Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan nő, aki elhatározta,...

Van olyan nő, aki elhatározta, hogy egyáltalán nem akar gyereket szülni? Egyet sem?

Figyelt kérdés
Engem a hideg ki ráz erre a gondolatra. Ne kérdezzétek miért, nem tudom, de én nem akarok gyereket. Kíváncsi lennék, hogy más is van így ezzel!
2010. ápr. 1. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó válaszoló, még fiatal vagy nagyon. :) És nincs is miért lepontozni, szerintem ha valaki 24 évesen még úgy érzi, nem tudna otthon ülni egy gyerekkel, az nem furcsa gondolkodás, ez normális. Én is ezért (is) csak 30 után szültem.
2010. ápr. 1. 12:30
 22/73 anonim ***** válasza:
67%
Nekem a barátnőm volt ilyen. Mindig gyerek nélkül képzelte az életét. De aztán összejöttünk és én nagyon családcentrikus vagyok. Mondtam, hogy én nem hogy szeretnék egy gyereket, de egyenesen 2-3at. Persze csak miután biztosítottuk az anyagi hátterét is ennek, mert a semmire felelőtlenül nem akarnék. Viszont sosem zsaroltam ezzel, hogy elhagyom ha nem szül. Mostanra annyit tervezgettem neki a leendő családi életünket, hogy már ő is szeretne babákat:) Örülök, hogy megváltozott a hozzáállása és nem kényszerből. Ma már más gyerekekkel is sokkal jobban kijön.
2010. ápr. 1. 12:31
 23/73 anonim ***** válasza:
60%

Szia! Én 30 nő éves vagyok, és soha nem vágytam saját gyerekre. Van ilyen, és szerintem aki ezért megvet, az bekaphatja !

Attól függetlenül szeretem a gyerekeket.

2010. ápr. 1. 12:33
 24/73 anonim ***** válasza:
78%

Én néhány éve mondtam azt, hogy én bizony nem szülök gyereket erre a "romlott" világra.

Engem ekkor az tartott volna vissza tőle, hogy magamra vállaljam mindazt a felelősséget, ami avval jár, hogy egy új életnek a lehető legbiztonságosabb, legszebb életet és a legjobb lehetőségeket kínáljam. Akkor úgy éreztem ez képtelenség.

Mára rájöttem, hogy ez csak Magyarországon képtelenség.

Úgyhogy most az az álláspontom, hogyha sikerül külföldön megvetnem a lábam és sikerül olyan egzisztenciát kialakítanom, ami mellett mindazt meg tudom adni a gyermekemnek, ami nekem nem adatott meg, akkor "miért is ne".

De azt gondolom ez még 5-10 év... és annyi idő alatt még jónéhányszor meggondolhatom magam. :)

24/L

2010. ápr. 1. 12:35
 25/73 anonim ***** válasza:
87%

igen vannak ilyenek, látod ide is írtak sokan, a kolléganőm is ilyen, csak érdekes nála, hoyg ő azt mondja a szülés állatias.

na azóta lenézem.

aki karrierista azt megértem, még tisztelem is, mert csinál valamit, és azt nagyon jól, vagy mindig a munkájával van elfoglalva stb.

de szülni állatias?? akkor állat voltam, vagyok, mert kettő gyerekem van?

szóval az ok azért nem mindegy.

a rossz példa is érthető.

egyébként meg szíved joga, hogy szülsz-e vagy sem.

és még változhat is a hozzáállásod, esetleg egy jó " apajelölt" felbukkanásával, beindulhat Nálad az anyai ösztön. és az is normális.meg az is ha mégsem.

szép napot!

2010. ápr. 1. 12:42
 26/73 anonim ***** válasza:
86%
inkább ne akarjon egy nő gyereket, mint vki megszüli és nejlonszatyorba rakja vagy relatíve jobb esetben nevelőotthonba adja. Nekem soha nem jött be ez a "de muszáj volt" duma. Védekezni nem volt muszáj??
2010. ápr. 1. 12:45
 27/73 anonim ***** válasza:
92%

Van ilyen, és tiszteletben is tartom. Találnak mást (férfi, munka, hobbi stb.), ami kiteljesíti az életüket.

A gond csak akkor van, amikor valaki ezt hiába határozza el, nincs annyi felelősségérzet benne, hogy akkor ne is essen teherbe. Persze ha megtartja a babát, az más, de amikor valaki akár többet is elvetet, mert ő nem akar... Akkor miért nem vigyázott? És sokan utána néhány évvel mennek az orvoshoz, esetleg korai klimaxosok, és majd megőrülnek, hogy mégis kéne gyerek.

Én régóta akartam, de úgy voltam én is, majd ha minden feltétel adott lesz. Aztán rájöttem, ilyen soha nem lesz, de attól még fel tudunk nevelni egy-két gyereket. És nagyon örülök, hogy nem vártunk tovább, és 26 évesen lett egy óriási kincsem.

2010. ápr. 1. 12:48
 28/73 anonim ***** válasza:
92%
Énmég csak 16 éves vagyok, de egyszer majd szeretnék... és lehet viccesen hangzik, de most barátommal "majd" ikreket szeretnénk:D amire elég kicsi az esély. Azonban 2 bnőm is azt mondta h ő soha az életben nem akar gyereket. Az egyik ezek közül nem is szereti a kisgyerekeket. Én viszont odavagyok a babákért:D De nem ítélem el azokat akik nem szeretnének:) Az ő döntésük, és biztosan megvan az okuk rá h nem akarnak. De azért.. ha megöregszenek, biztosan jó érzés lenne nekik is ha az unokáik a nyakukba "ugranának" egyszer:D:D (16/L)
2010. ápr. 1. 12:51
 29/73 anonim ***** válasza:
70%
12.23-nak, félreértettél. Nem azért szültem őket, csak nem egy embert ismerek /nyugdíjas, idős emberek/ akiknek nincs gyerekük, és kapaszkodnak mindenkibe. Pl. Medveczky Ilona is. Olyan is van persze, amiket te írtál, de akinek nincs egy sem, annak esélye sincs arra, hogy talán...
2010. ápr. 1. 12:52
 30/73 anonim ***** válasza:
45%
Én se akartam soha gyereket, de tizenévesen véletlen becsúszott. Természetes volt, hogy megtartom. Nem bántam meg, de ha akkor nem így alakul tudatosan biztos nem terveztem volna. Nem vagyok oda a gyerekekért, a sajátom a kivétel, de nála se tudnám elképzelni, hogy csak róla szóljon az életem. Nekem fontos a hivatásom, szabadságom, függetlenségem. Most már elég idős ahhoz, hogy ezeknek is éljek. Nagyon nehezen viseltem azt a pár évet, amíg csak rám volt utalva. Ezért biztosra mondom, hogy több gyereket nem vállalnék.
2010. ápr. 1. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!