Köteles vagyok beengedni az anyósom, hogy lássa az 5 és fél hónapos unokáját, főleg az után, hogy a férjem egy hete itt hagyott bennünket?
Sajnos a házasságunk is anyósomék miatt megy/ment tönkre, mert nem engedem az alkoholista apósom közelébe a kisfiunkat, aki összefogdossa mocskos kézzel és hőbölög a feje fölött!! A férjem pedig nem mer ellent mondani a szüleinek semmiben, és nem áll ki mellettünk. Inkább lelépett.
Még valami: 3 hónapja a szüleimnél lakunk, amióta ide jöttünk, a kedves anyósom kétnaponta idejár "látogatni", de szívem szerint be se engedném mostmár, nagyon felzaklat és idegesít, főleg most, hogy az nem is érdekli, hogy a fia meg itthagyott bennünket.
Volt már vele egy nagy vita, számonkért, amikor egyszer összevesztünk a férjemmel (akkor szintén itt hagyott 2 napra bennünket) beleszólt olyanba, amihez semmi köze, és minden sérelmét a fejemhez vágta, ami gyűlt benne az elmúlt másfél évben. És pofátlanul utána is ugyanúgy folytatta a látogatásait, mintha semmi sem történt volna.
Mit tudok tenni?
Szüleim szerint joga van látni az unokáját, de szerintem ez egy régimódi "szöveg", és nem kötelező beengednem.
Nekem van egy kicsi lányom,én biza nem engedném be.Mert lehet ,hogy az unokáj,de annak a kicsit is megzavarja a nagyannya viselkedése.Nemtudom ki mit szólna hozzá,ha a gyermeke előtt hordanék le mindennek az anyát.Akármilyen kicsi megérzi ha valami nem jó.És mi lesz ha nagyobblesz?
Egy részeg ember kezében nincs biztonságban egy ilyen aprócska gyermek még.Én biza nem engedném még az anyósnak sem a látogatást ha nem tartana be bizonyos játékszabályokat,amúgy meg nem vagy köteles beengedni
NEM kell a részeg "kezébe" adni azt a gyermeket!!!!! Az anyja is nyugodtan ott ülhet velük 30 percet!!
Jogilag eltilthatod..de nem értem miért volna szükség rá!!Inkább azon gondolkodj h a férjedet h szerezd vissza.Persze ha akarod és ő is akarja..
Fúúú, látom, nektek tökéletes életetek volt.
Méghogy "hiába alkoholista, attól még szereti az unokáját". Kacagnom kéne, ha nem sírnék ezen.
Apám alkoholista volt, a szemem láttára vert anyámat, engem elrabolt, stb. Biztos ő is szeretett engem, igaz???? És nyugodtan a közelébe kellett volna engedni, hiszen az APÁM????
Ne szóljatok hozzá, ha fogalmatok sincs valamiről, mert az látszik, hogy alkoholistát az ÉLETETEKBEN nem láttatok.
Ittas embernek SEMMI keresnivalója egy csecsemő közelében! És erre nem mentség, hogy a nagyapja, sőőőt.
Nagymamit kidobni, nehogy már ezen stresszelj egy pillanatig is. Semmi joga, mehet panaszra, ahová akar!
Joga van látni,de nem vagy köteles beengedni.
Vagyis gondolom hogy a ház a szüleidé,ők nem kötelesek megengedni,hogy bemenjen.
A férjednek mond meg hogy egy lúzer.Hogy nem tud felnőtt fejjel gondolkodni?Nem az anyának tartozik felelőséggel,hanem agyermekéért ,még a feleségéért.
Egy részeg kezében nincs biztonságban egy csecsemő.A nagyinak meg kéthetente egy alkalmat adnék láthatásra akkor is csak bizonyos feltételekkel.
Na, azért az nem úgy van, hogy a nagyszülő bármit megtehet, az anyának kötelessége tűrni, és engedelmeskedni minden óhajának, csak azért, mert ő a nagyszülő. Jelenleg az anya a gondviselője a gyereknek, ha ő nem lenne, a gyerek éhen halna. Szóval ő a felelős a gyerekért + ő adott életet neki, ezért az ő jogai a legerősebbek a gyerekkel kapcsolatban. Nehogy már kötelessége legyen kikészítenie magát idegileg ilyen embereken, csak azért mert így illik blablabla. A törvény se írja elő, hogy kétnaponkénti láthatást biztosítson. Mert itt arról van szó, kedves válaszolók, hogy ez a mama MINDEN MÁSNAP beállít. Nem hiszem, hogy ezt bárki elviselné, megzavarja a család normális napirendjét. Gondolom, ha ritkábban jönne, a kérdezőnek se lenne semmi gondja.
Nem vagy köteles beengedni a mamát. Én a helyedben közölném vele, hogy ezentúl havonta 1-szer, max. 2-szer jöhet, akkor szívesen fogadod, előre megbeszélt időpontban, 2-3 órára, de többet nem. Ha perelne, a nagyszülőnek akkor sem járna több láthatás. Ezt is megmondhatod neki. Ez így köztes megoldás, el sem tiltod a gyereket, de magadat sem készíted ki teljesen. Lényeg az, hogy légy határozott. Ha elváltok, és a gyereket a volt férjed vagy a nagymama az alkesz após közelébe engedi (akinek majd akkor lesznek jogai a gyerekkel kapcsolatban, ha 1. kijózanodik 2. megfürdik - ezekre egy alkoholista általában úgysem képes :D), kérhetsz segítséget a gyámhatóságtól, ők majd eltiltják tőle. A nyámnyila férjedet meg ne sajnáld egy percig sem. Örülj, hogy megszabadultál tőle. Milyen férfi az, aki nem áll ki a családja mellett?
Az én szüleim is elváltak,mert apám alkoholista volt.Igaz,hogy nem volt agresszív.De soha nem jutott eszembe,hogy eltiltsam az unokáitól.Neki emberileg joga volt az unokáihoz,mert a nagyapjuk,a gyerekeimnek pedig a nagyapjukhoz.Ha piszkos kézzel nyúlt hozzájuk,akkor megmosdattam őket,és nem lett egyiknek sem semmi baja.
A szüleid,úgy ttűnik,hogy normálisabban gondolkodnak,mint te.Nekik egy-e semmilyen hibájuk n incs,m int ahogy neked sem ?
Amikor feleségül mentél a párodhoz,és gyereket szültél,akkor is tudtad,hogy az apósod alkoholista.Ha emiatt állandóan veszekedtél a pároddal,akkor ne csodálkozz,hogy elhagyott téged.Arról nem ő tehet,hogy az apja iszik.A békétlenséget te okoztad,és most sem a gyereked érdekével törődsz,hanem saját magaddal.
Most a nagymamájától akarod eltiltani a gyereket,amire semmi okod nincs.Ő nem alkoholista,csak a férje.Beleszólt az életetekbe? Talán volt rá oka,netán még igaza is volt?
Ha állandóan azt akartad,hogy az apósod miatt a férjed szakítsa meg a kapcsolatot a szüleivel,akkor te nagyobb hibás vagy,mint a férjed vagy az anyósod.
Hozd rendbe a házasságod,és a gyerekedet ne szakítsd el a nagyszüleitől.Ne saját magaddal törődj,hanem a gyereked érdekével.
Egy 30 éve házasságban élő 3 gyerekes nő.
Szép-szép, csak épp a kérdező nem kért tanácsot a házasságát, az életét illetően. Azt kérdezte, köteles-e beengedni anyóst kétnaponta, mit tehet.
A válasz: nem, nem köteles, sőt, rendes volt, hogy eddig beengedte.
Ha bíróságra vinné anyós az ügyet, akkor max. havonta 2-3 órát kapna anyós, tehát ha havonta egyszer beengedi, az bőven rendben van.
A kéthetente pár óráért pedig már hálás lehet az anyós.
Szóval bátran ne engedd be vagy menj el otthonról, mikor tudod, hogy jönne.
Ennyire egyszerű.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ!!!
Az éjszaka nem sokat aludtam (nagyon lelkizős meg őrlődős típus vagyok... :(( ), gondolkoztam, nagyon utálok veszekedni meg cirkuszolni, nem az én "műfajom", de mióta anya vagyok, a gyerekem foggal-körömmel védem.
És iszonyúan bánt, hogy így alakultak a családi viszonyok és hogy még a házasságunk is rámenni látszik. Amennyire elhatároztam a szülés előtt, hogy az én gyermekem nem fog látni/hallani veszekedést, hangos szót, vitát, és a legnagyobb nyugalomban, harmóniában szeretném felnevelni, ehhez képest ami megy már hónapok óta az életünkben, a szívem szakad meg!!!
Sajnos az első veszekedés az anyósommal úgy zajlott, hogy átjött ide, a szüleim házába, és letámadott úgy, hogy közben a karomban tartottam (mert éppen etettem) az akkor még alig 3 hós kisfiam, és ordítozott velem, és annyira felzaklatott, hogy én is elveszítettem a fejem és kiabáltam vele a kisfiam feje fölött, mert nem volt kinek Őt átadni, ketten voltunk pont itthon. Amíg élek, ezt nem bocsátom meg neki, hogy ilyen helyzetbe hozott akkor!!!!!
A "kedves" nagypapa pedig nem elég, hogy alkoholista, még félig le is van bénulva, egy agyvérzés miatt, és abban éli ki magát a tehetetlensége miatt, hogy a családját a végtelenségig piszkálja (enyhe kifejezéssel), és ha neki valaki is ellent mert mondani, hogy ne csinálja ezt vagy azt, vagy éppen ne kiabáljon, akkor csak még jobban leordítja azt, aki ezt meg meri tenni, tehát én sajnos meg sem merek nálunk szólalni, hogy ne úgy bánjon a kicsivel, pedig már a nem létező bicska nyílik a zsebemben. Persze nekem se esne jól, ha a férjem eltiltaná a szüleim a babánktól, csak nekem úgy érzem, emiatt a viselkedés miatt jó okom van rá, hogy ehhez a megoldáshoz folyamodtam.
Sajna nem tudok minden válaszra külön reagálni, de MINDENKINEK köszönöm, erőt merítettem belőlük, és nagyon jó, hogy kaptam többféle választ is, így átgondolom majd még a helyzetet, az anyósomnak pedig szépen elmondom, hogy nézze az unokája érdekét, mert neki nyugodt légkörre van szüksége, és nyugodt anyukára, ezért ne jöjjön ide kétnaponta, mert nagyon felzaklat vele.
Hú, látom még a válaszom írása közben is érkeztek hozzászólások. Olvasni fogom még őket, de ha nem reagálok rögtön, ne haragudjatok, első a baba, vele kell törődnöm, ha majd elalszik, és lesz egy kis időm, jövök és írok!
Köszönöm!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!