Önként vállalt gyermektelenség. Mi a véleményed róla?
Én abszolút nem ítélem el azokat, akik közösen meghozzák a döntést, hogy nem vállalnak gyereket. Amiért néha furán nézek az az, ha erre egyetlen egy épkézláb indokuk sincs, egyszerűen csak nem. Persze ehhez sincs semmi közöm, hisz nem az én életem, nincs jogom beleszólni, az ő döntésük, csak kíváncsi természetem van! :)
Szóval én amondó vagyok az életben a túléléshez (főleg a mai világban) kellenek kisebb nagyobb célok az életben, amiket ha elérünk, akkor örülhetünk, amik boldoggá tesznek, és egy gyerek rengeteg örömet ad egy anyának/apának. Aki nem vállal gyereket, annak lehet nem pottyan az ölébe egy ekkora örömforrás, de attól még ők is ugyanúgy élhetik a mindennapi kis életüket, célkitűzésekkel, és azok elérésével. Lehetnek nem magányosak, nevelhetnek kutyákat/macskát/teknőst/tengerimalacot... (ami szintén nagy boldogságforrás), eljárhatnak társaságba stb.
Én tudom magamról, hogy belepusztulnék, ha nem lehetne gyerekem, de én egyszer valamikor eldöntöttem, hogy nekem lesz... miért lenne elítélendő ha valaki más döntést hoz? Anno abba se szólt bele senki, hogy én hogyan döntsek, akkor én miért tenném?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!