Köteles vagyok beengedni az anyósom, hogy lássa az 5 és fél hónapos unokáját, főleg az után, hogy a férjem egy hete itt hagyott bennünket?
Sajnos a házasságunk is anyósomék miatt megy/ment tönkre, mert nem engedem az alkoholista apósom közelébe a kisfiunkat, aki összefogdossa mocskos kézzel és hőbölög a feje fölött!! A férjem pedig nem mer ellent mondani a szüleinek semmiben, és nem áll ki mellettünk. Inkább lelépett.
Még valami: 3 hónapja a szüleimnél lakunk, amióta ide jöttünk, a kedves anyósom kétnaponta idejár "látogatni", de szívem szerint be se engedném mostmár, nagyon felzaklat és idegesít, főleg most, hogy az nem is érdekli, hogy a fia meg itthagyott bennünket.
Volt már vele egy nagy vita, számonkért, amikor egyszer összevesztünk a férjemmel (akkor szintén itt hagyott 2 napra bennünket) beleszólt olyanba, amihez semmi köze, és minden sérelmét a fejemhez vágta, ami gyűlt benne az elmúlt másfél évben. És pofátlanul utána is ugyanúgy folytatta a látogatásait, mintha semmi sem történt volna.
Mit tudok tenni?
Szüleim szerint joga van látni az unokáját, de szerintem ez egy régimódi "szöveg", és nem kötelező beengednem.
Nem, nem akar rosszat, viszont annak is hangot adott már, hogy ha elválunk, bizony ő akkor is "húzni" fogja az unokát. Ezzel csak az a baj, hogy ott az após, akiről viszont leírtam, milyen, és az ő közelébe 1000%-ra nem engedem.
Sajnos ma anyukámmal is összeveszett, mert anyu megkérdezte, tudja-e hogy mi van most a fiával, miért hagyott itt bennünket, erre az volt a válasza, ő soha többet nem szól bele semmibe a múltkori cirkusz után, és nem számít neki, hogy most mi van. Elkezdett anyuval kiabálni, pedig nem volt rá oka.
És már görcsben van a gyomrom, mert ma jönni fog a szokásos látogatásra. :(((
A párkapcsolati problémáitokat nem a gyereken és nem a nyagyszűlökön kell leverni.
Nem kell a piás nagyapa közelébe engedni a kicsit de felügyelettel mért ne láthatná az unokáját.
Ez a gyerek érdeke is, ha pedig a száját jártatja lehurogod és nem törödsz a hűlyeségeivel.
hord le az anyosodat minden rossznak, es vegye magat eszre hogy nem vagy ra kivancsi, mond meg neki, hogy azt a kis babat te szulted, nem o, a fiaval foglalkozzon, ne azzal amit te szultel, mondjad neki hogy szuljon maganak gyereket, es ne veszekedjen veled, mert ki fogod verni a fogait, sot a rendorseget is ki fogod ra hivni, na ezt mond meg neki :)
sok szerencset
A szuleim elvaltak (mar tobb mint 20 eve szoval mar nem zavar) es a csaladom sokat veszekedett miattunk (van egy hugom is).
I. Jogilag nem vagy koteles az anyosodat beengedni. Neki nincsen joga az unokajat latni. Csak a te ex-partnerednek lehet ilyen joga.
II. Nalunk nagyon hasonlo volt a felallas: Apam otthagyta anyukamat es kikoltozott Nemetorszagba (mondjuk volt oka ra, ami a te esetetben nem biztos, hogy igy van) es az en nagyanyam allandoan piszkalta edesanyamat.
III. Sok harc utan anyam felallitott jatekszabalyokat es az alapjan lathatott minket a nagyanyam: Ne beszeljen rola marmint edesanyamrol, (se jot se rosszat), ne tegyen minket ki semilyen veszelynek, a megbeszelt idopontban szo nelkul legyenek ott ahol megbeszeltek. Ellenkezo esetben anyukam vegleg eltiltott volna toluk. Mivel a nagyanyam felfogta a helyzetet es minden szabalyt betartott eleg sokat voltam nala (evente 4-8 hetet) es gyerek fejjel semmit nem vettem eszre a dologbol. Az egesz tobb mint 10 evvel kesobb derult ki amikor mar az edesapam is hazakoltozott, de addigra mar felnottem.
IV. En a nagyanyamra mindig szivesen gondolok. Nagyon kedves volt es sokat tanultam tole. Ergo szerintem nagy kar egy gyereket ettol az egyedi intergeneracios elmenytol megfosztani.
V. Ha felted a gyereket az aposodtol akkor talan fel lehetne valamilyen semleges talalka helyet allitani a gyerekek es a nagyanya kozott (egy par orara, szabalyokkal). Bar joga nincs hozza, hogy lassa az unokajat, szerintem nagyon sok fajdalmat okozna neki ha igy hozna a sors.
Remelem ez valamennyit segitett...
akármilyen alkoholista a nagyapja,engedjétek a közelébe,persze csak úgy hogy nézitek mit csinálnak.
mert ha most nem ,akkor vagy te,vagy a szüleid a másik nagyszülők ellen fogjátok nevelni.(Tapasztalat,nekem anyám évekig nyomatta a szöveget,hogy a másik nagyszülők ilyen rosszak meg olyanok.)mint kiderült nem igy van.
Akár milyen alkoholista, én nem tiltanám el a nagyapjától, sőt mi több ezért nem veszekednénk a párommal sem!!! Akár milyen, de nagytata és szereti az unokáját.Az én felügyeletemmel együtt hagynám ugyanúgy vele is, csak jobban odafigyelnék h mikor mit csinál...De ezért összeveszni még a párommal is..szegényen csodálkozol, h elment? Nem sértően kérdezem ezt..De neked hogy esne ha a párod eltiltaná anyudtól a gyermekedet?
Szerintem amig menthető oldjátok meg, te is engedjél a 21ből..
Na, mindenki leírta az érzelmeit, csak a kérdésre nem válaszolt: nem vagy köteles beengedni, majd perel a láthatásért, ha annyira akar...
Én mondjuk személy szerint úgy elküldeném a búsba, hogy csak úgy zörögne!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!