Unokatestvérként milyen jogaim vannak és mit tehetnék ez ügyben?
"Nem is állítottam, hogy tökéletes vagyok, de a gyerekem lelkiállapota fontosabb mint a sajátom vagy, hogy legyen kivel hancúrozni...nem is értem, hogy ez valakinek nem egyértelmű,a gyerek az első!"
Hát nem tudom...nálunk a családban sosem volt ilyen sorrend, hogy ki az első. Ezt én nem is értem. Mindig az az első, akinek nagyobb szüksége van rá.
Viszont volt egy ismerősöm, aki annyira gyászolta a férjét, hogy nem fértek bele a gyászába a gyerekei. Csak úgy lefeküdt a földre és szenvedett, és nem igazán érdekelte a gyerekei vesztesége, csak a sajátja. Nem is állt fel soha. Sajnos. Azóta, persze, már más neveli a gyerekeket.
Én is közlöm, 43 évesen régen voltam 16.
Láthatási jogaid nincsenek, anyuka magánéletéhez semmi közöd. Nem tudod, milyen volt az életük, nem tudod mit élt át.
Azt, meg hogy társkeresőzik, csak akkor tudja nyomon követni, ha akarja. Minek kutakodik az anyja után a neten? Gyámügyről elküldenének azzal, hogy a saját életeddel foglalkozz.
Anyukának éppen elég, hogy 4 gyereket nevel egyedül, neki is szüksége van társaságra, párra, viszont áskálódó rokonokra nem.
Az elözöt még kiegészíteném azzal, hogy MIELÖTT meghalt a férj, már elötte sem volt valószínüleg meg köztük sem a testi, sem az emberi kapcsolat, ezért az özvegy nem két hónapja hiányolja az emberi közelséget, hanem jóval régebben.
"Unokahugom elmondása alapján néhány hete már nyomon követheti ahogy a mostohaanya társkeresőzik " Ez nem a nevelöanya, hanem a gyerek büne, a gyereknek nem kellene az anyja magánügyei után kutakodni! Erre a gyerek nincs "kényszerítve", a saját kiváncsisága miatt tud egyáltalán erröl.
Tényleg, mi is a 13 éves gyerek gyásza, a mostohaanyjáéhoz képest.....
Anyukának kell a társaság, persze ráeróltetve a gyerekeire, de a gyászolo kamaszlánynak csitu, nem kell a rokoni segítség, mert mostohaanyu nem bízik meg az unokatesójában.
De! Egy vadidegen férfiban annyira megbízik, hogy a 4 gyerekéhez hazaviszi.
persze szegény gyászoló özvegy 4 gyerekkel maradt, valahogy fel kell dolgoznia, a gyerekek meg elégedjenek meg azzal, ami marad.
Kettő gyerekem van, és eszembe sem jutna kitenni őket az apjuk halála után annak, hogy egy ismeretlen férfi hirtelen elfoglalja apu helyét.
És tényleg, a 13 éves gyerek hogy a búbánatban tudna kutakodni a jelszóval védett társkeresőn?! Talán kínvallatással kiszedte anyuból a jelszót, vagy fiatalkorú hekker lenne, ne már....
Egyáltalán honnan jön ez a rosszindulatú, kutakodásos feltételezés? Simán lehet, hogy anyuka nyíltan társkeresőzik, vagy a böngésző kezdőoldalán ott virít a gyakran látogatott oldalak között, a facebook és időkép mellett.
Nyilván nem arról van szó, hogy a gyerek a kutakodásaival felfedett valami mélyen őrzött titkot, hiszen az anyuka hazahord egy csókát hétvégenként, azaz nem csinál titkot abból, hogy ismerkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!