Párom egy nagy gyerek,27 éves, de még mindig az anyja csinálja a házimunkát, mit tegyek, hogy megelőzzem a későbbi problémákat?
Még nem költöztünk össze, ez valószínűleg csak pár év múlva fog megvalósulni, de nagyon félek, hogy mi lesz.
Az anyja nevelési módszereivel nagyon nem értek egyet. Szerintem nem lehet eltűrni, hogy a még otthon lakó 27 éves fia egész hétvégén gépezik meg alszik, ha nem találkozom vele és felmosó még a kezében nem volt...az anyja talarítja a szobáját is.
Nyilván anyósjelölttel nem fogok leállni vitatkozni azon, hogy elcseszte a fia nevelését, de félek, hogy ha összeköltözöm vele, ez katasztrófa lesz, mert én ezt nem fogom eltűrni, az biztos.
Beszélgettem már erről a barátommal, ilyenkor váltig állítja, hogy az egyenlő feladatmegosztás híve stb., de a tettei mást mutatnak ugye.
Mit tudok én tenni ebben a helyzetben, hogy megelőzzem azt, ami valószínűleg szét fog szedni minket?
19.: édesapám elhagyott minket.
Én mit tudok nyújtani? Főzök, takarítok, éltem már egyedül, diplomám lesz, értelmes, felelősségteljes embernek gondolom magam.
19.: amíg apunk velem élt, ő is kivette a részét a házimunkából.
Azt várom el, hogy az otthoni munkák teljesen meg legyenek osztva, hiszen én is dolgozni fogok ugyanúgy, tehát az igazságos az, ha mindketten végezzük a háztartási munkákat is. Szerintem ez a korrekt hozzáállás. Annyit várok el, amennyit én is nyújtok
"Beszélgettem már erről a barátommal, ilyenkor váltig állítja, hogy az egyenlő feladatmegosztás híve stb., de a tettei mást mutatnak ugye. "
Úgy beszélj vele,hogy érezze,hogy ez komoly.
Ne csak úgy megemlítsd,hanem teremtsd meg a helyzetet.
Üljetek le egymással szembe és mondd meg neki,hogy fontos dologról akarsz beszélni. És elmondod neki a problémád. Közlöd vele,hogy ha együtt akar veled élni, akkor neki is 50-50%-ban kell a házimunkát csinálni. Ez feltétel (és tényleg az!), és ha ennyit nem képes megtenni, akkor nincs összeköltözés.
Ha ennyit nem (lesz) képes megtenni a párkapcsolatáért, akkor mi lesz a komolyabb problémáknál.
Ha nem fog bele menni, én elgondolkodnék a közös jövőn. Nem azért, mert az első hibánál rögtön szakítani kell, hanem azért, mert ez arról árulkodik,hogy nem képes még alap kompromisszumot kötni és alap áldozatot hozni sem (ez egyáltalán áldozathozás?) a kapcsolatáért, akkor mi lesz később? A kapcsolat tele van kompromisszumokkal, néha áldozatokkal, amit azért teszünk meg, mert fontos nekünk a másik és a jó összhang.
Becsülöm az eszét, így kellene minden férfinak csinálni.
De amúgy mi a problémád?
Össze költöztök és a női munka a tied. Ha meg ilyen rossz indulatú vagy ne álljatok össze, jobb lesz az úgy . Főleg a férfinak.
az emberek képtelenek változni, ha valami/valaki fontos nekik
Akkor te nem vagy az, mert szóltál és semmi nem változott.
Nincs miről beszélni.
Kedves kérdező!
Ha már a kapcsolatotok alkudozás tárgyát képezi, ...és még benne se vagytok a teljes párkapcsolatban, ...
Akkor foglald el magad inkább egész más dologgal, mint házasság és összeköltözés gondolata.
Pl. Járj ki egy iskolát és egy Téged érdeklő szakmába fogj bele.
Közben (vagy utána) majd megjön a nagy Ő is.
Ha szerencséd van.
Szerintem, ez most per/pill. - nem a Te időd egy házassághoz.
Ha nem ezt érzed, akkor bocsi, hogy belekotyogtam az életedbe.
a #16-os voltam.
El kellene már felejteni ezt a "női hozzáállást", hogy majd én megváltoztatom. Nem, nem változtatod meg. Nem a gyereked, hogy neveld.
Ha hosszútávra tervezel vele, akkor inkább minél előbb csináljatok egy "próbaegyüttélést" pl. kivesztek egy albérletet 3 hónapra vagy fél évre és kipróbáljátok, milyen.
A férjem anyja is kiszolgálta teljes mértékben a fiát. Amikor már férjhez mentem és összeköltöztünk, akkor mégis természetes volt neki, hogy takarít, vásárol, mosást rak fel, tereget, stb. Főzni nem tud és soha nem mosogatott, minden más munkát végez (pelenkázott is, ha nagyon kellett).
33 éve házasok vagyunk és még nem vesztünk össze a házimunka elosztásán, bár én azért több valamivel házimunkát végzek (de ezt nem bánom). Van, amit én egyáltalán nem végzek pl. porallergiás vagyok, ezért nem porszívózok.
Tehát van remény, kettőtökön múlik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!