Jól tettem? Ma van a párom névnapja, és nem elég hogy dolgoznia kell, még a szüleihez is ki kell mennie segíteni, így ki tudja mikor ér haza. Most meg fel hív, hogy anyósék kitalálták, hogy meghívnak bennünket ebédre.
Egy kommentben írtad azt, hogy a párodnak ez persze nem okoz problémát, hisz a szülei, aztán meg azt, hogy nem hagyják hogy úgy élje az életét ahogy akarja. De ezek szerint a párod így akarja! Én is szeretném látni Édesanyámat a születésnapokon, névnapokon, Karácsonykor, és rettentően szomorú lennék, ha nem mehetnék haza hozzá, ha nem készülne nekem aznap ebéddel, tortával, akármivel. Pláne, ha a párom miatt nem tehetném ezt... Mondjuk én nem is hagynám, hogy ezt bárki megszabja. Neked sem kéne, legalábbis nem úgy, hogy választásra kényszeríted, mert ebből még nagyon sok problémátok lesz akkor. Ők a szülei, és láthatólag nagyon szereti őket, ezért is nem akarja megbántani az édesanyját. Épp Te legyél az oka, hogy mégis megteszi? Ebből még ezer gond lesz így, mert a párod nem fogja sokáig tűrni, hogy a szülei és közé állj...
"Fiatalok vagyunk ahhoz, hogy anyóssal, apóssal töltsük a szabad időnket." - Van egy olyan érzésem, hogy nem az ünnepekkel van a problémád, de akkor ne ezen töltsd ki a mérged. Gondolom nem Karácsonykor akarsz a pároddal moziba menni. Szóval szerintem gondold át, mivel is van IGAZÁBÓL bajod, és azt beszéld meg a pároddal, ne pedig az ünnepeket dúld fel, mert ennek semmi értelme.
Ha pedig nem akarsz tanácsot és véleményt olvasni, ne tegyél fel "kérdést" a gyakorikerdesek.hu-ra. Nincs erősítsmegahitembenvagykussolj.hu?:)
"Ez nem ilyen egyszerű...Szerinted, ha azon sírógörcsöt kap, hogy a fia elköltözik kb 20percre tőlük, akkor azt meg fogják érteni, hogy nem akarunk kötelező jelleggel ott lenni??"
Igen. Nem hülye, hanem szülő. De ne úgy intézd hogy gyakorlatilag eltiltod Tőlük a fiukat... Mert akkor nagyon fognak utálni. Mért ne mehetnétek át karácsonykor? Csak épp megmondjátok nekik, hogy ebédre mentek át, mert a szentestét kettesben szeretnétek tölteni. Ennyi. Más ünnepekkor szintén. azt nem akadályozhatod meg, hogy felköszöntség a fiukat.
Tiszteletben tartom a véleményedet, de!
Te azt írtad, hogy a szülinapodon szeretnéd a szüleid látni, stb..hát hidd el, én pl karácsonykor, vagy máskor, és nem úgy, hogy megszabják, melyik nap, kihez kell menni.
Sztem én nem szóltam le senki, és megköszöntem mindenki válaszát...dehát, vannak még gonosz és önző emberek, akik csak a saját igazukat féltik.
Én nem hordtam le senkit, egyszerűen csak élni szeretnék.
És szólás szabadság van, záporozzanak a negatív hozzászólások!
Nem megakadályozni akarom, eddig sem tettem, mint a példa mutatja, mivel minden időnekt velük töltjük.
Hanem ezentúl, ezt másképp szeretném.ENNYI
Ezt te írtad:
"A páromnak persze nem jelentene problémát, hisz a szüleiről van szó."
És ezt is:
"A párom sem igényli ezeket a családi összejövetelekt, mindig mondja, hogy jajj, már megint lesz egy sz.r ebéd, nincs kedvem menni... "
Nem tudom, melyik az erősebb, mert én nem ismerem a párodat.
De a szülei nem hülyék, megértenék, ha normálisan megbeszélitek velük. Másrészt pedig nem tudhatod, hogy te milyen anya leszel. Képzeld magad az ő helyükbe.
Teljesen ez van nálunk is.A múltkor átment a férjem valamit megszerelni és mondtam,hogy addig megcsinálom a vacsit.Várok,várok,majd 2 óra múlva én is átmegyek,hogy mikor jön,erre anyóspajtás röhög a szemembe,hogy ő már megvacsoráztatta a fiát,mit tom én milyen finomsággal.Erre én kiakadtam.Nem azon,hogy ott evett,hanem azon,hogy tudta,hogy készülök otthon,és még se jött enni.Nem értette se a férjem,se anyósom,hogy mi a bajom.Egyre csak azt hajtogatták,hogy joga van ott enni.Persze,hogy van,csak akkor szólhatott volna,hogy ne készüljek.És ez csak egy példa.Folyton überelni akar és ugyanezeket az érzelmi zsarolásokat végzi a mai napig,mint nálatok.Hogy őt miattam hagyta el a férjem!Könyörgöm,szomszédok vagyunk!Minden nap átmegy!DE nekünk is van életünk,családunk(1 gyerek,6 éves kapcsolat,3 éve házasság!)Sajnos a férjem olyan,mint egy nagy gyerek és sajnálja az anyukáját,hagyja magát zsarolni,mert akkora lelkiismeretfurdalást okoz neki a kedves mama.
Egyszóval teljes mértékben megértelek,és tisztellek,hogy a sarkadra mersz állni!
Na, 2. vagyok ismét, direkt nem írtam a szentestét, mert addig csak sejtettem, hogy hoygan lehet nálatok.
Én KÖZÖLTEM a párommal és a családdal is (mindkettővel, a sajátommal is...), hogy a szenteste a szűk családé, azaz az enyém és a páromé (azóta plussz a gyerekek...). És a két ünnep a két szülőé, lehet választani, hogy mikor, hová menjünk.
Ez már egyetemista korunkban is így volt, a koleszban állítottunk saját fát... Nem csak különköltözéstől kezdve volt így.
Felőlem mutogathatja a nemtetszését, engem nem zavarna...
A párod dolga a szüleit lerendezni, neked meg az a dolgod, hogy a pároddal ezt nyugodtan megbeszéld, és kiderítsd, hogy Ő MIT AKAR.
Ha olyan döntést hoz, ami neked rossz (nem a hiszti, hanem ha tényleg semmibe vesz minden döntésnél, mint ahogy most te is csak magadat emlegeted, de azért remélem, hogy rá is gondoltál), ha nem tudtok dűlőre jutni, akkor nem tartoztok össze, hiába vagytok együtt több éve, az semmit nem jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!