Nagyon szeretnék már kisbabát de a családom ellenzi. Mit csináljak?
Mióta az eszemet tudom azóta szeretnék gyereket és minél hamarabb. Ahogy idősebb vagyok egyre jobban feltörnek az érzéseim és egyre jobban vágyom egy saját babára. Van egy jó kapcsolatom és a párom is legalább annyira szeretné már mint én (ő idősebb nálam). A családom talán jogosan ellenzi mert még nem dolgoztam egy percet sem, júniusban szereztem meg az érettségit (félreértés ne essék, nem azért szülnék, hogy a gyerekből éljek). Szeptembertől szakmát fogok tanulni de kavarognak az érzéseim és szívem szerint a gyereket választanám. Már nem bírok tovább várni. Legalább 5 éve csak várok és nagyon lassan telik az idő. 2-3-4 év már nagyon sok nekem. Sokszor azt veszem észre, hogy olyan zenéket hallgatok amik kisbabáknak szólnak, sokszor olvasok nevelési tippeket, terhességről szóló cikkeket és mindent ami a gyerekneveléshez kapcsolódik. De ez csak olaj a tűzre. Lehet, hogy kissé beteges ez a vágyakozás de nem tudom elfojtani és nem is akarom. Azon gondolkozom, hogy iskola mellett elmegyek dolgozni és félreteszem a pénzemet mivel nekem nincs saját keresetem. Lehet, hogy nem mindenből a legmodernebb, legújabb dolgot tudnánk neki megvenni de ami szükséges azt mindent meg tudnánk adni neki.
Van valami jó ötletetek, hogy hogyan győzhetném le a családomtól való aggodalmat?
Tavasszal leszek 20 éves.
Nem.vagy meg vele elkseve
De ha tenyleg ennyire szeretnel egy babat akkor valahogy el kene veluk.fogadtatni h mar nagy koru vagy.
Van egy baratnom.az o kisfia most.lesz 5honapos es a lany csak 17eves
Szerintem nem leszel jó anya, ha ennyire rágörcsölsz. Te leszel az, akinek nincs élete a gyereken kívül, és öngyilkossággal fenyegetőzik, ha az el akar költözni.
Lehet, hogy a családod is látja ezt.
"Tavasszal leszek 20 éves."
Tehát még egy évig 19 vagy.
Tudom... talán jobb lenne ha dolgoznék még x évet de a képzés amire járni fogok az alsó hangon 2 év (de lehet, hogy 3) és ha még dolgoznom is kellene utána akkor már ott tartanék, hogy összesen még kvázi 5 évet kellene várnom. Tudom, hogy semmiről nem késtem még le csak mint ahogy mások azt tartják fontosnak, hogy egyetemre járjanak, tanuljanak és karriert építsenek, nekem ez a fontos.
#4 Nem szeretném megfojtani a szeretetemmel, sem elszigetelni mindenkitől. Az én anyukám nem nagyon akarja elfogadni, hogy lassan felnövök és én éppen ezért nem szeretnék ebbe a hibába esni mert tudom, hogy nem jó érzés. Viszont amelyik anya öngyilkossággal fenyegetőzik az már inkább depressziós, vagy nem tudom.
#5 Tudom, hogy a gyerek sok pénzbe kerül, viszont szerintem az első néhány évben a legdrágább, hiszen tápszerek kellenek neki, pelenka, hónapról hónapra új ruhák mert a "régit" kinövi és a babacuccok amúgy is drágák... de ha elér egy bizonyos életkort onnantól már valamilyen szinten lassul a kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!