Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom egy nagy gyerek,27...

Párom egy nagy gyerek,27 éves, de még mindig az anyja csinálja a házimunkát, mit tegyek, hogy megelőzzem a későbbi problémákat?

Figyelt kérdés

Még nem költöztünk össze, ez valószínűleg csak pár év múlva fog megvalósulni, de nagyon félek, hogy mi lesz.

Az anyja nevelési módszereivel nagyon nem értek egyet. Szerintem nem lehet eltűrni, hogy a még otthon lakó 27 éves fia egész hétvégén gépezik meg alszik, ha nem találkozom vele és felmosó még a kezében nem volt...az anyja talarítja a szobáját is.

Nyilván anyósjelölttel nem fogok leállni vitatkozni azon, hogy elcseszte a fia nevelését, de félek, hogy ha összeköltözöm vele, ez katasztrófa lesz, mert én ezt nem fogom eltűrni, az biztos.

Beszélgettem már erről a barátommal, ilyenkor váltig állítja, hogy az egyenlő feladatmegosztás híve stb., de a tettei mást mutatnak ugye.

Mit tudok én tenni ebben a helyzetben, hogy megelőzzem azt, ami valószínűleg szét fog szedni minket?

2017. márc. 25. 13:59
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:
Nem állok itt úgy, mint egy istennő :D És nyilván ő sem egy katasztrofális alak, ha szeretem annyira, hogy tenni szeretnék a jobb kapcsolat érdekében.
2017. márc. 25. 17:44
 42/58 anonim ***** válasza:

"tenni szeretnék a jobb kapcsolat érdekében"

Tegyél. Írjál már valami jót erről a tohonya disznóról, akit meg akarsz változtatni. Nagyon nehéz lesz, ezt sok keserű tapasztalat bizonyítja, hogy egy felnőttet nehéz megváltoztatni.Egy felnőttnél: szabad tudatos szellemi emelkedés lehetséges, nem tudja senki felhúzni a tespedésből, ha nem akarja, nincs motivációja.

Mi érdekli? Mi élteti? Azon a nyomvonalon kellene elindulni.

2017. márc. 25. 17:49
 43/58 A kérdező kommentje:
Nem értem, mi ez a sok támadó hangvételű hozzászólás
2017. márc. 25. 18:02
 44/58 anonim ***** válasza:
90%

Nem is a megváltoztatáson van a hangsúly, mert nehéz valaki megváltoztatni.

Azt kell elérni,hogy akarja a változást! Ezt pedig csak úgy lehet,hogy komolyan leülünk vele megbeszélni az adott dolgot.

Ha a kapcsolatotok fontos neki,akkor meg fogja tenni.

Nem azt kéri tőle,hogy hordja el a hegyet, hanem hogy csináljon meg alapvető együttélési "programokat": Takarítson ott, ahol él, és annyit, amennyit szükséges.

Ez a komoly problémákhoz képest egy apróság (ám fontos apróság, a nőtől nem lehet elvárni és természetesnek venni,hogy csak ő takarítson és főzzön), amin könnyű változtatni. Viszont ha erre se lesz képes, a többi közös problémára is legyinteni fog.

Remélem,segítettem.

2017. márc. 25. 18:26
 45/58 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2017. márc. 25. 18:27
 46/58 anonim ***** válasza:

45.: Szia!

Ezt írtad: "Nem állok itt úgy, mint egy istennő :D És nyilván ő sem egy katasztrofális alak".

Akkor menni fog! Én biztosan változnék, ha lenne menyasszonyom, de ő is. Az ember mindig változik. Akit szeret azért sok mindent megtesz. Viszont a nihil nihilt szül.

2017. márc. 25. 19:04
 47/58 anonim ***** válasza:
26%

"27 éves, de még mindig az anyja csinálja a házimunkát"

Na ez nem csak az anyuka miatt van, akkor minden 2. magyar ffi ilyen lenne. A párod intellektusában személyiségében ott van a gixer, de ezzel szembenézned nyilván nehezebb mint a mamára gondolni. Sok boldogságot amúgy:)

2017. márc. 25. 20:48
 48/58 anonim ***** válasza:
0%

47.: Arra nem is gondoltatok, hogy a srác nem a saját háztartását vezeti?

Nekem a szüleim néha megmondták, hogy majd a saját háztartásodban fiam, úgy csinálod, ahogy akarod!

Bizonyos dolgokat, így aztán nem csináltam, mivel szerintem jól eleve nem lehet, rosszul, meg nincs értelme!

2017. márc. 26. 00:39
 49/58 anonim ***** válasza:
56%

Még együtt sem éltek, és te már meg akarod változtani? Bele akarsz szólni az életébe, meg akarod szervezni, hogy az anyjával hogyan éljenek. Igazi főnyeremény vagy, komolyan...

Vannak olyan anyukák, akik úgy mutatják ki a gondoskodásukat, hogy kiszolgálják a fiukat, ha a pasid anyja ilyen, akkor ezellen nem tudsz semmit tenni. Kinek ne esne jól az ilyesmi? Nyilván nem olyan kisarkított a dolog, ahogy leírtad. Szerintem legfeljebb akkor lehet probléma a dologban, ha látja,hogy az anyja nem bírja, nem bír hajolgatni, mégse segít neki, meg ott esik ki a kezéből minden, ahol éppen elengedi, stb. Ne csinálj olyasmiből problémát, ami nem is látezik. Majd ha összeköltöztök, és akkor nem hajlandó semmit csinálni, akkor pánikolj! De addig azon pörögni, hogy nem osztja meg az anyjával a házimunkát....

2017. márc. 26. 06:16
 50/58 anonim ***** válasza:
0%

Az összeköltözést hanyagolnám ameddig ez a helyzet nem változik. Lehet, hogy végignézné az ágyból ahogy te csinálsz mindent. Sajnos nem tudsz mit tenni, saját magának kell rájönnie hogy ez így nem oké.

Remélem ezt a kérdést nem te írtad ki: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..

2017. márc. 26. 06:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!