Van olyan nő, aki elhatározta, hogy egyáltalán nem akar gyereket szülni? Egyet sem?
Szia! Én 30 nő éves vagyok, és soha nem vágytam saját gyerekre. Van ilyen, és szerintem aki ezért megvet, az bekaphatja !
Attól függetlenül szeretem a gyerekeket.
Én néhány éve mondtam azt, hogy én bizony nem szülök gyereket erre a "romlott" világra.
Engem ekkor az tartott volna vissza tőle, hogy magamra vállaljam mindazt a felelősséget, ami avval jár, hogy egy új életnek a lehető legbiztonságosabb, legszebb életet és a legjobb lehetőségeket kínáljam. Akkor úgy éreztem ez képtelenség.
Mára rájöttem, hogy ez csak Magyarországon képtelenség.
Úgyhogy most az az álláspontom, hogyha sikerül külföldön megvetnem a lábam és sikerül olyan egzisztenciát kialakítanom, ami mellett mindazt meg tudom adni a gyermekemnek, ami nekem nem adatott meg, akkor "miért is ne".
De azt gondolom ez még 5-10 év... és annyi idő alatt még jónéhányszor meggondolhatom magam. :)
24/L
igen vannak ilyenek, látod ide is írtak sokan, a kolléganőm is ilyen, csak érdekes nála, hoyg ő azt mondja a szülés állatias.
na azóta lenézem.
aki karrierista azt megértem, még tisztelem is, mert csinál valamit, és azt nagyon jól, vagy mindig a munkájával van elfoglalva stb.
de szülni állatias?? akkor állat voltam, vagyok, mert kettő gyerekem van?
szóval az ok azért nem mindegy.
a rossz példa is érthető.
egyébként meg szíved joga, hogy szülsz-e vagy sem.
és még változhat is a hozzáállásod, esetleg egy jó " apajelölt" felbukkanásával, beindulhat Nálad az anyai ösztön. és az is normális.meg az is ha mégsem.
szép napot!
Van ilyen, és tiszteletben is tartom. Találnak mást (férfi, munka, hobbi stb.), ami kiteljesíti az életüket.
A gond csak akkor van, amikor valaki ezt hiába határozza el, nincs annyi felelősségérzet benne, hogy akkor ne is essen teherbe. Persze ha megtartja a babát, az más, de amikor valaki akár többet is elvetet, mert ő nem akar... Akkor miért nem vigyázott? És sokan utána néhány évvel mennek az orvoshoz, esetleg korai klimaxosok, és majd megőrülnek, hogy mégis kéne gyerek.
Én régóta akartam, de úgy voltam én is, majd ha minden feltétel adott lesz. Aztán rájöttem, ilyen soha nem lesz, de attól még fel tudunk nevelni egy-két gyereket. És nagyon örülök, hogy nem vártunk tovább, és 26 évesen lett egy óriási kincsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!