Hová menekülhet egy férfi, ha bántalmazza és fenyegeti őt a barátnője/felesége?
"#240: Én ugyan nő vagyok, de ha társadalmi igény lenne a bántalmazott férfiakért kiállni és szervezetet létrehozni, akkor még be is segítenék társadalmi munkában."
Nos, kérdező, akkor már ketten vagyunk.:-)
240
Szerinted van ennyi hely az anyaszállásokon, átmeneti otthonokban? Ez csak a nők száma, a gyerekeket még figyelembe se vettük. Mit gondolsz, mit csinálnak azok a nők, akik nem férnek be? Szerinted egyetlen bántalmazott nő sem menekül albérletbe, vagy a szüleihez, rokonhoz, baráthoz, végső esetben hajléktalanszállóra? Vagy veszíti el a gyerekeit, mert nincs hova vinnie őket, és gondozásba kerülnek??
Töröld le a krokodilkönnyeidet, cseszd meg. Hol van ettől a mértékű problémától az a néhány pasi, akit bántanak otthon? Igen, sajnálatraméltók, de messze nem jelentenek akkora léptékű gondot, amit az állami szervek ne tudnának kezelni. És ha érdekel, számomra összehasonlíthatatlanul fontosabb a bántalmazott, tönkretett anyák és gyerekeik sorsa, még akkor is, ha szerinted ez diszkrimináció. Minden tiszteletem azoké, akik tesznek értük, és mélységesen megvetem azt, aki mondvacsinált hülyeségekkel belerúg ezekbe a szervezetekbe, a cipőm talpát sem törölném beléd.
Ez egy mondatban összefoglalva: Amíg az összes nőn és gyerek en nem tudnak segíteni, addig a férfiak ügye sokkal kevésbé fontos.
241,242, ennek örülök. Akkor ez annak a válaszolónak szólt, aki szerint piti ügy a bántalmazott férfiaké, sokkal kevésbé fontos, amíg vannak nők és gyerekek.
"Akkor ez annak a válaszolónak szólt, aki szerint piti ügy a bántalmazott férfiaké, sokkal kevésbé fontos, amíg vannak nők és gyerekek."
NEM ezt írta. Azt írta, hogy sokkal nagyobb mértékű, állami eszközökkel jelenleg megoldatlan probléma a bántalmazott nők és gyerekek ügye. Ha szerinted ez valótlan állítás, cáfold meg hiteles adatokkal.
Egyébként létezik férfiak által létrehozott szervezet a családon belüli erőszak ellen. Valamiért ők is elsősorban a nőkre fókuszálnak, nyilván okkal. Ha te és még sokan úgy gondoljátok, hogy kell civil kezdeményezés a férfiak védelmére hetero kapcsolatban is, csatlakozzatok be pl. hozzájuk.
"Egyébként létezik férfiak által létrehozott szervezet a családon belüli erőszak ellen. Valamiért ők is elsősorban a nőkre fókuszálnak, nyilván okkal. Ha te és még sokan úgy gondoljátok, hogy kell civil kezdeményezés a férfiak védelmére hetero kapcsolatban is, csatlakozzatok be pl. hozzájuk."
Ha úgy gondolom, hogy kell civil kezdeményezés férfiak védelmére, csatlakozzak hozzájuk? Mi? De hisz ők nem is a hetero kapcsolatban levő férfiakat védik.
"74%-os, nem tudom, ugyanaz vagy-e, mint az első. Ha nem, vedd úgy, hogy nem szóltam semmit. De ha igen, akkor érdekes, mert ott még nevetségesnek tartottad, hogy egyáltalán i!yen megtörténhet, és csak a kérdés feltevéséért lehurrogtál."
Ugyanaz vagyok.
Nem nevetségesnek tartottam, hanem nagyon nagyon nem jellemző, hogy egy nő rendszeresen monoklit varázsol a párja szeme alá.
kb. milliószor le lett írva. Hányszor ragozzuk?
A bántalmazott nők MINIMÁLIS része jut csak ilyen segítséghez.
Költözz el, jelentsd fel.
Alapíts férfi szervezetet....
Te tényleg ilyen érthetetlen vagy, vagy csak tetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!