Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt, hogy a...

Miért gondolják azt, hogy a gyerektelenek boldogtalanabbak, mint a gyerekesek?

Figyelt kérdés

Akinek nincs gyereke az szabadabban élhet. Úgy mehet nyaralni, ahogy csak kedve tartja, arra mehet, amerre csak akar. Ha van gyerek, és akár már nagyobb, akkor is húzni kell magával, különben besértődik, az újdonsült kapcsolatát is a családja nyakára akarja aggatni a nyaralások során.

Aztán ha nem mehet, csak a duzzogás van. A gyerekek követelőzőek, ha őket a szülők ki akarják hagyni, mert nyugalmat akarnak. Akkor már sokkal egyszerűbb nem szülni, és akkor garantált a nyugalom.

2016. aug. 9. 11:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 A kérdező kommentje:

Na azért a kutya meg a gyerek között óriási különbség van. Nekem is pitem van, és sokkal értelmesebb, mint a legtöbb kölyök. Párhuzamot sem vonok a kettő között, mert a kutya nem hangoskodik, csak ha oka van rá, nem hisztizik, nem erőszakoskodik, és egy nyaralás csak tökéletesebb velük.

Voltam már a kutyámmal nyaralni, és míg a szülők ordítottak a poronty után, hogy ne menjen ki az útra, az én kutyám simán elsétált mellettem :D

És én nem voltam követelőző, kamaszként is megértettem, hogy mi a különbség a család és a párkapcsolat között. Tiszteltem a szüleimet.

És kedves pites válaszoló. Lehet a te gyerekeid kivételek, mert kutyát nevelni kell. És aki tud kutyát nevelni, jobb esetben tud gyereket is, mert hasonlóan erős kézzel kell fogni. De sajnos ez kevés emberre vonatkozik, a legtöbb szülő oda meg vissza van a kölykével, akikből olyan undormány válik, mint a csaj, aki nem tartja tiszteletben az apját.

2016. aug. 9. 14:44
 32/90 anonim ***** válasza:
86%

"a kutya nem hangoskodik, csak ha oka van rá, nem hisztizik, nem erőszakoskodik, és egy nyaralás csak tökéletesebb velük.

Voltam már a kutyámmal nyaralni, és míg a szülők ordítottak a poronty után, hogy ne menjen ki az útra, az én kutyám simán elsétált mellettem"

Ez a te eseted. Én meg gyerekként tök jó voltam, mindig csendben elüldögéltem vagy elsétálgattam anyámék mellett, a szomszéd kutyájával meg napi 25 órában üvölteni kellett, mert engedetlen volt, elrohangált, ugatott egész nap, stb.

Ahogy írod, nevelés kérdése.

Hadd ne legyen már a világon élő összes gyerek hibája, hogy van pár rossz kölök (ami szintén nem az ő hibájuk, hanem a szülőé).....

Mondom ezt úgy, hogy én se akarok gyereket. De az érveidnek még mindig semmi értelme.

2016. aug. 9. 14:49
 33/90 anonim ***** válasza:
100%

Látom kezded érteni.

Amúgy 1 gyerekem van, és 1 kutyám. De ez mindegy is.

SZóval vannak kutyások között is, akik neveletlenül hagyják a kutyát. Póráz nélkül össze vissza futkosnak, ugrálnak, harapnak, szöknek... Stb. TOjnak a gazdi fejére. Tudod, hogy nem minden kutya ilyen, csak a neveletlen.

A gyerek is ugyanilyen. Ha van játékszabály, amit mindig betartatsz, következetesen, akkor pont ugyan olyanok. Néha a kutyára is rá kell szólnod, és ő visszajön. A normálisan nevelt gyerek is szót fogad.

Szóval ne mondd, hogy minden gyerek követelő kis féreg, mert ezzel az erővel minden kutya harcikutya...

Pedig nem.

Ja, és nyilván a "jó gyerekeket" észre sem veszed, mert ők nem feltűnőek. Csak a "rosszak". De hidd el, van nagyon sok jó és szerethető gyerek létezik. Akivel boldogság az élet. Nem csak neveletlenek. (ahogy neked is a kutyával)

Rajtunk szülőkön múlik, hogy milyen gyerekek lesznek.

És hidd el, van nagyon sok jó szülő is jól nevelt gyerekkel. Nem csak rossz.

2016. aug. 9. 14:55
 34/90 A kérdező kommentje:

Nem nem veszem észre őket, hanem nem találkozok jól nevelt gyerekekkel. Úgy látszik ez kevés szülőnek a kiváltsága manapság. Pedig sokat utazok vonaton, tömegközlekedem sajnos, és nem telik el úgy vonatút, hogy a gyerek, akinek pont a mi kocsinkba kell szállnia, ne üvöltené végig az utat. Ha át merek menni másikba, ott egy másik, aki szintén üvölt. És ne mondd nekem, hogy minden áldott hét 2x5 órában nem lehet kifogni legalább 1 jó gyereket....

De ne érts félre, nem általánosítok, de több a jól nevelt kutya, mint a jól nevelt gyerek.

2016. aug. 9. 15:58
 35/90 anonim ***** válasza:
73%
Menthetetlen vagy. Tényleg ne legyen soha gyereked. Az mindegy miért gondolod így.
2016. aug. 9. 16:03
 36/90 anonim ***** válasza:
86%

"de több a jól nevelt kutya, mint a jól nevelt gyerek"

Világhírű brit kutatók dolgoznak azon, hogy az emberek közösülésének eredménye eb legyen, ne kölök. Már úgyis el van bszva az egész világ.

2016. aug. 9. 16:03
 37/90 anonim ***** válasza:
15%
Neked és a hozzád hasonló "nőknek" (nehezen nevezhető annak, akinek nincs anyai ösztöne) jobb is, hogy nem vállaltok gyereket. Mi öten vagyunk testvérek és szüleink nem bánták meg. Jut idejük egymásra is. Nyaralni is tudunk menni. 5 év alatti testvérem sem kiabál út közben. Mind viselkedünk. Nevelés kérdése, de úgy látom ez sokaknak nem megy amilyen kérdések vannak ezen az oldalon.
2016. aug. 9. 16:27
 38/90 anonim ***** válasza:
82%
#37 nagyon érdekes felfogásod van. Szóval én nem számítok nőnek mert nem akarok a világra szabadítani egy neveletlen kölköt mivel valószínűleg nem tudnám megnevelni ezért semakarok gyereket. Viszont aki unszolásra bevállal egy gyereket (aztán a gyerek magától ugye nem nevelődik meg) az egy nő és egyben még anya is :DDD hűha
2016. aug. 9. 16:33
 39/90 anonim ***** válasza:
17%
Az nem számít nőnek, akinek nincsen anyai ösztöne és gyűlöli az összes gyereket. Ez természetellenes.
2016. aug. 9. 16:41
 40/90 anonim ***** válasza:
62%
Viszont ha valaki tucatra szüli őket aztán rábízza a rokonságra az természetes, sőt még jobb is mint aki egyet-kettőt bevállal de azokat tényleg szereti és neveli.
2016. aug. 9. 16:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!