim ***** válasza:
25%

"Még nem költöztünk össze, ez valószínűleg csak pár év múlva fog megvalósulni,..."

"Beszélgettem már erről a barátommal, ilyenkor váltig állítja, hogy az egyenlő feladatmegosztás híve..."

Akkor MOST(!!!) mi a fenéről is rugózunk?

Olvasd el kérdező Benedek Elek: A bolondok című meséjét!

[link]

2017. márc. 26. 10:16
 54/58 anonim ***** válasza:
52%

Megtud szerelni dolgokat a párod? Műszaki dolgokhoz ért? Ez általába tudosók is megállapitották ilyen az emberi vagyis a női és férfi agy különbség és gondolkodásmód.

Felvázolom: Egy férfi azért küzd azért dolgozik , hogy meglegyen a leendő feleségének meg akiket szeret a fedél vagyis a ház, általában erre vagyunk ugymond beprogramozva, ahogy régen az ősemberek, megszerezték a táplálékot. A nők meg, ahhoz mentek oda akiktől megkapták, és utáan abból a ételből ők meg elkedztek főzni.. Mert ők erre vannak "programozva". ösztönösen. Egy férfi megszerzei nehezen a házat, és összeköltözik a feleségével, a nőknek kell vagyis ösztönösen nekik kéne, utána a házat szépitgetni takaíratni, a saját kis "oduban". még egy kislán amikor játszott a játékbabájával, szépitgette, fésülte a aaját, addig egy fiú szétszedte ő megnézi, vagyis arra kivánci hogy mi van benne, miért sir az a baba, hogy van betáplálva, miért úgy müködik ahogy. Tehát azt akarom ezzel mondani, nem véletlenül vannak női takaritónők, ők ehhez sokkal jobban értenek, szereteik az saját kis odjukat berendezni, szépitgetni, erre vannak ösztönösen beprogramozva,addig egy férfi ezeket utálja csinálni, inkábba műszaki dolgok, és stb.

2017. márc. 26. 11:21
 55/58 anonim ***** válasza:
30%
Előző vagyok. : De kivácsi lennék, hogyan lehetne, megváltotatni.:D Egy nő csináéálja a műszaki dolgokat szereljen villanyt,vagy egyszerű barkácsmunkákat, és a férfi takaritson , és egyéb dolgokat, vigyázzona gyerekre, avgy főzzőn stb..Vicces komédiát lehetene ebből forgatni. csinálni. Persze kivátelek mindig vannak. De egy nő pl. átalgaban nem tud megjavítani egy villanyt mondjuk, vagy akármit, addig egy férfi nem tud vagy nem akar, kitakarítani. Ő nem szépitget ő megszerzi, A nő szépitget, dés nemő szerzi. nem ő mükdöteti. Én igy gondolom Ez régen is igy volt.
2017. márc. 26. 11:25
 56/58 anonim ***** válasza:
35%

54-55 egy zseniális magyar népmese:)))

Marad a házban a régi rend

[link]

2017. márc. 26. 12:39
 57/58 anonim ***** válasza:

Szia!

Részben olvastam a hozzászólásokat, nem mindenkivel értek egyet... De én ugyanebben a helyzetben voltam. :)

Megismerkedtem a férjemmel, az anyukájával élt, persze szorgosan dolgozott, de soha soha (SOHA) Nem indította el még a mosógépet, nem mosott fel, nem hajtogatta össze a ruháit, mindent az anyósom csinált neki, még a munkába is megcsinálta a szendvicseit...

Én egyenesen megmondtam a páromnak, hogy ez egyáltalán nem férfias viselkedés, nagyon remélem hogy ha osszekoltozunk, akkor ez nem így lesz.

És meglepodesemre NEM így lett. :)

Megtanítottam mindenre, arra az esetre ha én valamiért nem tudom megcsinálni. És így is van, ha tulorazok, vagy beteg vagyok, akkor ő kitakarit, kimos, kitereget, és még ápol is engem. Én csinálok általában mindent, mert ő azért többet dolgozik mint én, de hajlandó segíteni, szívesen besegít ha kérem, és egyaltalan nem érzi megalazonak. Bevallom, mikor megismerkedtunk nem neztem volna ezt ki belőle, mert anyósom egészen elképesztő dolgokat csinált mikor még otthon élt. Pl a fürdővizet is megengedte neki, bevitte a torulkozojet, tusfürdőt tett a fia furdovizebe, meg jo hogy nem furdette meg, nekem ez elképesztően bizar volt, de a férjem se szerette mikor ezt csinálta az anyósom, csak anyósom ezeket erőltette, ő akart gondoskodni róla, és a férjem nem akarta megbántani. Persze anyósom szinte belebetegedett mikor a fia hozzam költözött, és nem igazán szeret engem...

Én is szeretek gondoskodni a férjemrol, félreértés ne essék, imadom őt, nagyon büszke vagyok rá hogy így tud segiteni itthon nekem, eltudja intézni az itthoni feladatokat, és nagyon nagyon jo apa lesz! :) Viszont persze ehhez is idő kellett az összeköltözés után. Akart segiteni, de meg kellett tanítani rá. Szerintem te is csináld így. Szepen kérd meg ra, türelmesen mutasd meg neki, pl a mosógép használatát, idővel majd maga is megtudja csinálni.

Ja es nem értek egyet azzal hogy ha valami baj van egyből elkell hagyni a másikat... AZ nem szerelem. A problémákat megkell oldani, nem elmenekülni előlük. Manapság mar mindenki elválik, szakít, nekik ez konyebb mint a "lelki társával" megbeszélni a dolgokat.

2017. máj. 7. 23:24
 58/58 anonim ***** válasza:
Utolsó, de ha közösen vállaltatok egy életet, egy háztartást, miért beSEGÍT a párod? Alap lenne, hogy kiveszi a részét, nem pedig segít, mert a háztartás nem a te dolgod, hanem közös.
2017. jún. 11. 00:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!