Van-e olyan ügyvéd, akihez méltányosságból fordulhatok? Mit tennétek a helyemben? Mit tegyek, ha a gyerek is menni akar -vagy csak belebeszéli az anyja-, mert azt mondja nekem, hogy ne tegyek neki keresztbe, mert Ő is menni akar?
És mit szeretnél? Te nevelnéd? Ha a gyerek akarata ellenére itthon maradna veled, az kinek lenne jó?
Gondolom, anyuka nem véletlenül akar külföldön dolgozni. Biztosan ott jó lehetőséget talált.
Elvileg ahhoz, hogy a gyerek mehessen, kellene az apa beleegyezés is, de ezt helyette a gyámhatóság megadhatja, az apa akarata ellenére. Csak nagyon indolkolt esetben nem engedik a gyereket, mármint ha ott nem bztosított a megélhetése, vagy veszélyeztetve lenne.
A te esetedben, föként mivel a gyerek is akar menni, nincs sok értelme nem belemenni.
Viszont ilyen esetekben a láthatás másként van szabályozva: egyrészt a láthátás miatt felmerülö többletköltségeket az elköltözö félnek kell állnia (oda-vissza út, esetleg szállás), másrészt a nagyobb iskolai szüneteket a különélö szülövel tölti a gyerek. Így sok esetben többet lehetsz ténylegesen a gyerekkel, illetve egy hosszabb együtt töltött idö alatt jobb kapcsolatot lehet a gyerekkel létrehozni, mint pár órs hétvégi találkozásokkor.
Azt nem értem, emiatt miért veszíteed el a gyereket, föként az internet korában akár napi szinten is tarthatjátok a kapcsolatot egymással.
ne haragudj, de ha VALOBAN szeretned a gyereket, akkor tamogatnad.
Egy onzo alak vagy.
Kérdező, egyfelől ahogy írták, van ingyenes jogsegélyszolgálat a bíróságokon, ha beírod a gugliba, hogy ingyenes jogsegély, biztosan fogsz találni a lakóhelyedhez közelit is.
Másfelől ragaszkodj a pszichológiai szakvéleményhez, ha az azt mutatja, hogy a gyerek tényleg menni akar, akkor egyezzetek meg egy normális kapcsolattartásban - pl. hogy az iskolai szünetek nagyobb részében nálad van - és engedd. Ha viszont azt mutatja, hogy banyucika manipulál, akkor vidd perre, ez esetben nagy eséllyel meg is nyered... ha nem egyből, hát másodfokon.
Ez az!
Szakitsatok el EROSZAKKAL a gyereket az anyjatol, rakjatok at az apjahoz aki sajat bevallasa szerint is hetvegi apuka, soha a budos eletben nem nevelte azt a gyereket, nem gondoskodott rola.
Ezt biztos nagyon jo lesz a gyereknek, ugye? Tonkretennetek egy gyereket, csak hogy apuci sajat kis onzo vilaga fel ne boruljon veletlenul.
"olyton csak az jár a fejemben, hogy a vérem, a gyermekem, mindaz, ami éltet tudom, hogy elveszítem."
Meg veletlenul sem az jar a fejeben hogy mi lenne a legjobb a gyereknek. Hat, tuti nem az hogy ha elszakitod az anyjatol.
Miert ne mehetne kulfoldre? Az EUban vagyunk, ahhoz sem kell engedely, hogy Miskolcrol elkoltozz Budapestre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!