Miért irigykednek arra akinek jól megy?
Amikor a férjem ott hagyott 2 gyerekkel nagyon mélyre kerültem. Nem tudtam a gyerekeknek pénzt adni buszbérletre, néha éhesen kellet lefeküdniük.
Egyszer azt mondta, hogy elég. Mivel angol-német tanár vagyok elkezdtem itthon tanítani. Az elején csak annyi pénzt hozott, hogy ne haljunk éhen, de aztán egyre jobban beindult. Ma már nyelviskolaként működünk.
Elég jó pénzünk van ebből (800.000-1.000.000ft/hó). Persze ezzel nagyon sokat kellett dolgozni. Mellesleg megtaláltam azt a férfit aki szeret, így most boldog családként élünk. A férjemmel már együtt vezetjük az iskolát.
Aki régen ismert, az is irigykedik, pedig tudja, hogy honnan indultam. Miért felejtik el ezt az emberek? Miért nem látják a munkát, ami a pénz mögött van?
Nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek jól meg, és még jól is érzi magát. Bár valószínűleg ez a múlt rendszerből maradt rénk, ez a fajta gondolkodás, a következők miatt:
a régi rendszerben mindenkinek elvették mindenét, az emberek nélkülöztek;
akinek maradt valamije, az besúgó volt, vagy valami szemét alak
az orszég gazdasági helyzte miatt a lakosság nagy része elég rosszi áll anyagilag.
Szóval én értem, hogy mi itt a probléma, e el kéne fogadni, hogy az elmúlt 20 évben kapitalizmus van, ahol mindenki tehetsége/szorgalma/szerencséje szerint bldogulhat. Nem kéne problámának lennie, ha valakinek van pénze, mert dolgozott érte, és ettől nem érzi sz*rul magát. Miért kéne? Csak másokat ne bántson, és kész.
Amúgy meg nem hiszem, hogy a kérzedő azért írta ki, hogy mennyi a pénze, mert kérkedni akar vele. Akinek ennyi pénze van, az nem szokott úgy kérkedni, hogy számszerűsíti a jövedelmét. Itt meg végképp semmi értelme, hiszen anonim az oldal.
"Nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek jól meg, és még jól is érzi magát."
Nem érzi jól magát, bántja, hogy vannak irigyei. Ez sajnos a pénzel jár. Szegénységgel meg a lenézés. Ez egy ilyen világ.
Ha bárkit megbántottam elnézést kérek.
Nem azért írtam ki a jövedelmem, mert kérkedni akarok vele. Nincs értelme, főleg nem ott, ahol nem tudják, hogy ki vagyok.
azért irigyek mert :
nem látják a munkát,azt látják ami kívül van,ház,kocsi,nyaralások.....
amikor én pl reggel öttől este tízig dolgoztam senki nem nyelte velem a port a földön ,de ha beültem az audimba megkaptam ,hogy így könnyű stb
8.10
szerintem ez a gáz, ha azt hiszik a 'gazdagabbak', hogy én mennyit dolgoztam és milyen keményen, és ezt kevesen csinálták volna meg...
hát ez nem így van! nagyon sok szegényebb ember keményebben, többet dolgozik, és nehezebb munkát végez, sőt az is lehet, hogy többet tanult mint egyesek, akiknek jobban megy, de legalábbis nagyon sok UGYANOLYAN keményen, sokat, és nehéz munkát, mégsem visz haza több fizetést!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!