Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unokatestvérként milyen...

Unokatestvérként milyen jogaim vannak és mit tehetnék ez ügyben?

Figyelt kérdés
Tavaly novemberben az unokabátyám elhunyt. Előző házasságából van egy 13 éves kislánya, akit mostmár a mostoha anya nevel, sajnos az édesanya sem él már. Mostohaanyával sosem volt felhőtlen viszonyom, de az unokahugommal igen. Kiskora óta vigyáztam rá, egy időben én is rendeztem őt. Lényeg hogy a mostohaanya heti egy-két órát engedélyez csak amit a kislánnyal tölthetek. Karácsonykor nem engedte el hozzám egy napra sem, mondván mert félti. Tőlem nem kell. Úgy érzem nem a gyerek érdekeit nézi csak a sajátját. Hétvégenként arra kényszerülünk hogy beüljünk egy-két órára valahova, holott a nyugodt környezet most sokat számítana. A kislány is szeretne velem lenni. Mostohaanya azt mondta majd idővel többet enged, de ebben nem hiszek. Milyen jogaim vannak? Gyámügyhöz kellene fordulnom? A másik része a dolgoknak hogy a kislánynak megtiltotta hogy elmesélje nekem ami otthon törtenik, de megbízik bennem, így elmondja. Unokahugom elmondása alapján néhány hete már nyomon követheti ahogy a mostohaanya társkeresőzik az interneten illetve már többször hívott az otthonukba egy 30év körüli férfit, akit az interneten ismert meg, egy-másfél hónapja. A férfi már az első alkalommal ott töltötte a hétvégét velük és azóta is. Természetesen erről senki nem tudhat...Az unokahugomra és a többi 3 kicsivel való tekintettel nem tartom ezt jó dolognak, hiszen szinte most ment el az unokabátyám. Ezt is megemlíteném a gyámügyön de tartok attól hogy rosszat teszek az unokahugomnak. Kérlek segítsetek! Mit tehetnék a láthatással és az utóbbi dologgal kapcsolatban?
2017. jan. 25. 07:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 A kérdező kommentje:
Persze, mind a négy gyerekre gondoltam mikor beszéltünk. Annó sem volt ez másként, de szerintem tudja a hölgy hogy sajnos "köszönhetek" neki pár dolgot... Vagy ezért vagy egyszerűen nem és kész. Ha a gyerek érdekeit nézi legalább karácsony egyik napján elengedte volna hozzám a kislányt, hogy kikapcsoljon, hogy nyugodt környezetben lehessen velem. Szerette volna, készült rá végül azt mondta meggondolta magát. Nem értem, nem vagyok veszélyes, nem vagyok drogos sem hasonlók. Van egy átlagos életem és ennyi, épp ezért nem értem miért nem lehet engedni. :/ Bízom benne hogy majd alakulnak a dolgok, jó irányba.
2017. jan. 25. 12:35
 62/78 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért nem engedi még hosszabb időre, mert benne sincs meg a bizalom irántad a rossz kapcsolatotok után, ez teljesen érthető. Ha elkezdesz rugózni a gyámügyön, még azt a kicsit is lerombolod, amit eddig sikerült szerezned.
2017. jan. 25. 13:09
 63/78 anonim ***** válasza:
47%

"Nem is állítottam, hogy tökéletes vagyok, de a gyerekem lelkiállapota fontosabb mint a sajátom vagy, hogy legyen kivel hancúrozni...nem is értem, hogy ez valakinek nem egyértelmű,a gyerek az első!"

Hát nem tudom...nálunk a családban sosem volt ilyen sorrend, hogy ki az első. Ezt én nem is értem. Mindig az az első, akinek nagyobb szüksége van rá.

Viszont volt egy ismerősöm, aki annyira gyászolta a férjét, hogy nem fértek bele a gyászába a gyerekei. Csak úgy lefeküdt a földre és szenvedett, és nem igazán érdekelte a gyerekei vesztesége, csak a sajátja. Nem is állt fel soha. Sajnos. Azóta, persze, már más neveli a gyerekeket.

2017. jan. 25. 13:39
 64/78 anonim ***** válasza:
34%

Én is közlöm, 43 évesen régen voltam 16.

Láthatási jogaid nincsenek, anyuka magánéletéhez semmi közöd. Nem tudod, milyen volt az életük, nem tudod mit élt át.

Azt, meg hogy társkeresőzik, csak akkor tudja nyomon követni, ha akarja. Minek kutakodik az anyja után a neten? Gyámügyről elküldenének azzal, hogy a saját életeddel foglalkozz.

Anyukának éppen elég, hogy 4 gyereket nevel egyedül, neki is szüksége van társaságra, párra, viszont áskálódó rokonokra nem.

2017. jan. 25. 13:40
 65/78 anonim ***** válasza:
68%
Azt nem fogjátok fel páran, hogy a gyászreakciók teljesen mások. Nekem nem az jut eszembe erről, hogy máris "hancúrozni" akar a nő, hanem hogy maga sem tudja, hogy kezelje az új helyzetet. Nem eljátssza, hogy nincs baj, egyszerűen a gyászolás egy olyan állapot, ahol minden a feje tetejére áll.
2017. jan. 25. 14:06
 66/78 anonim ***** válasza:
26%

Az elözöt még kiegészíteném azzal, hogy MIELÖTT meghalt a férj, már elötte sem volt valószínüleg meg köztük sem a testi, sem az emberi kapcsolat, ezért az özvegy nem két hónapja hiányolja az emberi közelséget, hanem jóval régebben.

"Unokahugom elmondása alapján néhány hete már nyomon követheti ahogy a mostohaanya társkeresőzik " Ez nem a nevelöanya, hanem a gyerek büne, a gyereknek nem kellene az anyja magánügyei után kutakodni! Erre a gyerek nincs "kényszerítve", a saját kiváncsisága miatt tud egyáltalán erröl.

2017. jan. 25. 14:50
 67/78 anonim ***** válasza:
68%

Tényleg, mi is a 13 éves gyerek gyásza, a mostohaanyjáéhoz képest.....

Anyukának kell a társaság, persze ráeróltetve a gyerekeire, de a gyászolo kamaszlánynak csitu, nem kell a rokoni segítség, mert mostohaanyu nem bízik meg az unokatesójában.

De! Egy vadidegen férfiban annyira megbízik, hogy a 4 gyerekéhez hazaviszi.

persze szegény gyászoló özvegy 4 gyerekkel maradt, valahogy fel kell dolgoznia, a gyerekek meg elégedjenek meg azzal, ami marad.

Kettő gyerekem van, és eszembe sem jutna kitenni őket az apjuk halála után annak, hogy egy ismeretlen férfi hirtelen elfoglalja apu helyét.

És tényleg, a 13 éves gyerek hogy a búbánatban tudna kutakodni a jelszóval védett társkeresőn?! Talán kínvallatással kiszedte anyuból a jelszót, vagy fiatalkorú hekker lenne, ne már....

2017. jan. 25. 15:06
 68/78 anonim ***** válasza:
61%

Egyáltalán honnan jön ez a rosszindulatú, kutakodásos feltételezés? Simán lehet, hogy anyuka nyíltan társkeresőzik, vagy a böngésző kezdőoldalán ott virít a gyakran látogatott oldalak között, a facebook és időkép mellett.

Nyilván nem arról van szó, hogy a gyerek a kutakodásaival felfedett valami mélyen őrzött titkot, hiszen az anyuka hazahord egy csókát hétvégenként, azaz nem csinál titkot abból, hogy ismerkedik.

2017. jan. 25. 15:21
 69/78 A kérdező kommentje:
A kislány nem kutakodik, a mostohaanya nyíltan folytatja. Tudok olyan esetről mikor a kislánynak mutogatta kivel mit beszél vagy épp megkérte hogy írjon helyette. Ne feszegessük inkább, én már úgy vagyok vele hogy majd idővel kiderül minden...
2017. jan. 25. 15:28
 70/78 anonim ***** válasza:
59%
Végre, a 67-es leírta a tutit!
2017. jan. 25. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!