Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt, hogy a...

Miért gondolják azt, hogy a gyerektelenek boldogtalanabbak, mint a gyerekesek?

Figyelt kérdés

Akinek nincs gyereke az szabadabban élhet. Úgy mehet nyaralni, ahogy csak kedve tartja, arra mehet, amerre csak akar. Ha van gyerek, és akár már nagyobb, akkor is húzni kell magával, különben besértődik, az újdonsült kapcsolatát is a családja nyakára akarja aggatni a nyaralások során.

Aztán ha nem mehet, csak a duzzogás van. A gyerekek követelőzőek, ha őket a szülők ki akarják hagyni, mert nyugalmat akarnak. Akkor már sokkal egyszerűbb nem szülni, és akkor garantált a nyugalom.

2016. aug. 9. 11:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
76%

Miért gondolják azt, hogy a gyerektelenek boldogtalanabbak, mint a gyerekesek?

Mert begyepesedett emberek ezek.

2016. aug. 9. 13:39
 22/90 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg azokat, akik évekig szenvednek, küzdenek a gyerekért. Ha tényleg csak ennyiről szólna, hogy teher, és folyamatosan áldozatokat kell hozni érte, akkor nyilván senki nem vállalná be. Gyerekre vágyni ugyanolyan természetes dolog, mint éhesnek, szomjasnak, álmosnak lenni. Azzal a különbséggel, hogy az emberek kis százalékában ez nincs meg. Nem élik meg akkora sikernek, kiteljesedésnek, boldogságnak a gyerekvállalást, mint mások. De ez nem baj, ettől ők még tényleg nem lesznek boldogtalanok. Sőt, ha az ilyen ember gyereket vállal külső nyomásra, abból lesz az idegbeteg szar szülő, úgyhogy inkább ne is. A gyerekeket sokszor csak a határtalan imádat teszi kibírhatóvá :D
2016. aug. 9. 13:59
 23/90 anonim ***** válasza:
69%

Igen, egy nagykamasz, vagy egy fiatal felnőtt "gyerek" biztos arra vágyik, hogy a szüleivel ücsörögjenek a nyaraláson. Soha nem értettem az ilyen "márpedig jössz és jól fogod magad érezni, akkor is ha beledöglesz!!!" típusú nyaralásokat. Nyilván vannak kivételek, de egy átlagos családban hogy néz ki a nyaralás? Anyu napozik, apu olvasgat az árnyékban, vagy fotózgat, vagy sörözik. Rohadtul szórakoztató ez a gyereknek :D Ha nem megy a lány pasija, akkor meg kiláncolják maguktól 1 méterre, és kötelezően összenőve kell lenni egész nyaralás alatt? Te jó ég, szegény gyerek....

Mi középsulis korom óta úgy jártunk nyaralni, hogy vittük a barátnőmet (barát barát, lány vagyok én is, szóval nem a párom), így tök jó volt, néha négyesben voltunk, néha meg barátnőmmel elmentünk kettesben kajálni, körülnézni a városban, stb stb. Idén nem megyek szüleimmel nyaralni, éppen azért, mert a barátnőm nem ér rá, és ahhoz semmi kedvem, hogy egész nap ott unatkozzak a napozás közben alvó szüleim mellett. Voltam viszont a párom családjával nyaralni, nekik is evidens volt, hogy a huszonéves fiuk nem arra vágyik, hogy vagy unatkozzon az alvó szülei meg nagypapája mellett, vagy harmadikként feszengjen a nővére meg az ő párja mellett. Így tök jó volt, voltunk együtt is meg külön is, mindenki jól érezte magát. Jövőre én is megyek szüleimmel nyaralni, és jön velünk a barátom is. :)

Szerencsére a mi szüleink nem háborodnak fel ilyeneken, és nem kezelik vadidegenként a gyerekük párját. Nem is értem... Én inkább minél több időt akarnék tölteni a gyerekem barátjával/barátnőjével, hogy minél jobban megismerhessem.

Amúgy én se akarok gyereket úgy kifejezetten, majd meglátjuk hogy alakul, DE a te érvelésed, kérdező, elég hülyeség.... Ennyi erővel ne legyen kapcsolatod se, hiszen mi van, ha te a tengerparti punnyadós nyaralásokat imádod, a párod meg inkább a kirándulós-városnézős dolgokat szereti? Akkor is kompromisszumokat kell kötnötök, kicsi az esély arra, hogy olyan párt találsz, akivel MINDENBEN egyetértetek, és soha nem kell egyikőtöknek se lemondani semmiről.. Ilyen szempontból pontosan ugyanolyan egy kapcsolat, mint egy gyerek....

2016. aug. 9. 14:00
 24/90 anonim ***** válasza:
86%

"Élősködő kis férgek, akik még pofátlanok is"

Hát persze, te voltál a világ egyetlen tökéletes kis tündés gyereke, és az összes többi csúf gonosz kis törpe...

3,5 éves a fiam, de nem kezdem el magyarázni neked, milyen fantasztikus dolog az anyaság. Mert ilyen hozzáállással nem értenéd meg. Szűk-látókörű és korlátolt vagy.

2016. aug. 9. 14:00
 25/90 anonim ***** válasza:
80%

23:

és te is csak egyszer találkoztál már a párod szüleivel és fordítva?

akkor is mennél a szülőkkel, ha össz. egyszer találkoztál volna velük vagy a te szüleid is örülnének a párodnak ilyen helyzetben?

szerintem ez a fő oka, hogy apuka nem akarja hogy menjen.

persze nem is értem hogy lehet hogy 1* találkoztak egy év alatt. azért a lány is érdekes, hogy nyaralni vinné, de annyira nem fontos, hogy otthon is bemutassa?!

2016. aug. 9. 14:07
 26/90 anonim ***** válasza:
90%

ma 14:07

Ezzel tökéletesen egyetértek, viszont sok kommentelő már alapból a "gyerek párja megy a családi nyaralásra" dolog miatt háborogtak, nem csak annál a konkrét esetnél. (Amúgy fura, hogy a csaj nem válaszol arra, hogy miért csak egyszer találkoztak..)

2016. aug. 9. 14:11
 27/90 anonim ***** válasza:
75%
Érdekesen hülye vagy kérdező. Vagy csak tetted magad? Te is voltál szemtelen kisgyerek pofátlan kamasz. Szabadabban lehet élni gyerek nékül de magányosan. Egy férfi aki komolyan gondol egy kapcsolatot az gyereket is akar... te meg egyedül fogsz bulizni 40 évesen discoba járni hátha elkap valaki... Szánalmas vagy. Ha a gyerekkel ennyi bajod van remélem állatokat se tartasz mert azok is kb olyanok mint a gyerekek. Ha elrontod a nevelést az rajtad fog visszaütni. Lehet neked "szabadabb" életed lesz de magányosan meg is fogsz rohadni :)
 28/90 anonim ***** válasza:
62%
És szerintetek ha azt mondanák hogy akkor maradjon otthon a s*ggén a pasijával akkor nem hisztizne? Dehogynem! Én sem szeretem a gyerekeket szinte azért amit a kérdező mondott. Nem hinném hogy e-miatt szűk látókörű lennék. Én az állatokat szeretem, és ha pl. ti nem szeretitek őket én is mondhatom nyugodt szívvel hogy szűk látókörűek vagytok mert nem látojátok milyen csodálatosak az állatok, mennyi boldogságot adhat pl. a kutya/macska tartás... Ne nézzétek le azokat akik nem akarnak gyereket. Én sem mondom hogy akik nem szeretik az állatokat mind szar emberek, és tartsanak állatot mert nélkülük nem lehetnek boldogok. Valóban furcsán nézek azokra akik nem értik miért foglalkozok ennyit a kutyámmal, de nem teszem ezt szóvá.
 29/90 anonim ***** válasza:
89%

kérdező 17 esre... a gyerekek élősködő kis férgek, és te nem voltál olyan? gondolod mindenki hülye,csak te vagy repülő? :D :D Vicces....

Én nem értem amúgy miért gond az, ha jön a lány barátja. Mondjuk én szeretek társasággal barátokkal nyaralni. Úgyhpgy ha felnőnek a gyerekeink, és beleterveztük valamelyiket a költségekbe, de jönne barátjuk is saját költségen velünk, hát max egy hellyel többet foglalunk a szálláson és hajrá :) az ember nincs összenőve a gyerekeivel. És ha egyhelyen nyaralnak, a vacsikor, vagy reggelikor közösen leülni dumálni nagyon jó szerintem. Én is voltam fiatal, nálunk ez nem volt gond. a nyaralás meg ha kötelező, meg megmondom te hogy nyaralsz, és nem mindenkinek pihenés, akkor meg minek??

2016. aug. 9. 14:14
 30/90 anonim ***** válasza:
100%

28-as. Akkor ahhoz mit szólnál, ha valaki azt mondaná, azért utálja az állatokat, és neki sosem lesz, mert egy agresszív "harcikutya" mind, neveletlen ugráló nyáladzó, mindent összeszőröző/összepisilő folyton ugató dögök?

Ugye te is tudod, hogy ez nem igaz, csak egy buta általánosítás?

Nekem van kutyám is (pit) és gyerekem is. 7 és 3 évesek.

SZóval tudom, hogy minden nevelés, szoktatás kérdése.

A pitbull sem "emberevő gyilkos harcikutya", és a gyerekek sem "élősködő pofátlan férgek".

Ezért írtam, hogy szűk látókörű. Mert általánosít, és még el is hiszi, hogy az úgy van.

2016. aug. 9. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!