Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köteles vagyok beengedni az...

Köteles vagyok beengedni az anyósom, hogy lássa az 5 és fél hónapos unokáját, főleg az után, hogy a férjem egy hete itt hagyott bennünket?

Figyelt kérdés

Sajnos a házasságunk is anyósomék miatt megy/ment tönkre, mert nem engedem az alkoholista apósom közelébe a kisfiunkat, aki összefogdossa mocskos kézzel és hőbölög a feje fölött!! A férjem pedig nem mer ellent mondani a szüleinek semmiben, és nem áll ki mellettünk. Inkább lelépett.

Még valami: 3 hónapja a szüleimnél lakunk, amióta ide jöttünk, a kedves anyósom kétnaponta idejár "látogatni", de szívem szerint be se engedném mostmár, nagyon felzaklat és idegesít, főleg most, hogy az nem is érdekli, hogy a fia meg itthagyott bennünket.

Volt már vele egy nagy vita, számonkért, amikor egyszer összevesztünk a férjemmel (akkor szintén itt hagyott 2 napra bennünket) beleszólt olyanba, amihez semmi köze, és minden sérelmét a fejemhez vágta, ami gyűlt benne az elmúlt másfél évben. És pofátlanul utána is ugyanúgy folytatta a látogatásait, mintha semmi sem történt volna.

Mit tudok tenni?

Szüleim szerint joga van látni az unokáját, de szerintem ez egy régimódi "szöveg", és nem kötelező beengednem.

2010. ápr. 13. 00:23
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem értem férjed viselkedését,mert Ti hárman vagytok egy család,és Te a felesége vagy a gyermeke édesanyja.Úgy érzem most struccpolitikát választotta.Talán idővel meg enyhül,és belátja az Ő érdeke is,hogy együtt legyen a családja.

Nálunk is vannak konfliktusok,főleg a szülei miatt,de muszáj túl lépni ezeken,és a gyerek érdekeit szem előtt tartani.Ne válás legyen az első próbálj időt adni neki.

Anyós téma.Persze beszélj meg vele mindent.Mond meg neki heti 1x jöhet,de akkor is kicsit vegyen vissza magából,nem kell a kicsinek látni,hogy civakodtok.Ha megérti ha nem ragaszkodj az elhatározásodhoz!!

Ha nem változik semmi akkor be kell keményíteni,a baba,és a Te érdekedben is!!

2010. ápr. 14. 09:12
 32/49 A kérdező kommentje:

Kedves két utolsó válaszoló!

Köszönöm a biztatásotokat, sajnos ma korán reggel megvolt a hatalmas veszekedés ismét az anyóssal, kikészültem, nem érti meg, hogy mit okoz ő is és a fia is nekünk. De megengedtem neki a heti 1x -i látogatást.

Viszont ahogy elment, már el is panaszolta a fiának az egészet telefonon és most már vele is még jobban áll a bál, mint eddig.

Kiírok egy új kérdést, mert így már fogalmam sincs mit tegyek!!! :((((((

2010. ápr. 14. 11:05
 33/49 anonim ***** válasza:

Annyira sajnálom legyél erős,de tudom nehéz!!Ott a picibabád van vele bőven feladatod,de Te ezt a civakodás nem érdemled meg!!Tudod egy anya vagy is anyós azt mond a fiának telcsibe amit csak akar,az nem biztos,hogy úgy is van.Egyáltalán nem azon van,hogy Ti egy család legyetek,úgy látom,hogy szégyenletes egy nagyi részéről ez a hozzá állás. Mi az,hogy Te engedsz Ők nem akarnak,csak a rosszat látják benned.Nem hogy örülnének neveled a kicsit gondozod ami nem kismunkával jár.Ráadásul kellene a pihenés neked,mert idegileg is sok a teher rajtad.

Én velem ezt se a férjem,se anyósom nem tenné az biztos!!Hálával tartoznak neked,hogy megszülted a kicsit,és nem alpári módon viselkedni.Úgy látom téged élveznek gyötörni,undorító ez a hozzá állása az anyósodnak!!Mért hagyod magad??Ki Ők??Tessék állj a sarkadra,be mész a családvédelmisekhez,és kérsz segítséget.A kicsinek legalább 20 évig szüksége van rád!!És ha ideges vagy észre fogja venni figyeld meg,és nem menjen már a Te,és a gyerek élete rá egy ostoba anyósra,és a hitetlen fiára!!

Egy együtt érző jó akarod!!

2010. ápr. 14. 11:34
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Értsd már meg, kérdező, ANYÓS NEKED EGY IDEGEN. Nem kell alkalmazkodnod hozzá, nem kell a gyereked közelébe engedned, nem kell foglalkoznod vele, mit mond rólad. Vágd ki a francba, ha legközelebb megy, tökre nem értem, mit szarakodsz.
2010. ápr. 14. 11:48
 35/49 A kérdező kommentje:

Sajnos ott tartunk, a férjem szabott feltételeket, amit vagy betartok, vagy vége. Teljesen az anyja (és az apja) mellé állt. Kiforgatja minden szavam. És mostmár az én anyumat is belekeverik az egészbe!

Én nem mondom, hogy én tökéletes vagyok, és én nem hibázok, de ami sok, az sok!

Köszönöm az erőt, talán még sosem volt rá ekkora szükségem!

2010. ápr. 14. 13:28
 36/49 anonim ***** válasza:
Figyelj eddig megértésre ösztönöztelek,de ezek után ne engedj neki.Ők szabnak feltételeket.Felejtsék el.Most már azt mondom legyél kemény.A feltételeket leginkább te szabhatod meg.Melletted vannak a szüleid,nem vagy egyedül,sokkal jobb,ha most mentek szét,mint a pici néhány éves korában.Az sokkal jobban megviseli.Ezek után a nagyszülőket max. kéthetente engedném a közelbe,sőt lehet,hogy csak havonta.Mit képzelnek.Ahelyett,hogy segítenének és csitítanák a kialakult helyzetet.És nem baj,ha bevonod a szüleidet,neked legalább annyi jogod van hozzá,mint a férjednek.Kitartás!Veled vagyok,majd írj,hogy mi volt.Az ilyen férfit meg ne bánd,fiatal vagy és találsz magadnak hozzád illő társat.Amúgy meg ott van neked az,aki a világon a legfontosabb,a babádnál nagyobb szeretet senkitől sem kaphatsz,de ez csak akkor működik,ha pontot teszel az ügy végére és nyugodtan átadhatod magad annak,aminek most a legfontosabbnak kellene lenni.
2010. ápr. 14. 14:22
 37/49 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM!!!!!!!
2010. ápr. 14. 14:34
 38/49 anonim ***** válasza:

Figyelj, mi veled vagyunk és nem bántásból írunk, de egyet érts meg: ennek a házasságnak annyi.

Akkora felfogásbeli különbség van a férjed és te közötted, ami áthidalhatatlan. Amikor a férj az anyja pártját fogja a feleségével és a saját gyerekével szemben, ott nincs miről beszélni többé. Pláne nem még feltételeket szab...

Szóval innentől tekintsd magad válófélben lévő asszonynak (sajnálom) és széles ívben tegyél anyós-pajtás fejére. Mivel nagy részben ő (és a nevelése eredménye) az oka annak, hogy a gyereked apa nélkül fog felnőni, én a helyedben EGYÁLTALÁN nem engedném be többé, ha perrel kiharcol magának láthatást (1-2 év alatt), akkor majd a családvédelmiseknél láthatja havonta 1-2 órára.

Nőjj fel, láss reálisan és dönts, aztán légy határozott!

Ezt kívánjuk neked!

2010. ápr. 14. 14:57
 39/49 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben igazad van!!!

A tegnapi nap folyamán az anyósom úgy telebeszélte a férjem fejét, hogy teljesen kifordult önmagából, és nagyon elfajultak a dolgok. Szidnak bennünket, a családomat, hogy miattunk van ez az egész, de nem érik fel ésszel, ha engem bántanak, rajtam keresztül a kicsit is. Annyira kikészültem, hogy már alig tudok rá odafigyelni, nemhogy nyugodtan, jó hangulatban, boldogan neveljem, gondozzam...

És mindez honnan indult? - A gyerekem védtem egy alkoholista, félbéna baromtól! Illetve magamat egy álszent, önző, mocskos anyóstól. (nem gondoltam, hogy valaha az életemben ilyen gyűlölködésben lesz részem és így fogok beszélni bárkiről is...)

Tudom, hogy most nagyon sokan gondoltok rám - ránk a picivel, külditek az erőt, de megszakad a szívem, hogy ide fajultak a dolgok, és most úgy érzem, tönkrement az életünk.

2010. ápr. 15. 07:30
 40/49 anonim ***** válasza:
Szia!Akkor mire is vársz?El kell válni tőle!!Tönkre fogsz menni az ostoba anyósod,és gyerekes férjed miatt!!Ha neki fontosabbak a szülei mind a gyereke,és a felesége,hát legyen velük boldog!!Igen vannak ilyen emberek,és nem is kevés erre mondják:nagy az isten állatkertje.Lépj ki ebből a kapcsolatból,és a saját magad érdekébe,és a kicsi érdekébe is!!Előtted az élet,és lehetsz Te még pasival boldog!!Mi az,hogy sértegetik a családodat,milyen jogon,kik Ők???Nem szabad hagyni!!Állj a sarkadra a gyereked,és magad érdekébe!!
2010. ápr. 15. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!