Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm gyereket akar, de...

A barátnőm gyereket akar, de én nem akarok ebben a kapcsolatban gyereket, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
2,5 éve vagyunk együtt, én 24 éves vagyok, Ő 27. így is teljes bizonytalanságban élünk és igyekszem nem hangoztatni, hogy nővel élek együtt. Sosem mondta, hogy szeretne egyszer gyereket, én meg teljesen elzárkóztam ettől a témától, mert mikor 16 évesen rájöttem, hogy biszexuális vagyok, úgy gondoltam, hogyha ennyi idősen nővel fogok együtt élni, akkor nem akarok majd gyereket vállalni. A 2 év alatt egyszer sem hangoztatta, hogy gyereket akar, de az elmúlt 3-4 hónapban egyre többet célozgatott és egyik nap komolyabban felhozta a témát, hogy nem vállalnék-e be egy gyereket, mert így lenne teljes az élete. Nagyon megrémültem, mert annak ellenére, hogy tudom, rá számíthatok és a gyereknek a legnagyobb szeretet tudnánk biztosítani, félek attól, hogy egész életét végigkísérné a tudat, hogy egy leszbikus pár gyereke. A barátnőmmel közöltem, hogy félek és nem mondta, hogy megbántottam, de látom rajta, hogy haragszik és félek, hogy ez a kapcsolatunk rovására fog menni. Teljes szívemből szeretem, de sosem beszéltünk a gyerekvállalás témáról, mert eddig teljesen biztos voltam benne, hogy Ő sem akar, mert nem egy családanya típus, hanem zenész, az életfilozófiája a szabadelvűség, egyetlen kötöttség az életében én vagyok. Mi van, ha ez rámegy a kapcsolatunkra? Nem akarom rányomni a gyerek életére a bélyeget a saját döntésem miatt, azaz hogy mi így vállaltuk, mert szeretjük egymást.A körülmények jók, én befejeztem az egyetemet, már 18 éves korom óta dolgozom, most jó állásom van pályakezdőként és a nagyszüleimtől kapott lakásban élünk. Én is apa nélkül nőttem fel, de a mi esetünk más. Ő már kiskorában is érezte, hogy nem a fiúk érdeklik, csak velük barátkozott szívesebben, de egész életében tisztában volt az "életmódja" hátrányaival és én is, épp ezért nem kalkuláltam be a gyereket az életembe. Felelősségteljes vagyok, Ő is és szeretjük egymást, bármit megtennék érte, de ez az egész váratlanul ért és hiába próbálom átgondolni, mindig bennem van ez a hihetetlen bizonytalanság és félelem. Megbántottam és ez fáj, félek, hogy emiatt tönkremegyünk. Tudom, hogy ez a téma sokakban ellenérzéseket vált ki, de tényleg szeretnék tanácsot kérni Önöktől. Őt nem érdekli a külvilág, mások véleménye, szeretne boldog lenni és én is, de én nem tudom olyan könnyedén kezelni a dolgokat, mint Ő. Ez tönkreteheti a kapcsolatunkat? Mit kéne ezek után tennem/mondanom úgy, hogy ne okozzak Neki fájdalmat?
2010. márc. 12. 19:51
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
14%
Pont ezért írtam a pasit,mert 2 nő honnan szed elő egy gyereket? Aztán ha már megvan,az apa se fog lemondani a gyerekéről,ha normális. Max akkor lehet gyerekük,ha átvágnak egy pasit. Nagyon szép,igazán.
2010. márc. 12. 22:03
 22/42 A kérdező kommentje:
21:56: Azt hiszem, jogom van reagálni arra, ha azt írod egy leszbikusnak, hogy "keressen magának pasit", holott tudod, hogy ez nem lehetséges. Abszurd, amit írtál, mert jóhogy nem szétmegyünk a "véleményed" miatt. Lehet, hogy nem élünk "normális" életet (legalábbis számodra), de ez sem kapcsolódik a kérdésemhez, mert ha eddig így éltünk és sikerült, akkor oly mindegy, mit nevezünk normálisnak. Én nem harcolok a hetero kapcsolatok ellen és nem tennék kötelezővé semmit, de erre inkább nem is reagálnék különösebben, mert nem értem, ez miből jött le. Nem várom el senkitől, hogy elfogadjon, hisz engem nem kell elfogadni, értelmes ember vagyok. Az "és éljetek végre normális életet" típusú kommentekre viszont nem vagyok kíváncsi, főleg nem akkor, amikor valamiben kérem az emberek tanácsát ugyanúgy, mint bárki más ezen az oldalon. Elnézést, ha nyers voltam.
2010. márc. 12. 22:11
 23/42 A kérdező kommentje:
Miért érzem úgy, hogy egyre több válasz irányul ellenem? Nagyszerű, hogy a monitor elől tudnak ítélkezni. Nem vágok át senkit.
2010. márc. 12. 22:21
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező szerintem az a legfontosabb amit 21:59-es írt. Egy kapcsolatban a gyereket mindkét embernek egyformán akarnia kell.Különben csak tönkreteszik egymás életét de főleg a gyerekét.Egyébként a Te aggályaid szerintem teljesen jogosak.
2010. márc. 12. 22:48
 25/42 anonim ***** válasza:
82%

Szia !

Előszőr is gondol bele a dolgokba , ne csak addig láss hogy kitől lesz a baba , meg kivel kell érte ágyba bújnod akár hónapokig is rendszeresen mert babát akart a PÁROD , nem te hanem Ő , hanem abba is láss bele , hogy a kicsi fel fog nőni , keresni fogja az apukáját , és utálni fog mindent , azért mert nem egy "normális" (tehát nem apa anya kapcsolatba született , ne értsd félre ám ) !

Te szülöd meg , ez eddig rendben van , de te valyon akarod e azt a babát ?

Tudod te is , (max elhinni nem akarod , hiszen szerelmes vagy ) hogy egyszer mindennek vége lesz , és talán a ti kapcsolatotonak is , akkor ott maradsz a babával , kisgyerekkel , vagy éppen kamasszal egyedül .

Mert ő a tiéd lesz , nem az övé . Hanem csak a tiéd , no meg az apjáé is :)

És tudod én biztosan soha nem bocsájtottam volna meg a "szüleimnek" hogy úgy kelljen felnőnőm hogy aput Zsuzsinak anyut pedig Mariannak hívják :S (ez csak egy pl. )

Gondol bele a gyereked életébe , szinte minden hol bántanák , csúfolnák , gúnyolnák és még sorolhatnám !

Ezt szeretnéd, a saját gyerekednek fájdalmat okozni csak azért mert a Jelenlegi szerelmed ezt akarja ??

Attól hogy ő nem annyira nőies , ahogy írtad ugye, ettól még ő is szülhet ám , rád akarja tukmálni ezt a dolgot , és ez nem szép dolog.

Mond meg neki azt hogy a gyereknek milyen lenne , gondolkodjon egy kicsit , és én tuti megmondanám neki hogyha szeretnél babát , én nem tiltakozom de viszont én nem szülöm meg helyetted , bevállalom , de neked kell megszűlnöd .

Ez így lenne helyes , bár ha a baba szemszögét nézem sehogy nem helyes , hiszen ő szívná meg !

Jó döntést hozzál , és majd írd meg hogy mi lett !

2010. márc. 13. 08:19
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindent tanácsolhatunk, de döntened neked kell.

Először is, nem vagytok elkésve a gyerekvállalással. Még évek múlva sem lesztek elkésve vele. Nagyon sokan szülnek a 30-as éveik elején első babát. Tehát ne kapkodj, gondolj át mindent alaposan, többször is, mielőtt döntenél. A gyerekvállalás egy életre szól.

Igen, nehéz lenne a gyereknek. Ha otthon természetesnek is veszi, hogy két anyu van, ezt a többi gyerek (és a szüleik) nem vennék természetesnek, és könnyen lenne céltáblája a gyerekeknek (és sajnos a felnőtteknek is, mert ugyan nem a gyerek tehet róla, de a felnőttek is őt szekálnák)

A gyerekvállalás 2 emberen kellene hogy múljon. Nem szülök gyereket valakinek, még egy hetero kapcsolatban sem, csak azért, mert ő azt szeretné.

Idővel és a gyerekekkel mindig adódik probléma egy kapcsolatban, amit a ti esetetekben még a környezet is felerősítene.

A nagyobb teher rád hárulna: "összehozni", (mi a második babával 10 hónapig próbálkoztunk, mire összejött), kihordani (barátnőmnél a 12. héten halt meg a baba, nem vetélt el, művi úton kellett elvenni), megszülni (na, az se leányálom) és mindeközben neked még ez is a környezetedből: "kivel vállalod?"

Babát csak akkor vállalj, ha mindketten biztosak vagytok benne, hogy akarjátok és végig bírjátok csinálni az egészet. Ne azért szülj, mert a barátnőd gyereket szeretne.

Ha nem akarod megbántani, mondd el neki a kételyeid, és kérd meg, hogy várjatok még a babavállalással.

Ha mindenképpen akar gyereket, hidd el, szül ő. Ha valaki gyereket akar, mindent megtesz érte, mindent vállal. Ha annyira akarja a babát lemond az eddigi életviteléről, és vállalja ő a terhességet.

Majd írd meg, mi lett.

2010. márc. 13. 09:16
 27/42 anonim válasza:
80%

Szerintem nincs igazatok!

"Szegény gyerek utálná így az életét, hogy 2 "anyukája" van."

Miért utálná? Fel nem tudom fogni, hogy egyesek,hogyan lehetnek ilyen szűk látókörűek! Igen, lehet,hogy néhányan nem fogadnák el azt, hogy a gyereknek két anyukája van, de ha belegondoltok tényleg olyan rossz? Jobb az, ha a gyereknek lelép az apja? Vagy egy dühöngő alkoholista?

Azt hiszem nem az a lényeg, hogy a szülők hetero vagy leszbikus kapcsolatban élnek, hanem az, hogy szeressék egymást és kitartsanak egymás mellett, de legfőképp a gyerek mellet. Biztosítsanak számára egy nyugodt otthont. Azt hiszitek azokat a gyerekeket közösítik ki akiknek nem "normálisak" a szülei? Ha így látjátok akkor naivak vagytok. Valószínűleg megnehezíti a beilleszkedést, de nem azért mert két anyukája van és ezt nem tudja elfogadni, hanem mert ti csak azért mert két anyukája van nem fogadjátok el.

És miért kell azért cseszegetni a kérdezőt, mert szerinted nem él normálisan? Mi számít normálisnak?

Nézzetek már körül a világban amiben élünk, az egész kész káosz.

És hogy a kérdésre is válaszoljak:

Szerintem is beszéld meg a pároddal, ha így is bizonytalanságban éltek, akkor még nincs itt a gyerekvállalás ideje. Kérd meg, hogy várjatok, amíg rendeződnek benned a dolgok...

24 évesen szerintem még egy hetero párnak is korai a gyerek, és neked ez az első hosszabb kapcsolatod nővel, szóval még várjatok. Ő is gondolkozzon el rajta, hogy ezt most komolyan gondolja és felneveli a gyereketek akármi lesz és nem csak egy kis fellángolás...

Ha belevágtok sok sikert! Én szurkolok :)

2010. márc. 14. 00:29
 28/42 A kérdező kommentje:
Beszéltem Vele és úgy néz ki, hogy a lelke mélyén haragszik rám. Nem veszekedett, meg nem tett szemrehányást, de egy egész estét átbeszéltünk és maga alatt volt. Elmondtam neki őszintén, hogy gondolja csak végig, mi mindenen mentünk már keresztül és milyen nehéz lenne ez a gyereknek, meg nekünk is. Ő pedig elmondta, hogy már kiélte magát eléggé és megkomolyodott és elég felelősséget érez a gyerekvállaláshoz, de csak velem tenné meg, mert én vagyok a legfontosabb és ha azt mondom, hogy nem, akkor beletörődik, de fájni fog neki. Én viszont kitartok az álláspontom mellett, de ..most teljesen másképp viselkedik. Magába fordult azt hiszem.
2010. márc. 16. 20:37
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

És valóban megváltozott a viselkedése? Megkomolyodott? Már hónapok óta más a viselkedése mint azelőtt?

Mert ha nem, akkor inkább csak érzelmi zsarolás.

Ne haragudj, de hetero kapcsolatokban annyi ilyet láttam, hogy már megkomolyodtam, majd ha lesz gyerek másként viselkedek, de a vége mindig az lett, hogy a terhesség alatt, vagy a gyerek születése után nem lett jobb a helyzet.

Kettőtök kapcsolatában nekem inkább te tűnsz a komolyabbnak és megfontoltabbnak.

2010. márc. 17. 07:36
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy kapcsolatban egyik fél akar gyereket, a másik nem, igen, erre rámegy a kapcsolat. Nem rámehet, hanem rámegy. Ha lesz gyerek, azért, ha nem, azért. Ilyenkor jobb békében elválni még a gyerek előtt, és akkor mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Sajnos nincs olyan, hogy "de én szeretem", mert ha szeretnétek egymást, a legjobbat akarnátok egymásnak, de mivel az összeegyeztethetetlen (egyikőtök akar gyereket, másik nem - tehát valakinek nagy áldozatot kéne hozni, de ezt a másik, ha igazán szeret, nem fogadhatná el), el kéne engednetek egymást. A szeretethez az elengedés is hozzá tartozik.

Egyébként meg, még ha "engednél is", nem hinném, hogy neked kéne szülni, ha ő akar gyereket. Ha akar, szüljön (hiszen biológiailag képes rá), és ha szétmentek, nevelje fel. Gondolj bele, te megszülsz egy olyan gyereket, akit nem kívánsz, Isten tudja, kitől, majd a csaj lelép, te meg ott leszel a gyerekkel, akit nem is akartál.

Ha valaki biológiailag alkalmas a szülésre, de nem akar szülni (ő a kevésbé nőies), akkor higgy nekem, nem is akar igazán gyereket. Aki akar, az mindent megtesz, hogy szülhessen.

2010. márc. 17. 10:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!