Van-e olyan ügyvéd, akihez méltányosságból fordulhatok? Mit tennétek a helyemben? Mit tegyek, ha a gyerek is menni akar -vagy csak belebeszéli az anyja-, mert azt mondja nekem, hogy ne tegyek neki keresztbe, mert Ő is menni akar?
"Anyuka maradjon itthon a seggén"
Miert is?
Mert egyszer regen osszehozott egy gyereket egy csavoval akivel aztan hamar szet is mentek?
Ne viccelj mar. Minden joga megvan kimenni, es vinni a gyereket. Sot, manapsag mar az apa beleegyezese sem kell.
#12, nem tudom, hallottál-e már olyant, hogy a két szülő egyenjogú... ha nem, épp ideje, hogy megismerkedj vele.
Szóval alkalomszerű külföldi úthoz (nyaralás, kirándulás) valóban nem kell egyik szülőnek se a másik engedélye, az életvitelszerű elköltözéshez meg mindkét szülő beleegyezése kell. (amit INDOKOLT ESETBEN a gyámhatóság hivatalos eljárásban pótolHAT, ha mondjuk azért hiányzik, mert a másik szülő egyáltalán nem tartja a kapcsolatot se a gyerekkel, se az ex párral)
A gyámügy határozata meg természetesen perelhető ez esetben is.
kell egy apai belegyező nyilatkozat h az apa külföldre engedje a gyereket
(ahhoz h kint élhessen)
am egy 10 éves gyerek szerintem nincs teljesen tisztában h ez mivel jár mármint a külföldre költözés ...
a gyámügy felé h felülbírálják a apa bele nem egyezését nagyon sok dolgot kell az asztalra tennie az anyának !
és mint írták a gyámügyi döntés is perelhető és addig nem viheti ki az anya amíg nincs megegyezés a perben vagy a bíróság el nem dönti
szal szép hosszú per elé lehet nézni
jaa
még ha megvan minden hivatalos papír is akkor is kell jó pár hónap mire ezt rendezik hivatalosan is !
(ismerős tapasztalata, neki 3 hónap volt mire mindent elintézet úgy h az apa vígan aláírta h mehet a gyerek)
Látom, régi téma, de azért leírom. Engem apám akart külföldre vinni 10 évesen, szerettem volna vele menni, de anyám nem engedett. Bíróság, rendőrség... sikerült nki. A határon nem engedtek át engem, apám hazahozott, és kiment nélkülem.
Azóta is sajnálom, egyrészt bizonyos fokig elvesztettem apámat, hiába kaptam meg itthon mindent. Azóta sem tudom kiverni a fejemből, hogy mennyivel jobb vagyis más életem lehetett volna.
Felnőtt fejjel sem kerültem ki külföldre, mert úgy alakult az életem, hogy mindig volt valaki vagy valami ami ide kötött.
Én nem hátráltatnám azt a gyereket, meghagyva neki a visszavezető utat, ha mégsem érezné ott jól magát.
Egyébként mi történt végül kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!