Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová menekülhet egy férfi, ha...

Hová menekülhet egy férfi, ha bántalmazza és fenyegeti őt a barátnője/felesége?

Figyelt kérdés
Beírtam a Google-be, hogy "családon belüli erőszak menedékhely", és rákattintottam néhány találatra, de mindegyiknél írta, hogy "nők és gyermekek számára". Tudtok olyan helyeket, ahova férfi is mehet?

2017. jan. 28. 19:59
 301/355 A kérdező kommentje:

Olyan jó, hogy itt mindenki ismer engem, tudja, hogy lenne rá lehetőségem és időm, hogy alapítsak egy ilyen szervezetet, csak nem akarok. Ja, nem, fogalmatok sincs erről, csak mondjátok, hogy ha nem tetszik, akkor alapítsak egyet.

Mi az, hogy nincsen rá érdemi igény? Megint ide jutottunk, hogy le is akarjátok tagadni, hogy vannak bántalmazott férfiak?

2017. jan. 29. 20:01
 302/355 anonim ***** válasza:
91%

"293, ez még mindig nem magyarázza meg, hogy az első válaszban miért támadtál így le"

Mert már ott is lehetett tudni kapásból, hogy egy hímsoviniszta alak vagy, aki egy valós probléma analógiájára ír ki egy provokatív kérdést, pepitában, ami már eleve nem társadalmi mértékű.

Senki nem bánt téged. Ha bántana, akkor nem minden estéd itt töltenéd a net előtt, hanem éppen vernének vagy a háztartást csinosítanád.

Te most a GYK lista elejére akarsz kerülni? Mert igazából a bántalmazott férfiak sem érdekelnek, mert arról nem írtál, mit tettél ez ügyben, mivel közvetlen nyilván nem vagy érintett.

2017. jan. 29. 20:09
 303/355 A kérdező kommentje:

"Mert már ott is lehetett tudni kapásból, hogy egy hímsoviniszta alak vagy, aki egy valós probléma analógiájára ír ki egy provokatív kérdést, pepitában, ami már eleve nem társadalmi mértékű.

Senki nem bánt téged. Ha bántana, akkor nem minden estéd itt töltenéd a net előtt, hanem éppen vernének vagy a háztartást csinosítanád."

A kérdésből nem tudhattad biztosra, hogy csak elméleti, maximum sejthetted. Tehát simán írhattad volna ezt egy olyan férfinak, akit bántalmaznak. Ez nem zavar?

Miért próbálod elbagatellizálni a bántalmazott férfiak esetét? Egyfolytában ezt írjátok. "Nem fontos probléma", "nem társadalmi mértékű" stb. Az előbb még azt írta valamelyikőtök, hogy a bántalmazott férfiakat is sajnáljátok. Egyszer azt mondjátok, hogy a bántalmazott férfiak is érdekelnek titeket, csak amíg a nőkön se tudnak segíteni, addig a férfiakon se lehet, utána meg már bagatellizáljátok, hogy á, bántalmazott férfiak, ez nem is igazi probléma. Akkor most melyik? Van ilyen probléma, vannak bántalmazott férfiak vagy nem, ezt is tagadjátok?

Hímsoviniszta - Nem, nem vagyok az! Ha tudsz bármi olyat idézni, ahol kevesebb jogot akartam a nőknek, akkor elismerem, hogy az vagyok. Egyéb esetben ez csak a te feltételezésed.

2017. jan. 29. 20:15
 304/355 anonim ***** válasza:
96%

"Mi az, hogy nincsen rá érdemi igény? Megint ide jutottunk, hogy le is akarjátok tagadni, hogy vannak bántalmazott férfiak?"

LOL. Te aztán a manipuláció és a csúsztatás nagymestere vagy.:D Ha lenne rá érdemi igény, már megcsináltátok volna, ahogy az elvált apák is megcsinálták a saját szervezetüket.

Ezt a szemforgató, álszent hülyeséget, hogy téged minden bántalmazott ember érdekel, fejezd be, ne hazudozz, és főleg ne akard magad ugyanolyannak vagy még jobbnak feltüntetni, mint azok a végtelenül önzetlen, minden tiszteletet megérdemlő emberek, akik az áldozatsegítő szervezeteket létrehozták. Vastagon sz..rtál bele, hogy mit okozna egy férfi megjelenése halálosan rettegő, agyongyötört nők és gyerekek között, kétségbevontad, hogy ennek a problémának bármilyen valóságalapja lenne - akit ennyire nem érdekel, hogy mi van a bántalmazott nőkkel és gyerekekkel, az ne fényesítgesse itt a saját piedesztálját.

2017. jan. 29. 20:26
 305/355 anonim ***** válasza:
91%

"Hímsoviniszta - Nem, nem vagyok az! Ha tudsz bármi olyat idézni, ahol kevesebb jogot akartam a nőknek, akkor elismerem, hogy az vagyok. Egyéb esetben ez csak a te feltételezésed."

Elárulom, nemcsak az övé. Miért pont a nőjogi szervezetbe akadtál bele? Belinkeltem azt a bizonyos rendőrségi listát, mire a reakciód: "Ugye, nem oda küldenéd a bántalmazott férfit is, ahol az elkövetők vannak?" Eszedbe sem jutott, hogy az ott lévő bántalmazott nők (akik VALÓBAN ott vannak, amiről cikk linkje is van itt, nemcsak elméletileg) vajon hogy érzik ettől magukat...Nem bántalmazott EMBERT írtál, aranyom.

2017. jan. 29. 20:33
 306/355 A kérdező kommentje:

304

Feltettem egy kérdést, miért térsz ki a válasz elől? Akkor most probléma a férfiak bántalmazása is, vagy nem, ilyen nincs?

"Vastagon sz..rtál bele, hogy mit okozna egy férfi megjelenése halálosan rettegő, agyongyötört nők és gyerekek között"

Ha a szervezet tagjai úgy állnának hozzá, hogy bemutatnák a nőknek, hogy "figyeljetek, ő itt X, igaz, hogy férfi, de őt is bántalmazták, mint titeket, ugyanolyan helyzetben van, mint ti", akkor amennyiben az általad hangsúlyozott empátia megvan a nőkben, valószínűleg nem lett volna nagy gond. Persze, ha csak úgy beteszik oda a férfit se szó, se beszéd, lehet, hogy megijednek tőle. De ha a szervezet tagjai szólnak, hogy nem kell félni, ő is bántalmazott és bántalmazó, akkor én bízom abban, hogy van annyi eszük azoknak a nőknek, hogy felfogják ezt.

Azt viszont még mindig nem tudtam meg tőled, hogy a férfiak bántalmazása is valós probléma vagy csak a nőké és gyerekeké? Mert szerintem mindhárom csoport bántalmazása valós probléma. (Egy hímsoviniszta vajon ezt mondaná, hogy a nők bántalmazása valós probléma?)

2017. jan. 29. 20:36
 307/355 A kérdező kommentje:

"Elárulom, nemcsak az övé. Miért pont a nőjogi szervezetbe akadtál bele? Belinkeltem azt a bizonyos rendőrségi listát, mire a reakciód: "Ugye, nem oda küldenéd a bántalmazott férfit is, ahol az elkövetők vannak?" Eszedbe sem jutott, hogy az ott lévő bántalmazott nők (akik VALÓBAN ott vannak, amiről cikk linkje is van itt, nemcsak elméletileg) vajon hogy érzik ettől magukat...Nem bántalmazott EMBERT írtál, aranyom."

Azért bántalmazott férfit írtam, mert én arra kérdeztem rá (ugye, erről szólt a kérdés, ami miatt letámadtatok), hogy egy bántalmazott férfi hová mehetne, és te ehhez a kérdéshez linkelted be azt.

2017. jan. 29. 20:37
 308/355 A kérdező kommentje:
De ha igazad is lenne, te se lennél jobb, mert te meg egyfolytában csak a bántalmazott nemférfiakról beszélsz, a bántalmazott férfiakat leszarva.
2017. jan. 29. 20:38
 309/355 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó megjegyzésed hülyeség. akkor írok nőkről, amikor konkrétan arról van szó. Nem tettél fel semmi olyan kérdést, te kis féreg, amit nem válaszoltak meg már vagy 500-szor, empátiát meg akkor várj, ha te tudsz csak egy szikrányit is kicsiholni magadból, és nemcsak a saját doxasmádon bírsz pörögni.
2017. jan. 29. 20:46
 310/355 A kérdező kommentje:

Nem, nem válaszoltak meg 500-szor. Egyszer úgy állítjátok be a férfiak bántalmazását, mintha nem is létezne ez a probléma, utána azt írjátok, hogy de, az is baj, meg ha lenne ilyen szervezet, segítenétek, csak alapítsam meg.

A "te kis féreg"-gel pedig újból bebizonyítottad, hogy milyen intelligens ember is vagy és milyen magas vitakultúrával rendelkezel. :)

2017. jan. 29. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!