Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik finn nevet...

Szerintetek melyik finn nevet válasszuk?

Figyelt kérdés

Férjem finn, Finnországban élünk, de sűrűn hazajárunk, Mo.-n nyaralunk,stb., és majd a gyerkőccel is így tervezzük. (Pl. nyári táborba akár Magyaroszágon is mehetne+ a családom falunk lakik, mindenki ismerkedik mindenkivel, a kölkök egy brancsban vannak, tudjátok, hogy megy ez:) A kicsi majd magyarul és finnül is meg fog tanulni általunk és a nagyszülők által.

Olyan nevet szeretnénk, ami finnül is és magyarul is jól hangzik, de a legfontosabb, hogy a magyarok és a finnek is könnyen ki tudják mondani, ne legyen idegen hangzású. Találtunk is párat, azok között vacillálunk, és jól jönne minden vélemény:) (A finnek is fonetikusan ejtik a szavakat, tehát úgy ejtik, ahogy írják-írjuk)

Szóval fiúnevek:

Alarik

Armin

Eppu

Ihannus (magyarul Ihannusz)

Ilkka

Hannu

Selius (Szeliusz)

Urho

Lánynevek:

Ajna

Aurora

Arvida

Hannaleena (kb. úgy ejtik, hogy Hannaléna)

Lilja

Varvara

Viola

A vezetéknévhez mindegyik passzol, ha ez segítség. Az én vezetéknevemet nem fogja megkapni, az elég bonyolult, még Mo.-n sem mindenki tudja leírni helyesen ("cz" és a szó végi "y" miatt), így úgy döntöttem, ne szenvedjen majd a gyerek, így is szép hosszú neve lesz:D

Nekem a nagy kedvencem a Hannu-Eppu - így egyben, első és második névként, de félek, hogy ez egy felnőttnek magyarul túl..."cukin" hangzana...Az Armin és az Ilkka, lánynevek közül talán a Hannaleena, a Lilja és a Viola amiket szerintem Mo.-n is különösebb rácsodálkozás nélkül fogadnak. Bár nekem a fiúnevek közül az Ihannus és az Urho nagyon tetszik, csak nem akarom, hogy majd esetleg csúfolják miatta...

Nektek mi a véleményetek? Melyek tetszenek a legjobban? Melyik a legfurább?

2016. máj. 21. 15:14
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
96%
Nekem az Armin és a Viola tetszik.
2016. máj. 21. 15:53
 12/42 anonim ***** válasza:
97%
Alarik es Ajna.
2016. máj. 21. 15:53
 13/42 anonim ***** válasza:
96%

Az Ilkka és a Hannu szerintem azért nem jók,mert mindkettő olyan nőiesnek hangzik magyarul. Az Urho-ról az "uros"(kan) jut az eszembe. Inkább Ihannus. A lány nevek közül, ha az egész naptárat átforgatom, akkor is a Lilja tetszik csak.

Sok férfias női nevük,és sok nőies férfinevük van amúgy. Finnországban élek én is.

2016. máj. 21. 15:59
 14/42 anonim ***** válasza:
24%
A finn nevek iszonyat pocsékak.
2016. máj. 21. 16:00
 15/42 anonim ***** válasza:
67%
Ilkka és Varvara.
2016. máj. 21. 16:43
 16/42 anonim ***** válasza:
78%

Alarik nekem nagyon tetszik :D (nekem is eszembe jutott a VD szereplő, de az egyáltalán nem baj :P)

Armin is szép, szerintem fiú nevek közül ezek azok, amik simán megállják a helyüket itthon

Aurora, Hannaleena ami a lányok közül jó (a Violával sincs baj, csak nekem jut rossz eszembe róla)

2016. máj. 21. 16:55
 17/42 anonim ***** válasza:
3%

Miért nem adtok neki inkább magyar nevet, ami finnül is jól hangzik?

Ha már magyarok vagytok, ez a minimum.

2016. máj. 21. 17:06
 18/42 anonim ***** válasza:
67%
Fiú: Armin, az van a magyar nyelvben is, lány: Arvida
2016. máj. 21. 17:21
 19/42 anonim ***** válasza:
90%
Armin és Viola. Mindkettő nagyon szép.
2016. máj. 21. 17:26
 20/42 anonim ***** válasza:
83%
Armin és Aurora nagyon tetszenek, Hannu fiúnak lehet csúfolásra adna okot, mert a magyar Hanna névhez hasonló.
2016. máj. 21. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!