Unokatestvérként milyen jogaim vannak és mit tehetnék ez ügyben?
Voltak konfliktusaink a mostohaanyával igen, de nem olyan jellegűek. Egy nagyobb konfliktus volt, bíróságra került az ügy ahol kiderült hogy a mostohaanya keze volt a dologban. Pont.
A kicsikre rendszeresen vigyáztam, rengeteg időt töltöttem velük míg az anyukának dolga volt vagy bármi. Mint említettem volt egy olyan időszak is mikor én rendeztem a most 13éves unokahugomat, nem véletlenül ragaszkodik hozzám. Veszélyt soha nem jelentettem egyik gyerekre sem. Az hogy a mostohaanya nem bízik bennem alaptalan.
Az unokabátyámról annyit hogy neki sem volt egyszerű az élete és ő sem volt hibátlan, de a családjáért mindent megtett, mint anyagilag mint máshogy. Soha nem saját maga volt az első. Ennek ellenére mindig azt kapta hogy lusta, nem csinál semmit, semmirevaló. Mostohaanya nem igényelte az együttlétet, ha olyan kedve volt külön szobában aludt vagy épp állandó jelleggel a válással fenyegetőzött. Miért kell egy embert napi szinten lehordani, mert a nap végén elfárad és be esik az ágyba? Aztán történt hogy az unokabátyám édesanyja elhunyt, az otthoni helyzet persze nem változott... Unokabátyám olykor alkoholhoz nyúlt, holott sosem szerette/bírta az alkoholt. És gondoljon rólam bárki bármit, ha én azt látnám hogy a párom sírva megy fel a padlásra kötéllel a kezében, majd zokog hogy ő ezt nem tudja megtenni, azonnal segítségért fordulok!! Ha már előtte nem volt annyi eszem hogy változtatni kéne, segíteni... Ezért hibáztatom magamat is, mert nem voltam mellette, pedig talán segíthettem volna. :( A korábbi családi félreértés után úgy voltam vele hogy úgysem kíváncsi rám, közben pedig teljesen befordult... Elnézést hogy ilyen nyíltan és őszintén kimondok mindent, de így hátha azok is értenek akik ellenem vannak. Talán így már méginkább érthető miért nem engedek abból hogy a kislánnyal foglalkozhassak.
Én itt a vitát le is zárom. Köszönöm azoknak akik segíteni próbáltak, akik pedig azért írtak hogy azt keressék hol tudnak belém kötni, azok szálljanak magukba kicsit. Soha,senkinek nem kívánom hogy ilyen dolgokon menjen keresztül.
További szép napot!
"Jaaa nem bízik benne, pedig régebben vigyázott a gyerekekre."
Ha jol ertettem akkor vigyazott amig az unokatestver elozo felesege meg elt. Amugy meg pereskedtek egymassal.
"Egy neten talált pasiban bízik annyira, hogy odavigye a lakásba 4 gyerek mellé??"
Ezt csakis a kerdezo elmondasa alapjan ismerjuk.
Kedves Utolsó válaszoló. Félreértetted, az édesanya halála után is minden időmet a gyerekekkel töltöttem... A pereskedést sem én indítottam és bár kiderült az igazság utána már sajnos nem olyan volt.
A másikra válaszolva pedig én azok alapján mesélek amit a kislány nekem elmond, kétlem hogy hazudna.
Ha tanácsot nem tudsz írni, kiforgatást nem kérek,köszönöm.
Tegnap lezártam itt a vitát, mert azt hittem ha segítséget kérek az épít,nem pedig rombol.
További szép napot kívánok mindenkinek mára is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!