Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unokatestvérként milyen...

Unokatestvérként milyen jogaim vannak és mit tehetnék ez ügyben?

Figyelt kérdés
Tavaly novemberben az unokabátyám elhunyt. Előző házasságából van egy 13 éves kislánya, akit mostmár a mostoha anya nevel, sajnos az édesanya sem él már. Mostohaanyával sosem volt felhőtlen viszonyom, de az unokahugommal igen. Kiskora óta vigyáztam rá, egy időben én is rendeztem őt. Lényeg hogy a mostohaanya heti egy-két órát engedélyez csak amit a kislánnyal tölthetek. Karácsonykor nem engedte el hozzám egy napra sem, mondván mert félti. Tőlem nem kell. Úgy érzem nem a gyerek érdekeit nézi csak a sajátját. Hétvégenként arra kényszerülünk hogy beüljünk egy-két órára valahova, holott a nyugodt környezet most sokat számítana. A kislány is szeretne velem lenni. Mostohaanya azt mondta majd idővel többet enged, de ebben nem hiszek. Milyen jogaim vannak? Gyámügyhöz kellene fordulnom? A másik része a dolgoknak hogy a kislánynak megtiltotta hogy elmesélje nekem ami otthon törtenik, de megbízik bennem, így elmondja. Unokahugom elmondása alapján néhány hete már nyomon követheti ahogy a mostohaanya társkeresőzik az interneten illetve már többször hívott az otthonukba egy 30év körüli férfit, akit az interneten ismert meg, egy-másfél hónapja. A férfi már az első alkalommal ott töltötte a hétvégét velük és azóta is. Természetesen erről senki nem tudhat...Az unokahugomra és a többi 3 kicsivel való tekintettel nem tartom ezt jó dolognak, hiszen szinte most ment el az unokabátyám. Ezt is megemlíteném a gyámügyön de tartok attól hogy rosszat teszek az unokahugomnak. Kérlek segítsetek! Mit tehetnék a láthatással és az utóbbi dologgal kapcsolatban?
2017. jan. 25. 07:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
11%

"Az esettel kapcsolatban még annyit hogy az unokabátyám soha nem volt mentálisan beteg, soha nem volt ilyen tipus,mégis ilyenné lett..."

Milyenné?

" A segítségről annyit hogy én személy szerint ott segítettem ahol tudtam, mindenben, a fiatal éveimet arra áldoztam hogy a családomnak jó legyen és cseppet sem bántam, mégis úgy alakultak a dolgok ahogy... " Te magad írtad, hogy megromlott a kapcsolatotok. Természetesen szerinted a nő kavart be...

"Látod, ezért írtam hogy nem vagyunk egyformák, így nincs két egyforma eset sem, pont."

Valóban nem vagyunk egyformák, hál'istennek.

2017. jan. 25. 10:28
 32/78 anonim ***** válasza:
54%

Ne hallgass ezekre a tinikre.

Kedves válaszolók: nem normális, hogy 4 gyerekes anya a férje halála után 2 hónappal már mással dug a házban ahol a gyerekek is vannak.

Kedves válaszolók: ugyan mi az áskálódás abban, hogy szeretne az unokatestvérével időt tölteni?

Ne hallgass ezekre a negatív emberekre. Többségük max 15-16 éves világfájdalommal rendelkező tini, a többi pedig mamahotelben senyved 30 évesként.

Ez a nő nem normális, beszélj a gyámüggyel, hogy lehetséges-e valami.

2017. jan. 25. 10:29
 33/78 A kérdező kommentje:

Szép dolog hogy mindenki védi az özvegyet, de ok nélkül nem írtam volna ide. Nem akarom én bántani annak ellenére hogy tudok dolgokat, de a kislányt féltem nagyon.

Öngyilkosság...hibáztatás...Valószínűleg hibáztatom, de ez sem véletlen, de nem kell elhinni. Mindig magamból indulok ki, épp ezért tudom hogy lehetett volna segíteni. Persze magamat is hibáztatom, mert nem tudtam ott lenni...szar érzés ez is, de van annyi eszem hogy a kislányt nem teszem ki ezeknek, csak odafigyelni próbálok rá, minden erőmmel.

elnézést kérek mindenkitől az elfogultságomért.

2017. jan. 25. 10:31
 34/78 A kérdező kommentje:
10:29es, köszönöm a megértést és a választ. már nem tudom mit tegyek. azért nem mentem még a gyámügyre mert félek hogy ezzel rosszat teszek a kislánynak. azt hiszem sikeresen összekavarodtam. :/ a párom nagyon jó ember, neki van már egy kisfia, ő is a gyámügyet javasolja, de ha unokatestvérként semmilyen jogom nincs azzal csak összekuszálnék mindent. vagy nem? :/
2017. jan. 25. 10:38
 35/78 anonim ***** válasza:
20%

"nem normális, hogy 4 gyerekes anya a férje halála után 2 hónappal már mással dug a házban ahol a gyerekek is vannak. "

Szerintem meg az nem normalis hogy megprobalsz beleugatni masok eletebe. Semmi kozod hozza, es nulla alapod van barkit is megitelni.

" ugyan mi az áskálódás abban, hogy szeretne az unokatestvérével időt tölteni? "

A kedves kerdezo egy nagy xarkavaro, ennyi. Egyertelmuen lejon a kerdesbol es az altala adott valaszokbol is. Aggodik a fenet, bele akar szolni masok dolgaba mert ilyen a termeszete.

Ja es mielott nekem esnel: 41 eves vagyok, boldog hazassagban elek, es anyamektol 18 evesen elkoltoztem.

2017. jan. 25. 10:44
 36/78 anonim ***** válasza:
53%
Nincs sem jogi, sem erkolcsi alapja annak hogy a gyamugyre rohangalj. Es okod sincs ra, semmi.
2017. jan. 25. 10:44
 37/78 anonim ***** válasza:
100%

A gyámügyön két dolgot érhetsz el. Vagy semmit, mint nem közvetlen rokon, és ha úgy gondolják az elmondásod alapján, hogy egy tájékoztatással megnyugtathatnak téged (és ez a jobbik eset).

Vagy eléred azt, hogy ők jelezzenek hivatalból a gyermekjólétiseknek (mert kötelező ilyen esetben), akik aztán a nevelőanyuka nyakára járnak (mert őket is kötelezi a dolog, ha jelzés van). Kb. egy haszna lehetne a dolognak ebben a kimenetelben, hogy felajánlják a pszichológusi segítséget a családnak, ha eddig nem kaptak volna, de a te láthatásod és az anyuka párkapcsolati ügyében nem lesz változás. Ja, és biztos lehetsz benne, hogy anyuka rá fog jönni, hogy te kezdted a dolgot, annak ellenére, hogy a jelzés névtelen, szóval csak még jobban el fog mérgesedni a viszony köztetek.

2017. jan. 25. 10:45
 38/78 anonim ***** válasza:
72%

"szóval csak még jobban el fog mérgesedni a viszony köztetek"

Teljesen jogosan.

2017. jan. 25. 10:51
 39/78 A kérdező kommentje:

hát a viszonyunkra biztos nem lesz jó hatással, az igaz.

még annyit megjegyeznék az előző válaszolóknak hogy nekem nem az a problémám hogy a mostohaanya kapcsolatot létesít bárkivel is, interneten keresztül vagy személyesen, hanem ennek a módjával. nem hiszem hogy a leírtak alapján ez jó hatással lesz egy 13 éves kamaszra, akinek ekkora fájdalma van jelenleg.

össze van zavarodva, ahogy én észre vettem. ahogy mesél, próbál hasonlóságokat keresni eközött az idegen férfi és az édesapja között, hiszen hiányzik neki. :( mégis látom rajta hogy nem érzi jól magát, hogy zavarodott...ne mondja nekem senki hogy ne aggódjak érte. :/

2017. jan. 25. 11:01
 40/78 A kérdező kommentje:

10:44es, a hozzászólásod stílusával mindent elárultál. Köszönjük szépen. :)

24 éves vagyok, de sok rossz dolgon túl. Szarkeverő vagyok mert tudom milyen mikor valakinek nincsenek szülei vagy egy atombiztos pont akire támaszkodhat...Szintén köszönöm a vélemény nyilvánítást, látatlanban biztosan igazad van. Szép napot!

2017. jan. 25. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!