Hová menekülhet egy férfi, ha bántalmazza és fenyegeti őt a barátnője/felesége?
De nem érted, hogy én is félnék, ha ilyen helyen ott lennének férfiak? Legyen nekik külön hely.
Esküszöm, egyszer volt egy kérdés, ahol a pasi azt mondta, legyenek egybe a női-férfi öltözők, az összes nő leírta neki, hogy nem érezné magát jól koedukált öltözőben, ő meg nem fogta fel. Ez pont ugyanaz. Legyen öltöző: legyen nőknek, és legyen férfiaknak. Legyen segítőhely: nőknek és férfiaknak.
Nem értem, miért akarsz mindenáron a nők közé menni.
"De nem érted, hogy én is félnék, ha ilyen helyen ott lennének férfiak?"
Mert mint tudjuk, a férfiak ilyen agresszív állatok, igaz? Gondolom, ezért félnél.
"Legyen nekik külön hely."
Legyen, különítsenek el nekik helyet. De az meg ne legyen, hogy nőknek van, a férfiak meg így jártak, tökük van, menjenek ahova tudnak.
Amúgy hogy fog majd élni az a nő, aki ilyen helyen fél a férfiaktól? Nem fog merni kimenni az utcára, mert találkozik egy férfival?
Nem az lenne jó és segítség a nőknek is, hogy meg tudnának bízni újból egy férfiban? Mert nem lehet úgy élni, hogy retteg a társadalom felétől alaptalanul (3,5 milliárdból bántotta 1), ez neki is rossz lesz. A bántalmazott férfiak pedig gondolom, nem agresszívak, úgyhogy nem lenne gond velük. Egy agresszív férfit biztos nem bántalmaznának.
"De akkor miért nem hozol létre ilyen szervezetet? Miért várod el, hogy mások cselekedjenek olyan miatt, amire neked van igényed?"
Egyedül nehéz lenne, időm sincs rá, de lehet, hogy ha olyan helyzetben leszek, hogy több szabadidőm lesz, és valahonnan szerzek még pár embert, akit a bántalmazott emberek érdekelnek és nemcsak nők, akkor részt vennék egy ilyen alapításában.
Viszont ha egy szervezet jót tesz, de diszkriminatív, nem annyi a megoldás, hogy csinálj másikat. Az is megoldás, de attól még jogom van elmondani, hogy bár jót tesz ez a szervezet, azt nem tartom etikusnak, hogy különválasztja az áldozatokat nemük szerint, és az egyik nemmel nem is törődik.
Hát én csak láttam családon belüli erőszakot, és nem voltunk anyaotthonban, de egy évig utána férfiakhoz nem beszéltem, nőkhöz csak suttogva.
És ha egy bántalmazott férfi, aki valószínűleg maga is meg van félemlítve, nem érti meg, hogy ott nem szívesen látják, akkor nem tudom. Mert ez lenne az empátia definíciója.
De soha nem az a megoldás, hogy te eldöntöd, hogy másnak mi lenne jó, csak mert ott akarsz a nők közt tespedni.
Azt pedig az istenre könyörögve kérlek fogd már fel, hogy nem ELLENED van, hanem MÁSOKÉRT.
"És ha egy bántalmazott férfi, aki valószínűleg maga is meg van félemlítve, nem érti meg, hogy ott nem szívesen látják, akkor nem tudom. Mert ez lenne az empátia definíciója."
Oké, de ugyanúgy nem az is empátia lenne, ha a bántalmazott nők nem úgy tekintenének a bántalmazott férfira, hogy ő is férfi, biztos agresszív, hanem hogy szegény, ő is ugyanazt élte át, mint mi, milyen jó lenne rajta is segíteni! És ha van hely, jöjjön ide, mert tudom, milyen érzés neki most. Csak kérdem, nem ez lenne az empátia?
Mi a fontosabb egy bántalmazott férfiban? Mit kell nézni rata? Hogy töke van, vagy hogy milyen helyzetben van - őt is bántalmazták?
Ez olyan, mintha elkezdeném itt verni magam, hogy milyen dolog már, hogy van pl külön konditerem nőknek?Ez diszkriminatív, tiltsák be, majd én jobbam tudom mikor és hova akarok bemenni. Mi az, hogy külön nőknek?! (Irónia vége).
Igen, fontos, hogy mindenki kapjon segítséget, senki nem érdemli meg a bántalmazást.
Viszont a NANE-et nők hozták létre nőkért, ők dolgoznak benne, tartják fent, stb.
Ha én nyitok egy kutyamenhelyet és én melózom vele, had döntsem el én, hogy beveszek e macskát és hörcsögöt is.
Most ez hülye példa, de érted...
Ezeket a szervezeteket sajnos az igény szülte.
Ha majd lesz annyi bántalmazott férfi(ne legyen), hogy lesz igény ilyen férfi szervezetre, biztos hogy lesz ilyen is.
Te beteg vagy kerdezo. De azert valaszolok.
/hajlektalanszallo
/rokonok
/baratok
/csaladok atmeneti otthona,bar oda csak gyermekkel mehetsz. Ujjabb megkulonboztetes, mert oda be sem fognak engedni gyerek nelkul.
Ahogy anyaszallasra sem engednek be, ha nincs gyeremeked, vagy nem vagy legalabb varandos,hiaba vagy no.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!