Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová menekülhet egy férfi, ha...

Hová menekülhet egy férfi, ha bántalmazza és fenyegeti őt a barátnője/felesége?

Figyelt kérdés
Beírtam a Google-be, hogy "családon belüli erőszak menedékhely", és rákattintottam néhány találatra, de mindegyiknél írta, hogy "nők és gyermekek számára". Tudtok olyan helyeket, ahova férfi is mehet?

2017. jan. 28. 19:59
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/355 anonim ***** válasza:
94%
#240: Én ugyan nő vagyok, de ha társadalmi igény lenne a bántalmazott férfiakért kiállni és szervezetet létrehozni, akkor még be is segítenék társadalmi munkában.
2017. jan. 29. 13:33
 242/355 anonim ***** válasza:
100%

"#240: Én ugyan nő vagyok, de ha társadalmi igény lenne a bántalmazott férfiakért kiállni és szervezetet létrehozni, akkor még be is segítenék társadalmi munkában."

Nos, kérdező, akkor már ketten vagyunk.:-)

2017. jan. 29. 13:53
 243/355 A kérdező kommentje:

240

Szerinted van ennyi hely az anyaszállásokon, átmeneti otthonokban? Ez csak a nők száma, a gyerekeket még figyelembe se vettük. Mit gondolsz, mit csinálnak azok a nők, akik nem férnek be? Szerinted egyetlen bántalmazott nő sem menekül albérletbe, vagy a szüleihez, rokonhoz, baráthoz, végső esetben hajléktalanszállóra? Vagy veszíti el a gyerekeit, mert nincs hova vinnie őket, és gondozásba kerülnek??

Töröld le a krokodilkönnyeidet, cseszd meg. Hol van ettől a mértékű problémától az a néhány pasi, akit bántanak otthon? Igen, sajnálatraméltók, de messze nem jelentenek akkora léptékű gondot, amit az állami szervek ne tudnának kezelni. És ha érdekel, számomra összehasonlíthatatlanul fontosabb a bántalmazott, tönkretett anyák és gyerekeik sorsa, még akkor is, ha szerinted ez diszkrimináció. Minden tiszteletem azoké, akik tesznek értük, és mélységesen megvetem azt, aki mondvacsinált hülyeségekkel belerúg ezekbe a szervezetekbe, a cipőm talpát sem törölném beléd.

Ez egy mondatban összefoglalva: Amíg az összes nőn és gyerek en nem tudnak segíteni, addig a férfiak ügye sokkal kevésbé fontos.

241,242, ennek örülök. Akkor ez annak a válaszolónak szólt, aki szerint piti ügy a bántalmazott férfiaké, sokkal kevésbé fontos, amíg vannak nők és gyerekek.

2017. jan. 29. 13:55
 244/355 A kérdező kommentje:
74%-os, nem tudom, ugyanaz vagy-e, mint az első. Ha nem, vedd úgy, hogy nem szóltam semmit. De ha igen, akkor érdekes, mert ott még nevetségesnek tartottad, hogy egyáltalán i!yen megtörténhet, és csak a kérdés feltevéséért lehurrogtál.
2017. jan. 29. 13:59
 245/355 anonim ***** válasza:
94%

"Akkor ez annak a válaszolónak szólt, aki szerint piti ügy a bántalmazott férfiaké, sokkal kevésbé fontos, amíg vannak nők és gyerekek."

NEM ezt írta. Azt írta, hogy sokkal nagyobb mértékű, állami eszközökkel jelenleg megoldatlan probléma a bántalmazott nők és gyerekek ügye. Ha szerinted ez valótlan állítás, cáfold meg hiteles adatokkal.

Egyébként létezik férfiak által létrehozott szervezet a családon belüli erőszak ellen. Valamiért ők is elsősorban a nőkre fókuszálnak, nyilván okkal. Ha te és még sokan úgy gondoljátok, hogy kell civil kezdeményezés a férfiak védelmére hetero kapcsolatban is, csatlakozzatok be pl. hozzájuk.

[link]

2017. jan. 29. 14:05
 246/355 A kérdező kommentje:

"Egyébként létezik férfiak által létrehozott szervezet a családon belüli erőszak ellen. Valamiért ők is elsősorban a nőkre fókuszálnak, nyilván okkal. Ha te és még sokan úgy gondoljátok, hogy kell civil kezdeményezés a férfiak védelmére hetero kapcsolatban is, csatlakozzatok be pl. hozzájuk."

Ha úgy gondolom, hogy kell civil kezdeményezés férfiak védelmére, csatlakozzak hozzájuk? Mi? De hisz ők nem is a hetero kapcsolatban levő férfiakat védik.

2017. jan. 29. 14:10
 247/355 anonim ***** válasza:
63%

"74%-os, nem tudom, ugyanaz vagy-e, mint az első. Ha nem, vedd úgy, hogy nem szóltam semmit. De ha igen, akkor érdekes, mert ott még nevetségesnek tartottad, hogy egyáltalán i!yen megtörténhet, és csak a kérdés feltevéséért lehurrogtál."

Ugyanaz vagyok.

Nem nevetségesnek tartottam, hanem nagyon nagyon nem jellemző, hogy egy nő rendszeresen monoklit varázsol a párja szeme alá.

2017. jan. 29. 14:10
 248/355 A kérdező kommentje:
A kérdésem arról szólt, hogy mit tegyen egy férfi, ha ez történik vele. Tehát ha egy ilyen eset is megtörténik, akkor már jogos kérdés, nem? Erre te: "Eszed hol hagytad?"
2017. jan. 29. 14:14
 249/355 anonim ***** válasza:
94%

kb. milliószor le lett írva. Hányszor ragozzuk?

A bántalmazott nők MINIMÁLIS része jut csak ilyen segítséghez.

Költözz el, jelentsd fel.

Alapíts férfi szervezetet....

Te tényleg ilyen érthetetlen vagy, vagy csak tetted?

2017. jan. 29. 14:16
 250/355 A kérdező kommentje:
Az első válaszodban semmiféle tanácsot nem adtál, hogy költözzek el vagy jelentsem fel. Simán csak letorkoltál, mert meg mertem kérdezni, hogy mit kell tenni egy olyan esetben, ami nem túl gyakori. Az, hogy más adott hasznos választ, az más dolog, meg is köszöntem. A te első válaszod viszont semmiféle tanácsot nem tartalmazott, nem hiába lett lepontozva, pedig úgy vettem észre, hogy a többi velem egyet nem értő választ felpontozták.
2017. jan. 29. 14:20
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!