Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan nő, aki elhatározta,...

Van olyan nő, aki elhatározta, hogy egyáltalán nem akar gyereket szülni? Egyet sem?

Figyelt kérdés
Engem a hideg ki ráz erre a gondolatra. Ne kérdezzétek miért, nem tudom, de én nem akarok gyereket. Kíváncsi lennék, hogy más is van így ezzel!
2010. ápr. 1. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
88%

aki nem akar gyereket nyilván nyomós oka van rá, az anyai ösztön egyébként szörnyű dolgokra képes.....gyerek bármi áron......vannak olyan emberek akik nem képesek egy gyerekről gondoskodni és tisztelem azokat akik ezt fel is vállalják

na ja....azt nem értem, amikor valaki azért nem akar gyereket, mert fáj a szülés.....

2010. ápr. 1. 12:15
 12/73 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem meg ez egy ösztön, ami elöbb utóbb a felszínre tör. Akár még a 42 éves hozzászoló is meglepödhet idővel saját magán, hogy a semmiből előtört a vágy. Persze neki már késő.

Ha mégsem érezne erre valaki késztetést soha életében az talán egy komoly depresszió hatása lehet.

13/73 anonim ***** válasza:
86%
Nem attól függ, hogy öregkorodban rád nyitja-e valaki az ajtót, hogy van-e gyereked. Nagyanyámék öregotthona tele van többgyerekes idős nőkkel, akiket sosem látogat senki.
 14/73 anonim ***** válasza:
92%
Én sem akartam és nagyon nem. De egy becsúszott, örök hálát adok Istennek, hogy ezt az egyet megadta nekem. Aki pedig valóban nem akar gyermeket azt is elkell fogadni, nem vagyunk egyformák.
2010. ápr. 1. 12:16
 15/73 anonim válasza:
91%

Én majd szeretnék gyereket, de csak ha minden meg van van hozzá:boldog párkapcsolat, biztos anyagi háttér, vágy egy gyermekre.

DE biztos nem azért akarom majd, hogy öreg koromban legyen kihez szólnom, és legyen valaki, aki ellát...

Nem ez a gyermekvállalás lényege.

21/L

2010. ápr. 1. 12:19
 16/73 anonim ***** válasza:
94%
Én pont az ellenkező véglet vagyok, nagyon családcentrikus, 1 kisfiam van, imádom, előtte is nagyon szerettem a gyerekeket, de valóban teljesen más, amikor az embernek már sajátja van... nem lehet elmondani. DE: nagyon fontos, ha valaki úgy érez mint a kérdező, nincs azzal semmi baj, akkor nem kell gyereket szülni. Igaza van az egyik előttem szólónak, sokkal jobb ez a variáció, mint akik felelőtlenül szülik rakatra a gyerekeket. Azért legyél nyitott, mert megváltozhat ez még. Sok boldogságot kívánok.
2010. ápr. 1. 12:20
 17/73 anonim ***** válasza:
90%
Miért ne lehetne. Pl. egy apácánál mindenki elfogadja, hogy sose lesz gyereke, mert a hivatásának szenteli az életét. Más hivatásű nőknél nem értem, hogy miért olyan nehéz ezt elfogadni.
2010. ápr. 1. 12:21
 18/73 anonim ***** válasza:
80%

ma 12:11

Lehet nem úgy gondoltad, de én úgy vettem ki a szavaidból, hogy te kizárólag azért akartál gyereked, hogy legyen aki gondoskodik rólad.

Nos én úgy vagyok vele, hogy akarjon az ember gyereket, de ne azok motiválják, amiket te felsoroltál...

2010. ápr. 1. 12:23
 19/73 anonim ***** válasza:
94%

Én a 12:10-es vagyok újra. Én sem azért vállaltam a gyereket, hogy legyen aki öregkoromra majd pesztráljon. :) Főleg ha a gyerek külföldre költözik, akkor mit csinálok? Örülni fogok, ha jól megy sora, én egyáltalán nem várom el, hogy velem foglalkozzon, persze az jól fog esni, ha eljön, vagy ha felhív telefonon.

Szerintem a gyerekben az a jó dolog, hogy a benned felgyülemlett szeretetet jól ki tudod adni, és ennek a sokszorosát kapod vissza. Szeretve lenni pedig jó, ezt mindenki tudja.

De ezt nem feltétlenül csak egy saját gyerek tudja megadni. Ez lehet egy szerető társ, vagy egy keresztgyerek, vagy a szomszéd kisfiú :))

2010. ápr. 1. 12:27
 20/73 anonim ***** válasza:
77%
Én 24 éves vagyok, egy pár éve még szerettem volna gyereket.De mostanában egyre jobban elgondolkodok rajta.Végre rátaláltam arra a hivatásra ami érdekel és ezt nem szeretném feladni.Meg ha már gyerekem lesz akkor szeretnék neki mindent megadni és a mostani helyzetem ezt nem tenné lehetővé.Meg most nyugodtan pontozzatok le, de engem nem elégítene ki az hogy üljek otthon és gyereket neveljek.
2010. ápr. 1. 12:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!