Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem? Ma van a párom...

Jól tettem? Ma van a párom névnapja, és nem elég hogy dolgoznia kell, még a szüleihez is ki kell mennie segíteni, így ki tudja mikor ér haza. Most meg fel hív, hogy anyósék kitalálták, hogy meghívnak bennünket ebédre.

Figyelt kérdés
Kérdem én: hol vagyok én itt?Hol van az, hogy nekünk is együtt kellen lenni, mert én is készültem a névnapjára.Főztem, meg ajándék, miegymás..és töltsem az egész napot szarul?Anyósékkal, mert kitalálták?+éve vagyunk együtt.Azoknak, akik kioktatni szeretnének, elárulom, hogy minden szülinap, névnap, karácsony, egyszóval minden alkalommal ki kell menni anyósékhoz.És elegem lett..
2009. jún. 27. 12:12
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
50%

Tulajdonképpen mi is a kérdés, ha nem szabad más véleményen lenni? Csak helyeslést vársz?

Részben valahol megértelek, másrészt meg egyáltalán nem. Elhiszem, hogy ez így Neked nem a legkényelmesebb, DE... Ők a szülei. És most már a Te családod is, amennyiben az Anyósodék. A családi ünnepeket szerintem joggal szeretnék Ők is gyerekükkel tölteni, és ezek szerint a párod is igényli ezt. A Te szüleidhez nem mentek el, amikor a Te családodban van ünnep, vagy épp karácsonykor? Amúgy meg ez csak egy névnap, ez a nap általában mindenkinek ugyanolyan mint a többi, dolgozik és végzi a napi dolgait, nem lógatja más se otthon a lábát, nem olyan nagy dátum ez. Úgyhogy nem értem, azzal mi a gond, hogy akadnak a párodnak aznap is elfoglaltságai. Abban meg végképp nincs semmi, hogy meghívnak Titeket aznap ebédre a Szülei. Ha Te készültél, mért várod el, hogy Ők ne tegyék? 3 év ide vagy oda, Ők kicsit régebb óta ismerik.:) És hogy hol vagy Te? Ott Vele! Nem csak Őt hívták, Téged is. Nemhogy örülnél neki, hogy Rád is gondolnak. Ez nem mindenhol ennyire természetes.

Mi akadályoz meg abban, hogy este meg Te köszöntsd fel, külön? Máshol is ünnepelnek együtt a családok, ezzel elmegy pár óra, pláne, ahol karácsonykor mindkét rokonságnál megfordulnak. Szerintem örülnöd kéne, magadért is de a párod kedvéért is, hogy szeretettel várnak Titeket valahol ünnepekkor...

2009. jún. 27. 12:58
 12/44 anonim ***** válasza:
92%

A férjednek nincs testvére?Akkor olyan anyuci szeme fénye lehet, nem bántásból, de tényleg, nincs kivel folalkozzon anyósod.

és nem tudja földolgozni, hogy elment a kisfia, akire eddig ő vigyázott..hát, az ilyen szülővel nagyon nehéz, mert vagy nem érti meg, vagy megsértődik, mindenesetre meg kell mondani neki, hogy ti már egy másik család vagytok..

és külön éltek, és minden problémát elmondani, de persze szépen finoman..

meg hogy felnőttek vagytok, és meg tudjátok oldani a problémákat!

2009. jún. 27. 12:58
 13/44 A kérdező kommentje:
Látom, te piszkosul nem érted.De nem is akarlak már meggyőzni.Én így nem érzem jól magam ebben a felállásban, ennyi.Köszönöm a válaszodat.
2009. jún. 27. 12:59
 14/44 anonim ***** válasza:
72%

Ha a párod igényli a szüleivel a közös ünneplést, akkor neked is el kéne fogadnod, mert a párodról van szó.

Ha nem fogadod el, akkor nem is szereted.

Nem a szülők érdekelnek, a párod mit szeretne?

És téged nem zártak ki semmiből. Hívtak. Attól, hogy a te szüleid nem voltak ilyenek, még mást szerethetnek így a szülei, és ennek örülni kéne. Ha bekerülnék egy ilyen családba a párom révén, akit szeretnek a szülei, én örülnék.

2009. jún. 27. 13:03
 15/44 anonim ***** válasza:
80%
Ilyenkor bedobod, hogy mást terveztünk és slussz. Nem kötelező folyton átjárni, főleg, ha aznap délelőtt telefonál, hogy ebédre gyertek. Na nem ár...
2009. jún. 27. 13:03
 16/44 anonim ***** válasza:
88%

Én abszolút értelek, nekem is tele lenne a tököm, hogy készülök meglepni, aztán megint semmi...

Azért is írtam, amit írtam, 2. vagyok.

A párodnak persze hogy jó. De mégis vele kell megértetned, hogy neked ez miért nem jó és neki kell megtanulni nemet mondani a szüleinek néha.

És kedves válaszolók, nem arról van szó, hogy soha többé nem akar a kérdező anyósékhoz menni, de hogy egy nyamvadt ünnepet ne lehessen kettesben egyszer eltölteni, az nálam is kiverné a biztosítékot. Pároddal ülj le erről beszélgetni.

2009. jún. 27. 13:04
 17/44 A kérdező kommentje:

A párom sem igényli ezeket a családi összejövetelekt, mindig mondja, hogy jajj, már megint lesz egy sz.r ebéd, nincs kedvem menni...

Csak azért megyünk, mert mégis a szülei, nem azért mert igényli.Ha igénylné, akkor okés.De nem így van.

És hárman vannak testvérek.

Az is igaz, hogy ez csak egy névnap.De előtte volt karácsony, meg szülinap is, amikor náluk voltunk.

Az én szüleim egyáltalán nem ilyenek.

Megértik, hogy együtt élünk, fiatalok vagyunk, és akkor megyünk, amikor kedvünk van, és kötelező jelleggel, minden héten.

Egyébként a karácsony is úgy telt, hogy szentestét anyóséknál, első-második napját pedig a többi rokonoknál, és az én családomra röpke 3óra jutott.

2009. jún. 27. 13:04
 18/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves 13:04es válaszoló!

Látom megértetted, mit szerettem vna leírni.

2009. jún. 27. 13:06
 19/44 anonim ***** válasza:
36%

De ha neki ez nem jó, akkor miért nem beszél ő a szüleivel?

Ha tisztázná velük a helyzetet (gondolom, ők se gondolatolvasók), akkor nem lenne belőle akkora sértődés és örök harag, mint ha így tesztek. Megértenék. Nem tud a párod beszélni a szüleivel? Ne haragudj, de néma gyereknek anyja se érti szavát.

2009. jún. 27. 13:07
 20/44 A kérdező kommentje:
Ez nem ilyen egyszerű...Szerinted, ha azon sírógörcsöt kap, hogy a fia elköltözik kb 20percre tőlük, akkor azt meg fogják érteni, hogy nem akarunk kötelező jelleggel ott lenni??
2009. jún. 27. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!