Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unokatestvérként milyen...

Unokatestvérként milyen jogaim vannak és mit tehetnék ez ügyben?

Figyelt kérdés
Tavaly novemberben az unokabátyám elhunyt. Előző házasságából van egy 13 éves kislánya, akit mostmár a mostoha anya nevel, sajnos az édesanya sem él már. Mostohaanyával sosem volt felhőtlen viszonyom, de az unokahugommal igen. Kiskora óta vigyáztam rá, egy időben én is rendeztem őt. Lényeg hogy a mostohaanya heti egy-két órát engedélyez csak amit a kislánnyal tölthetek. Karácsonykor nem engedte el hozzám egy napra sem, mondván mert félti. Tőlem nem kell. Úgy érzem nem a gyerek érdekeit nézi csak a sajátját. Hétvégenként arra kényszerülünk hogy beüljünk egy-két órára valahova, holott a nyugodt környezet most sokat számítana. A kislány is szeretne velem lenni. Mostohaanya azt mondta majd idővel többet enged, de ebben nem hiszek. Milyen jogaim vannak? Gyámügyhöz kellene fordulnom? A másik része a dolgoknak hogy a kislánynak megtiltotta hogy elmesélje nekem ami otthon törtenik, de megbízik bennem, így elmondja. Unokahugom elmondása alapján néhány hete már nyomon követheti ahogy a mostohaanya társkeresőzik az interneten illetve már többször hívott az otthonukba egy 30év körüli férfit, akit az interneten ismert meg, egy-másfél hónapja. A férfi már az első alkalommal ott töltötte a hétvégét velük és azóta is. Természetesen erről senki nem tudhat...Az unokahugomra és a többi 3 kicsivel való tekintettel nem tartom ezt jó dolognak, hiszen szinte most ment el az unokabátyám. Ezt is megemlíteném a gyámügyön de tartok attól hogy rosszat teszek az unokahugomnak. Kérlek segítsetek! Mit tehetnék a láthatással és az utóbbi dologgal kapcsolatban?
2017. jan. 25. 07:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
52%
Így van, ha anyukának annyira kell a társaság, akkor a lánytól miért tagadja meg? Nem csoda, hogy szegény lány menne az unokanővéréhez. Nem is értem, hogy lehet ennyi szívtelen válaszadó. Adott egy kislány, akinek az apukája 2hónapja halt meg, és a mostoha máris hazaviszi az új hapsit, ott is éjszalkázik, pedig még szinte ki sem hűlt az apa helye! Miért nem lehet a gyerek érzéseit figyelembe venni? De akkor legalább engedné a rokonához, mert így rákényszeríti a másik férfi jelenlétét, pedig nyilvánvaló, hogy nem kíváncs rá. És van aki ezek után foggal-körömmel ezt a nőt védi, meg, hogy nem a gyerek az első...hát szomorú!
2017. jan. 25. 16:35
 72/78 anonim ***** válasza:
24%
Azért nem engedi mert nyilvánvalóan nem bízik benne és konfliktus is volt közöttük. Szerintem semmi furcsa nincs ebben. Valami oka csak van hogy félti tőle a gyereket.
2017. jan. 25. 16:39
 73/78 anonim ***** válasza:
46%
Mért, ha stikában ismerkedne, az nektek elfogadhatóbb? Ha otthagyná a 13 évesre a 3 féltesót, hogy házon kívül pasizzon, azt egyöntetűen helyeselnétek, mi? Egyébként ritka ember az, aki egyik napról a másikra kerül olyan pszichés állapotba, hogy kinyírja magát. A jó ég tudja, mióta voltak a férjnek mentális gondjai, és mit kellett kiállni mellette - kérdezőnk is elfelejtett arra válaszolni, milyenné is vált az unokabátyja.
2017. jan. 25. 16:39
 74/78 anonim ***** válasza:
53%
Jaaa nem bízik benne, pedig régebben vigyázott a gyerekekre. Egy neten talált pasiban bízik annyira, hogy odavigye a lakásba 4 gyerek mellé??
2017. jan. 25. 16:45
 75/78 A kérdező kommentje:

Voltak konfliktusaink a mostohaanyával igen, de nem olyan jellegűek. Egy nagyobb konfliktus volt, bíróságra került az ügy ahol kiderült hogy a mostohaanya keze volt a dologban. Pont.

A kicsikre rendszeresen vigyáztam, rengeteg időt töltöttem velük míg az anyukának dolga volt vagy bármi. Mint említettem volt egy olyan időszak is mikor én rendeztem a most 13éves unokahugomat, nem véletlenül ragaszkodik hozzám. Veszélyt soha nem jelentettem egyik gyerekre sem. Az hogy a mostohaanya nem bízik bennem alaptalan.

Az unokabátyámról annyit hogy neki sem volt egyszerű az élete és ő sem volt hibátlan, de a családjáért mindent megtett, mint anyagilag mint máshogy. Soha nem saját maga volt az első. Ennek ellenére mindig azt kapta hogy lusta, nem csinál semmit, semmirevaló. Mostohaanya nem igényelte az együttlétet, ha olyan kedve volt külön szobában aludt vagy épp állandó jelleggel a válással fenyegetőzött. Miért kell egy embert napi szinten lehordani, mert a nap végén elfárad és be esik az ágyba? Aztán történt hogy az unokabátyám édesanyja elhunyt, az otthoni helyzet persze nem változott... Unokabátyám olykor alkoholhoz nyúlt, holott sosem szerette/bírta az alkoholt. És gondoljon rólam bárki bármit, ha én azt látnám hogy a párom sírva megy fel a padlásra kötéllel a kezében, majd zokog hogy ő ezt nem tudja megtenni, azonnal segítségért fordulok!! Ha már előtte nem volt annyi eszem hogy változtatni kéne, segíteni... Ezért hibáztatom magamat is, mert nem voltam mellette, pedig talán segíthettem volna. :( A korábbi családi félreértés után úgy voltam vele hogy úgysem kíváncsi rám, közben pedig teljesen befordult... Elnézést hogy ilyen nyíltan és őszintén kimondok mindent, de így hátha azok is értenek akik ellenem vannak. Talán így már méginkább érthető miért nem engedek abból hogy a kislánnyal foglalkozhassak.

Én itt a vitát le is zárom. Köszönöm azoknak akik segíteni próbáltak, akik pedig azért írtak hogy azt keressék hol tudnak belém kötni, azok szálljanak magukba kicsit. Soha,senkinek nem kívánom hogy ilyen dolgokon menjen keresztül.

További szép napot!

2017. jan. 25. 17:49
 76/78 anonim ***** válasza:
42%

"Jaaa nem bízik benne, pedig régebben vigyázott a gyerekekre."

Ha jol ertettem akkor vigyazott amig az unokatestver elozo felesege meg elt. Amugy meg pereskedtek egymassal.

"Egy neten talált pasiban bízik annyira, hogy odavigye a lakásba 4 gyerek mellé??"

Ezt csakis a kerdezo elmondasa alapjan ismerjuk.

2017. jan. 25. 21:45
 77/78 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszoló. Félreértetted, az édesanya halála után is minden időmet a gyerekekkel töltöttem... A pereskedést sem én indítottam és bár kiderült az igazság utána már sajnos nem olyan volt.

A másikra válaszolva pedig én azok alapján mesélek amit a kislány nekem elmond, kétlem hogy hazudna.

Ha tanácsot nem tudsz írni, kiforgatást nem kérek,köszönöm.

Tegnap lezártam itt a vitát, mert azt hittem ha segítséget kérek az épít,nem pedig rombol.

További szép napot kívánok mindenkinek mára is!

2017. jan. 26. 09:37
 78/78 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező nem látsz reálisan. Egyszerűen a rokonod van beállítva mártírnak. Ha ennyire nem bírt a nővel élni amiket írsz, akkor ott kellett volna hagyni a fenébe, nem lesüllyedni és kinyírni magát. Volt valami baja a rokonodnak. És nem tehető másik ember felelőssé a haláláért, ki kellett volna lépnie a kapcsolatból.Nagyon elfogult vagy, itt az egészben az öngyilkos apa a hibás, ha nem végez magával akkor ez a helyzet nem alakul ki. Másnak is van rossz modorú, szekálódó házastársa, aztán vagy kibírja vagy kilép a kapcsolatból. És ha alkalmas lennél a körülményeket figyelembe véve a gyerek nevelésére akkor a gyámügy neked ítélte volna.( de nem vagy alkalmas mert nem akarják kiszakítani a megszokott környezetéből) ennyi, ezen kár rágódni. Szerintem más egy gyereket nevelni és más néha rendezni ahogy írtad. Óriási a különbség. Továbbra is azt mondom, ne okoskodj bele a nő életébe. biztos régen is dumáltál összevissza a rokonodnak. Ne okoskodj mert ezt a pár órát is elveszíted. Támogasd a gyereket és anyuka életét szard le, addig mígnem veszélyezteti a gyerek életét.
2017. jan. 26. 09:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!