Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti nem irigylitek azokat a...

Ti nem irigylitek azokat a feleségeket, akik csak úgy beleültek a készbe?

Figyelt kérdés

Szóval, ahol kb minden a férjé, a lakástól a kocsin át az utolsó konyharongyig, munkába is csak a férj jár, a feleség meg elvan otthon, és élvezi a kényelmet.

Mi sajna mindent a nulláról kezdtünk, albérletben, és gyakran észreveszem, kéne még edény, konyharongy, szekrény...de nincs pénz.

Normális, ha ilyenkor irigy vagyok kicsit?

2015. dec. 7. 19:32
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Ha egy ilyen "modell" (életében két szalmaszálat se tett keresztbe, jól-rosszul tanulva esetleg szerzett érettségit) a testéből és a testével akar megélni? Ki irigyli az átalakítását (plasztikai műtétek sorozata), aztán szépségversenyek, dubajozás (arab hercegek előnyben), luxusprostiság (mindenkinek megvolt) után ráakaszkodik egy vagy több milliárosra? Aztán felvág a nagy jóléttel? Ha a párja megunja, ki fogja dobni, ronda, ráncos negyvenes, kinek kell az ilyen? Irigyelni? Ezeket? Az agyuk helyén nagy űr van, ostoba libák.
2015. dec. 8. 20:55
 42/45 anonim ***** válasza:
Nem igazán. Én nem is tudnám jól érezni magam egy olyan életben. Szerintem az a legideálisabb, ha a pár két tagja hasonló anyagi szinten van, és közösen tesznek az életükért, nem csak az egyik húzza az igát. Lesülne a pofámról a bőr, ha semmit nem csinálnék, semmi nem lenne igazán az enyém. Meg unatkoznék is, pár hónap után szerintem őrjítő ha az embernek nincs semmi feladata. Meg általában az ilyen kapcsolatokban nem egyenlőek a felek. A férfi nyugodtan veheti semmibe a nőt, a nőnek egy szava sem lehet, hiszen semmit nem tesz le az asztalra, semmi joga ellentmondani a férjének, és ezt az ilyen kapcsolatokban a férfi legtöbbször érzékelteti is. Ha bármi baj lenne a kapcsolatban, a nőnek nagyon nehéz elválnia, hiszen x évesen nulla vagyonnal és szakmai tapasztalattal elég nehéz új életet kezdeni a semmiből. Nem lehet jó ennyire kiszolgáltatottnak lenni.
2015. dec. 8. 22:32
 43/45 anonim ***** válasza:

Épp erről beszélgettünk a férjemmel a napokban, hogy megteremteni, vagy megkapni jobb-e az anyagi javakat. Egy ismerős pár, mindketten jól keresnek bár, de semmit sem tettek még le idáig az asztalra, mert mindent a férj szüleitől kapnak. A főttétel jelentős részét, a lakodalmukat is a szülők finanszírozták, a lakásukat is a szülőktől kapták, tehát mindent. Biztos nagyon jó lehet, ha a szülők ennyire támogatni tudnak, de arra jutottunk, hogy sokkal jobb saját erőből előteremteni mindezt. Sokkal jobb érzés, hogy én dolgoztam meg, én, azaz mi értük el. Mi, közösen érjük el, hogy a mindennapokban meg tudjunk élni, legyen kajánk, hogy a lakás, amiben élünk, idő után a miénk legyen hitelmentesen...

Ok, hogy ez kicsit más mint a kérdés, de ebben a szituban is a készbe ülnek bele, vagyis inkább a készben ülnek folyamatosan, csak itt nem csak a feleség, hanem a házaspár mindkét tagja.

2015. dec. 8. 23:08
 44/45 anonim ***** válasza:
Ahol en elek ott asszonytartas is jar ilyen esetben. de nalunk ez targytalan, nem kozel 40 evi hazassag utan fogunk elvalni ha eddig nem tettuk;-))))
2015. dec. 9. 06:25
 45/45 anonim ***** válasza:
Rossz körülmények között laktam az előző párommal, aki elhagyott egy fiatalabbért, aztán úgy döntöttem, hogy új életet teremtek magamnak. Eladtam a lakást, majdnem mindent kidobtam, aztán másutt, más városban, más lakásban, sokkal jobb körülmények között élhetek. Megdolgoztam érte, meg is becsülök minden egyes bútordarabot, szőnyeget, függönyt. Nem a készbe várom az új páromat, akivel igenis szerződést fogok kötni a különvagyonról. NEKI nem lesz joga pl. a lakás felét követelni, eltartani sem akarom, dolgozzunk mind a ketten és esetleg később kis házunk is lehet. De INGYENÉLÉS nem lesz.
2015. dec. 9. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!