Unokatestvérként milyen jogaim vannak és mit tehetnék ez
ügyben?
Figyelt kérdés
Tavaly novemberben az unokabátyám elhunyt. Előző házasságából van egy 13 éves kislánya, akit mostmár a mostoha anya nevel, sajnos az édesanya sem él már. Mostohaanyával sosem volt felhőtlen viszonyom, de az unokahugommal igen. Kiskora óta vigyáztam rá, egy időben én is rendeztem őt. Lényeg hogy a mostohaanya heti egy-két órát engedélyez csak amit a kislánnyal tölthetek. Karácsonykor nem engedte el hozzám egy napra sem, mondván mert félti. Tőlem nem kell. Úgy érzem nem a gyerek érdekeit nézi csak a sajátját. Hétvégenként arra kényszerülünk hogy beüljünk egy-két órára valahova, holott a nyugodt környezet most sokat számítana. A kislány is szeretne velem lenni. Mostohaanya azt mondta majd idővel többet enged, de ebben nem hiszek. Milyen jogaim vannak? Gyámügyhöz kellene fordulnom? A másik része a dolgoknak hogy a kislánynak megtiltotta hogy elmesélje nekem ami otthon törtenik, de megbízik bennem, így elmondja. Unokahugom elmondása alapján néhány hete már nyomon követheti ahogy a mostohaanya társkeresőzik az interneten illetve már többször hívott az otthonukba egy 30év körüli férfit, akit az interneten ismert meg, egy-másfél hónapja. A férfi már az első alkalommal ott töltötte a hétvégét velük és azóta is. Természetesen erről senki nem tudhat...Az unokahugomra és a többi 3 kicsivel való tekintettel nem tartom ezt jó dolognak, hiszen szinte most ment el az unokabátyám. Ezt is megemlíteném a gyámügyön de tartok attól hogy rosszat teszek az unokahugomnak. Kérlek segítsetek! Mit tehetnék a láthatással és az utóbbi dologgal kapcsolatban?
Ezt a retardált válaszolót. Mégis mivel keveri a szart a kérdező? Azzal, hogy szeretne a kislánnyal lenni akinek úgy tűnik, hogy ő maradt az egyetlen rokona?
Itt az egyetlen szardarab a mostohaanya. Nem való anyának de még embernek sem.
2017. jan. 25. 11:08
42/78 anonim válasza:
Azert vagy szarkavaro, mert nem segiteni akarsz, hanem betartani.
ha ezt nem fogod fel, akkor tenyleg nem vagy tul okos, mondjuk ez eddig is lejott.
2017. jan. 25. 11:10
43/78 anonim válasza:
"Mégis mivel keveri a szart a kérdező?"
A kislanyt a neveloanyja ellen akarja forditani, raadasul ra akarja uszitani a gyamugyet is.
"Itt az egyetlen szardarab a mostohaanya. Nem való anyának de még embernek sem."
Aha persze. Te ezt nyilvan meg tudod itelni.
2017. jan. 25. 11:12
44/78 A kérdező kommentje:
Jól látod, én vagyok az egyetlen rokona.
Illetve az édesanyja felöli rokonai megkeresték,a gyámügyön keresztül,nem véletlen, x év után, mikor megtudták hogy most már az apa is elhunyt... Elutasítást kaptak és azóta sem néznek rá a kislányra. Erről ennyit.
Bevállalom a szar ember szerepét, de arról nem mondok le hogy a kislányt védjem, nem kell neki több sérülés!
Ezért írtam ide, hogy ne döntsek rosszul és tanácsot kapjak.
2017. jan. 25. 11:14
45/78 A kérdező kommentje:
Ha figyelmesen olvastál volna látnád hogy a kislányt semmilyen formában nem akarom a mostohaanya ellen fordítani. A mostohaanya ezt megpróbálta aljas rágalmakkal, akkor is megőriztem a türelmem, elmondtam a kislánynak hogy ezek nem így vannak de hagyjuk anyát megnyugodni. Mindezek ellenére úgy uszítom a kislányt hogy segítsen otthon, hallgasson a mostohaanyjára, jót akar neki, beszéljenek meg mindent stb... Ha ezzel ellene fordítom, akkor elnézést...
2017. jan. 25. 11:19
46/78 anonim válasza:
"24 éves vagyok, de sok rossz dolgon túl. "
Valóban? Maradtál már özvegyen, 4 viszonylag kicsi gyerek iránti felelősséggel a válladon, gyilkosnak kikiáltva? Nem hinném.
Egyébként tölthetsz időt a kislánnyal, MERT a mindennek elhordott nevelőanyja megengedi. Ha nyugodt környezet kell, vidd el hozzátok, és ott beszélgessetek. Egyébként szerintem ha úgy mentél volna oda hozzá, hogy nagyon sajnálod, ami történt, mellettük állsz és szívesen segítesz NEKIK (hiszen a másik 3 gyerek is az unokatesódé), akkor vélhetően most nem kéne ezen agyalnod, hogy mit mondj a gyámügyön, amiből TE jól jössz ki.
2017. jan. 25. 11:26
47/78 anonim válasza:
Nem tudnád örökbe fogadni a nagylányt?
2017. jan. 25. 11:48
48/78 A kérdező kommentje:
Özvegyen még nem maradtam gyerekekkel, ne haragudj, de ezen kívül volt minden...Anyám halála, apám alkoholizmusa, lelki terror, gyermekbántalmazás, szexuális bántalmazás, bátyám első feleségének halála, nagymamám leépülése-ápolása iskola mellett majd a halála, barátom halála, nagymamám halála, nagynéném szenvedése-halála...tessék,néhány morzsa,viszont nem fogok magyarázkodni annak aki csak a hibákat keresi. A bocsánatkérés, a múltban történtek bánása megtörtént annak ellenére hogy én voltam a sértett fél. Szóval ezeken már túl vagyunk. A kislányt pedig hogy hozzam el magamhoz ha jelenleg épp ezért küzdök? Hogy ne csak egy két órát láthassuk egymást, hanem részt vehessek az életében és vigyázzak rá.
2017. jan. 25. 11:50
49/78 anonim válasza:
Komolyan van itt olyan a válaszadók között, aki szerint normális, ha egy nő 2hónappal a férje halála után hazaviszi az új pasiját a gyerekekhez? Oké, ő túltette magát, de a gyerekek még nem, nem lehetne diszkréten intézni?
A kérdezőnek azt javaslom, álljon a kislány mellett, támogassa és éreztesse, hogy számíthat rá.
Az elhunyt apa részéről nincsenek nagyszülők?
2017. jan. 25. 11:51
50/78 A kérdező kommentje:
és nem azért írtam ide hogy jól jöjjek ki a gyámügyön, hanem tanácsért, hogy olyan döntést hozzak amivel nem ártok senkinek, de vigyázni tudok az unokahugomra, hiszen volt egy időszak mikor a nevelésében is bőven ki kellett vennem a részem,mintha hirtelen lett volna egy gyerekem, ezek után ne csodálkozzon senki ha féltem, kérem szépen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!