Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köteles vagyok beengedni az...

Köteles vagyok beengedni az anyósom, hogy lássa az 5 és fél hónapos unokáját, főleg az után, hogy a férjem egy hete itt hagyott bennünket?

Figyelt kérdés

Sajnos a házasságunk is anyósomék miatt megy/ment tönkre, mert nem engedem az alkoholista apósom közelébe a kisfiunkat, aki összefogdossa mocskos kézzel és hőbölög a feje fölött!! A férjem pedig nem mer ellent mondani a szüleinek semmiben, és nem áll ki mellettünk. Inkább lelépett.

Még valami: 3 hónapja a szüleimnél lakunk, amióta ide jöttünk, a kedves anyósom kétnaponta idejár "látogatni", de szívem szerint be se engedném mostmár, nagyon felzaklat és idegesít, főleg most, hogy az nem is érdekli, hogy a fia meg itthagyott bennünket.

Volt már vele egy nagy vita, számonkért, amikor egyszer összevesztünk a férjemmel (akkor szintén itt hagyott 2 napra bennünket) beleszólt olyanba, amihez semmi köze, és minden sérelmét a fejemhez vágta, ami gyűlt benne az elmúlt másfél évben. És pofátlanul utána is ugyanúgy folytatta a látogatásait, mintha semmi sem történt volna.

Mit tudok tenni?

Szüleim szerint joga van látni az unokáját, de szerintem ez egy régimódi "szöveg", és nem kötelező beengednem.

2010. ápr. 13. 00:23
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett volna rászoktatni arra a vénasszonyt, hogy kétnaponta beengeded, meg hogy ordibálhat veled. Szerintem is csökkentsd le a láthatást havi 1-re. Azt is csak akkor, ha normálisan viselkedik és nem ordibál. Te túl rendes vagy kérdező, csak az a baj, hogy ezzel senkinek nem csinálsz jót, és saját magadat szivatod meg (és a gyerekedet is, neki nagyon rossz, ha állandóan ideges az anyukája) :( A túl rendes embereket mindig mindenki csak kihasználja :( Ez van sajnos, ez egy ilyen világ.
2010. ápr. 13. 08:54
 22/49 anonim ***** válasza:
Szia,nagyon nem irigyellek,nehéz helyzetben vagy!Ami eszembe jutott egyből az az,hogy megkérdezzem,előtte hol laktatok a férjeddel?Mert azt mondod,hogy a férjed anyucitól függ,viszont ne haragudj meg,de te is inkább a szüleidhez menekültél,tehát egy picit te is függsz tőlük.Anyóséknál laktatok esetleg és onnan jöttél el?Akkor érthető,de akkor miért nem mentek inkább albérletbe,még az is jobb,a lényeg,hogy olyan helyen legyetek,ahol csak ti éltek hármasban.A másik meg,hogy én biztos hülyét kapnék,ha az anyósom kétnaponta a nyakamra járna,ill.szeretett volna,de én kerek perec megmondtam neki,hogy ne haragudjon meg,örülök,ha jön,de ne ilyen sűrűn,mert így nem tudok másokkal programot szervezni,állandóan haptákba kell állnom.Így is itt van hetente kétszer minimum,de van,hogy többször is.A saját édesanyámmal csak egyszer találkozunk egy héten,mert ő megmondta,hogy nem akar a fejünkre nőni és éljük a saját életünket.Ha hívom persze szívesen jön,de azért mindennek van határa.És igenis ne szóljanak bele a dolgainkba,a vitáinkba,mert azokat nekünk kell megoldani.A részeges apósodról meg annyit,hogy a láthatást engedném neki,de hogy hozzányúljon azt nem.És akár tisztáznám is pl.anyósommal,hogy ez a helyzet és segítsen benne,mert nem akarod őt megbántani,de részegen és félig lebénulva nem foghatja meg a gyereket.Ezt meg kell érteniük.A pároddal meg béküljetek ki,mert a gyereknek és neked is szüksége van rá,beszélj vele,hogy rendezze ő is a szüleivel a konfliktust,lehet ezt finoman is tenni.Úgy látom,hogy itt mindenki hibás,hidd el,nincs olyan,hogy mindig csak egy valaki felelős mindenért.Felnőtt emberek vagytok,azért ezt meg lehetne oldani.Mindenki tegye félre a sérelmét és nyugodt,higgadt stílusban leülni,akár mindannyian,mindkét fél szülei és ti is,mindenki higgadtan elmondaná a problémáit és egy megfelelő helyzetet közösen megbeszélni.Azért emiatt ne menjen már tönkre egy család.
2010. ápr. 13. 09:02
 23/49 anonim ***** válasza:
100%
Aki szeretné látni az unokáját normális családi légkörbe,annak tudnija kellene viselkednije.Ha nem kivül tágasabb.Mért is türnéd elkérdező,hogy porig alázanak a gyermeked elött??Akár ki jön hozátok látogatoba viselkednije kell,és föleg nem veszekedni pocskondiázni a gyerek szülöjét.Nem muszáj be engedned ott a családvédelmi központ,és ott lehet látni a babát,és ott nem fog vitát nyítni.Neki lesz a megalázó.Az én anyósomnak semmi sem jó,Ő a tökéletes,én a tökéletlen.Direkt provokál,húzkodja a száját,és beszólogat,hogy borzasztó vagyok.Kinek hiányzik ez??Ide nem jön,ha hepajkodik 2 hetente a férjem beviszi a gyereket a családvédelmisekhez,ott beteszik a gyereket,nagyszülőket egy szobába családvédelmis jelenlétébe,és unokázhat.Ott talán meg tanulnak viselkedni!!Vagy is muszáj lesz nekik!!
2010. ápr. 13. 09:38
 24/49 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, te nagyon jól elintézted a dolgot, ügyes vagy :) Nem hagytad magad kikészíteni, a sarkadra álltál, határozott voltál. A többi hasonló helyzetben lévő anyuka is példát vehetne rólad, akkor nem lenne annyi idegbeteg, anyós miatt szétszakított, ellenségeskedő család. Nekem még nincs gyerekem, de a férjem anyja nagyon gáz. Ha egyszer lesz gyerekem, pont úgy fogok eljárni hasonló helyzetben, mint Te :).
2010. ápr. 13. 09:53
 25/49 anonim ***** válasza:
100%

A szülői felügyeleti jog nálad és a férjednél van, csak a férjed viheti el a gyereket.

Ha kimondták a válást, akkor azt is meghatározza a bíróság, hogy ki hányszor látja a gyereket, kinél ill. kiknél lesz a szülői felügyeleti jog.

Ez utóbbi nem feltétlenül lesz közös.

A nagyszülők, itt az anyósod akit egyáltalán a téma érdekel, kaphat, ha kéri láthatási jogot. Amíg nem kéri ő is a bíróságtól nem kell átadnod a gyereket neki láthatásra. Ha beperel, akkor is max. hó/ 1x alkalom az övé. Mivel az apósod iszik, így lehet, hogy a nagyszülők a bíróság előtt alkalmatlannak bizonyulnak a gyerekkel való kapcsolattartásra, ami azt jelenti, hogy jó esetben ünnepnapokon láthatják, a te felügyeletedben.

A saját szüleiddel ne törődj, amíg nem mondták ki a válást a gyerek csak rád és a férjedre tartozik. Az anyós persze most is még a válás előtt beperelhet, hogy nem engeded, hogy tartsa a kapcsolatot az unokával, de ne törődj vele. A bíróság malmai lassan őrölnek, soká lesz még döntés, addig meg azt csinálsz, amit akarsz.

2010. ápr. 13. 10:04
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben balhézni megy hozzátok akkor ne engedd be. Csak ha kulturáltan viselkedik akkor engedd a gyereked közelébe! És ezt mond is meg neki!
2010. ápr. 13. 10:27
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

09:38-as vagyok!

Minden anyának a gyerekei érdekei a legfontosabbak,hogy nyugodt kiegyensúlyzott,boldog környezetbe cseperedjenek fel a csemeték.Nekem 1,5 éves kisfiam,van,és egy pocaklakó kisfiam aki még pocakba 24 hetes:))Én is a béke híve voltam,de azt nem hagyom,hogy a nyugodt családi környeztettem egy csatatérré váljon.Ha vita,és tombolás van a gyerek felet se a lelkifejlédésének nem jó,se az érzelmi része.Hiába 5 hós a picur akkor is mindent meg él,érez,és hall,ráadásul ha anyuka feszült Ő is az lesz.Ezt tapasztalatból írtam.Én úgy gondolom mivel se a nagyobbik fiamnak ez nem jó,se a fejlődésbe lévő pocakbabámnak,ez így lesz jó,hogy nincs több találkozás részemről anyósékkal.Aki van a hasamba baba, Ő is megérdemli azt hogy boldog pocakos legyen,mert ha én édesanyja felvagyok zaklatva nem hinném,hogy bármelyik gyereknek is jót tennék,anyósék ostobasága miatt.

Mi a gyámügyön meg kérdeztük hogy működik ez le is írom neked!!És ha be is perelne nyugodtan kérj elmeszakértői véleményit is!!

Ha minden áron 3asban akarnak lenni, hogy Te ne légy ott,vagy ne Nálad találkozzanak a babával akkor, a gyámhatóság dönthet úgy is hogy a helyi Családsegítő Szolgálathoz kell bevinned a gyermeked és ott Családgondozó felügyeletében megtörténhet a kapcsolattartás. A szülő engedélye nélkül nem vihetik sehova, ha kirándulni szeretné vinni csak a Te engedélyeddel teheti, ha beleegyezel. 3 éves korig sehova nem viheti a gyereket, utánna ha a gyerek nem akar menni nem kényszeríthetik.

Ezt most sikerült megtudnom a helyi gyámügyön.

Ne hadjátok magatokat!Anyósotok,apósotok nem rokonotok,sőt senkik.A gyereknek meg szüksége van az anyára,apára.Ráadásul nekünk szülőknek az a kötelességünk,hogy nyugodt boldog családi környezettet biztosítsunk nekik!!

2010. ápr. 13. 10:29
 28/49 anonim ***** válasza:
0%

Jogilag sajnos nem tilthatod el a nagyanyjatol a gyereket, ha pl birosagra kerulne az ugy, neked lathatast kellene biztoistanod neki. Igaz nem ketnaponta.

Az a helyzet,h lehet,h soha nem fogja mondani neked, de lehet,h orlodik azon,h lelepett a fia es azert akar menni.

2010. ápr. 13. 11:47
 29/49 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma vártam nagyon az anyósom, mert ez lett volna a második nap és tegnap közölte is az anyukámmal a telefonban a nagy cirkusz közepette, hogy ő ma akkor is el fog jönni. Vártam, de nem jött, pedig nagyon készültem a beszélgetésre.

Arra a döntésre jutottam, hogy mivel tényleg ebben a helyzetben leginkább az én megbántódásom és sértettségem irányított, nem fogom teljesen eltiltani az unokájától a mamát,(mert hazudnék, ha azt mondanám, nem szereti) sőt, még olyan rendes leszek, hogy hetente jöhet 1-szer látogatni (megmondom melyik nap és hány órára), persze ha nem kiabál és cirkuszol velem. Így lesz a legjobb, ennyit kibírok, már így is sokkal jobban fogom magam érezni lelkileg, hogy nem kell állandóan készenlétben állnom majd és a körmöm rágni, ugyan mikor állít be ismét.

Köszönöm a sok-sok választ, nagy segítséget kaptam Tőletek a döntés meghozatalában!

Viszont sajnos a férjem egy külön téma, ő eljött ma meglátogatni a kisfiát, de nem szólt hozzám egy szót sem, és mikor megkérdeztem, hogy nem kellene-e megbeszélnünk a problémát, ez volt a válasz: nem ártana..., és ezzel el is ment. Nagyon fáj, amit tesz velünk, és még most sem kap észbe, hogy nem kellene neki dacoskodni és makacskodni, hogy ő már csak azért sem kezdeményezi a békülést, illetve a beszélgetést, mert ez sajnos egyenes út a váláshoz... De ez már egy másik kérdés kiírása lenne, hogy mit tegyek ebben a helyzetben...

2010. ápr. 13. 23:59
 30/49 anonim ***** válasza:
Szia,sajnálom,hogy a férjed ilyen kis buta!Szorítok Neked,hogy azért rendbe jöjjenek a dolgaitok,de sajnos ha ennyire nem áll ki melletted és tényleg ennyire befolyásolható,akkor örökös harcra számíthatsz.Hátha elgondolkodik picit és észbe kap.Szerintem rendes vagy,mert más eltiltaná a picit az anyóstól és őszintén szólva tegnap azt tanácsoltam neked,hogy békélj meg és tedd helyre a dolgokat,de ha a férjem nem állna ki mellettem,akkor ugyan engedném anyósnak a láthatást,de lehet,hogy az elején kevesebbszer,mert állandóan felzaklatna a jelenléte és azért nehéz egy ilyen szituációt feldolgozni.
2010. ápr. 14. 06:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!