Miért arra irigykednek, aki nem is annyira gazdag?
Ismerősöm nem gazdag, Ő úgy mondja, hogy "jobban élek, mint az átlag ennyi." És mondja, hogy sokan irigykednek rá, ha nem is mondják neki, de volt már sokszor, hogy szomszédja célzott rá, hogy " de mi szegények vagyunk, te meg gazdag..."
Annyi, hogy van egy kis cége, és rendesen dolgozik benne, meg van egy középkategóriás kocsija, meg egy nagy háza.
A szomszédjának meg kis háza, használt suzukival, ja meg sokat költenek a cigire, alkoholra. Ismerősöm meg csak arra költ, ami tényleg feltétlen kell neki.
És nem érti, hogy miért Ő rá irigykednek, mikor nem is gazdag.
Azt mondja akkor megértené, ha a Rózsadombon laknak és 3 10 milliós kocsija lenne, meg quad, meg motorok, úszó medence.
Miért arra irigykednek, aki nem 8is IGAZÁN gazdag?
Az utolsóival teljesen egyet értek. Anyumra a saját főnöke irigy, azt mondta, hogy ő még soha nem volt all inclusive ellátáson, bezzeg anyáék meg csak oda mennek, szerintem ez már szánalmas, mikor minimum 3kocsija (köztük sportkocsi), nagy ház stb-je van, és még ő irigy.
De rám is irigy mindenki, mert minden évben megyünk nyaralni, és általában külföldre, pedig igen sokat dolgozom, mellette fősulira járok, és még a lakás hitelét is fizetem, igen szerencsés vagyok, hogy a szüleim ahol tudnak segítenek, de mindenért én dolgozok meg, és spórolom rá össze a pénzt.
Jó lenne ha ezek az emberek inkább a pénzhez való hozzáállásomat, a takarékosságot, a gyűjtögetést, a kitartást irigyelnék, mint a nyaralásokat, vagy más, más számára luxus dolgot.
Akinek már cége van az nem szegény, főleg ha jól megy a cég.
Az hogy középkategóriás kocsija van még nem jelent semmit, nekünk is középkategóriás van csak hogy 13 éves.
De van olyan ismerősöm akinek kis kategóriás kocsija van, de az övé 4-5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!