Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem? Ma van a párom...

Jól tettem? Ma van a párom névnapja, és nem elég hogy dolgoznia kell, még a szüleihez is ki kell mennie segíteni, így ki tudja mikor ér haza. Most meg fel hív, hogy anyósék kitalálták, hogy meghívnak bennünket ebédre.

Figyelt kérdés
Kérdem én: hol vagyok én itt?Hol van az, hogy nekünk is együtt kellen lenni, mert én is készültem a névnapjára.Főztem, meg ajándék, miegymás..és töltsem az egész napot szarul?Anyósékkal, mert kitalálták?+éve vagyunk együtt.Azoknak, akik kioktatni szeretnének, elárulom, hogy minden szülinap, névnap, karácsony, egyszóval minden alkalommal ki kell menni anyósékhoz.És elegem lett..
2009. jún. 27. 12:12
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
3éve vagyunk együtt
2009. jún. 27. 12:16
 2/44 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem tetszik, és nem tudtad elérni, hogy együtt is ünnepeljetek, akkor lépj ki. Engem nem zavarna, ha nagycsaládban őszintén tudnánk ünnepelni, de nálunk ez mindig csak képmutatás volt, így nőttem fel, hiányzik az igazi őszinte egymás örömének ünneplés, mert itt a családunkban mindig csak az számít a legtöbb rokonnak, aki a legtöbb pénzt tudja lenyomni, meg a legdrágább cuccokat felmutatni.

10 éve énekelek egy kórusban, ami egy remek közösség is egyben, tegnap ünnepeltük egyik anyuka 50. születésnapját, akik el tudtunk menni, közösen, és bárcsak nekem is olyan családom lenne, megértem, hogy ők miért boldogok.

Ne irigyeld a szülőktől a párodat, ti este még ünnepelhettek kettesben, egy családi ebédben, főleg, ha őszintén szeretik a fiukat, semmi rossz nincs. Örülni kéne, hogy vannak még ilyen szülők, nekem nem adatott meg.

Cserélnék a pároddal, az én szüleim le se xarnának titeket...

2009. jún. 27. 12:21
 3/44 anonim ***** válasza:
80%
Akkor mondd neki, hogy te meg itthon várod őt. És nem mész oda ebédelni. Meglátod, hová megy...
2009. jún. 27. 12:22
 4/44 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak nem adok igazat.Addig, amíg arról van szó, hogy őszintén szeretik a fiúkat, és engem is valamilyen szinten, addig oké a dolog.De itt nem erről van szó.

Húszas éveink végefelé járunk, és anyja túlaggódós szülő.Ha a fia tüsszent, ugrik.Mindig mindenről tudni akar, mindenbe beleüti az orrát.És igen!Ha őszinte érzelmekről lenne szó, se szó, se beszéd, mennék, mivel én is elég durva családban nőttem fel.Szüleim elváltak, stb..szóval értékelném, ha igazi szeretről lenne szó, de nem az!

2009. jún. 27. 12:27
 5/44 anonim ***** válasza:
72%
Akkor kicsit mesélj, mert egyelőre csak a problémádnak azt a részét látom, hogy ebéd, és minden ünnepnél, te a kérdésbe csak ezt írtad le. Van más is? Mert ez önmagában nekem nem probléma. Tehát én ezalapján írtam, amit írtál, bővítsd ki. Mi a gond még? A kérdés alapján a párodnak nem jelent problémát ez a dolog. Ha mégis, akkor írd le.
2009. jún. 27. 12:30
 6/44 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem meg önmagában igenis probléma, hogy két felnőtt önálló embernek, minden egyes névnapon/szülinapon/kutyafülén kötelezően meg kell jelenni a szülőknél ebédelni. Főleg, ha az egyik fél szeretne kettesben lenni, készül is, aztán mehet a mamához.

Mondd meg neki, hogy te készültél, szeretnél vele kettesben lenni ezen a szép napon, majd holnap átmentek. Vagy mondd meg, hogy otthon várod, nem mész és kész. Van külön életetek, akkor mentek mikor akartok, nem kötelező a meghívásokat elfogadni, főleg nem minden áldott alkalommal, mikor inkább kettesben is ünnepelhetnétek. Szerintem, ha eleve nektek van valami ünnepetek, akkor nektek kellene eldönteni, hogy hívtok-e valakit ebédre, nem titeket odarendelni valahova. Felnőtt emberek vagytok!

2009. jún. 27. 12:38
 7/44 A kérdező kommentje:

A páromnak persze nem jelentene problémát, hisz a szüleiről van szó.A párom egy olyan ember, hogy mindenkinek szívesen segít, sokszor mondd igent a szüleidolgaira, csak hogy ne bántsa meg őket.

Figyelj!Szerinted ez normális, hogy nem hagyják a saját életünket élni????Gyerekvállalás előtt állunk, ezer éve ismerjük egymást, 3éve együtt élünk.Sztem a szüleinek be kellene látni, hogy a fiúk kirepült, és hagyni, hogy a saját életét élni, ahogy akarja, és nem kötelező (minden héten)ebéd, minden ünnep együtt a családjával.Mi egy pár vagyunk, és nem hagynak teret nekünk, mert mindig kitalálnak valamit.Fiatalok vagyunk ahhoz, hogy anyóssal, apóssal töltsük a szabad időnket.Én is szertnék elmenni a párommal moziba, kirándulni, és egyéb helyekre menni, de alig van rá lehetőség, mert mindig van valami.

Eddig viseltem a dolgokat.Aztán rájöttem, hogy úgy nekem is könnyebb lesz, ha úgy élem az életem, ahogy nekem jó.

Ha ebből sem érted a mondani valómat, nem tudom mit írhatnék még...

Egyszerűen csak teret szeretnék!!!

2009. jún. 27. 12:40
 8/44 A kérdező kommentje:

A párom persze haza jön, együtt élünk, mondtam, hogy nem megyünk anyósékhoz, mert én is készültem neki ebéddel, miegymással.

És köszönöm a választ, és azt, hogy megérted, mi a probléma.

2009. jún. 27. 12:41
 9/44 anonim ***** válasza:
38%
Nézd, a párodnak úgy tűnik, hogy ezzel nincs problémája, szívesen teszi. Csak neked van ezzel problémád. Ha a párodnak is lenne (van) ezzel problémája, akkor neki kell beszélnie a szüleivel, és ne te szabj feltételt neki, hiszen mégiscsak a szülei, akiket szeret, és nem olyan szülei, akikre haragszik.
2009. jún. 27. 12:57
 10/44 A kérdező kommentje:
Ja, és anyós sírt, amikor a fia elköltözött hozzám, mikor összeköltöztünk.Olyanokat mondott, hogy elveszti a fiát, meg nem fogunk kijárni, meg egy nagy űrt érez, meg felhozott dolgokat, hogy mi a baja velem, ott a párom előtt.Hát mi ez, ha nem érzelmi zsarolás????Anyuka sír, és lehord engem mindennek, és azt hitte, ettől a fia azt fogja mondani, oké, nem költözöm???
2009. jún. 27. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!