Van olyan nő, aki elhatározta, hogy egyáltalán nem akar gyereket szülni? Egyet sem?
aki nem akar gyereket nyilván nyomós oka van rá, az anyai ösztön egyébként szörnyű dolgokra képes.....gyerek bármi áron......vannak olyan emberek akik nem képesek egy gyerekről gondoskodni és tisztelem azokat akik ezt fel is vállalják
na ja....azt nem értem, amikor valaki azért nem akar gyereket, mert fáj a szülés.....
Szerintem meg ez egy ösztön, ami elöbb utóbb a felszínre tör. Akár még a 42 éves hozzászoló is meglepödhet idővel saját magán, hogy a semmiből előtört a vágy. Persze neki már késő.
Ha mégsem érezne erre valaki késztetést soha életében az talán egy komoly depresszió hatása lehet.
Én majd szeretnék gyereket, de csak ha minden meg van van hozzá:boldog párkapcsolat, biztos anyagi háttér, vágy egy gyermekre.
DE biztos nem azért akarom majd, hogy öreg koromban legyen kihez szólnom, és legyen valaki, aki ellát...
Nem ez a gyermekvállalás lényege.
21/L
ma 12:11
Lehet nem úgy gondoltad, de én úgy vettem ki a szavaidból, hogy te kizárólag azért akartál gyereked, hogy legyen aki gondoskodik rólad.
Nos én úgy vagyok vele, hogy akarjon az ember gyereket, de ne azok motiválják, amiket te felsoroltál...
Én a 12:10-es vagyok újra. Én sem azért vállaltam a gyereket, hogy legyen aki öregkoromra majd pesztráljon. :) Főleg ha a gyerek külföldre költözik, akkor mit csinálok? Örülni fogok, ha jól megy sora, én egyáltalán nem várom el, hogy velem foglalkozzon, persze az jól fog esni, ha eljön, vagy ha felhív telefonon.
Szerintem a gyerekben az a jó dolog, hogy a benned felgyülemlett szeretetet jól ki tudod adni, és ennek a sokszorosát kapod vissza. Szeretve lenni pedig jó, ezt mindenki tudja.
De ezt nem feltétlenül csak egy saját gyerek tudja megadni. Ez lehet egy szerető társ, vagy egy keresztgyerek, vagy a szomszéd kisfiú :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!