A barátnőm gyereket akar, de én nem akarok ebben a kapcsolatban gyereket, hogyan tovább?
Szia !
Előszőr is gondol bele a dolgokba , ne csak addig láss hogy kitől lesz a baba , meg kivel kell érte ágyba bújnod akár hónapokig is rendszeresen mert babát akart a PÁROD , nem te hanem Ő , hanem abba is láss bele , hogy a kicsi fel fog nőni , keresni fogja az apukáját , és utálni fog mindent , azért mert nem egy "normális" (tehát nem apa anya kapcsolatba született , ne értsd félre ám ) !
Te szülöd meg , ez eddig rendben van , de te valyon akarod e azt a babát ?
Tudod te is , (max elhinni nem akarod , hiszen szerelmes vagy ) hogy egyszer mindennek vége lesz , és talán a ti kapcsolatotonak is , akkor ott maradsz a babával , kisgyerekkel , vagy éppen kamasszal egyedül .
Mert ő a tiéd lesz , nem az övé . Hanem csak a tiéd , no meg az apjáé is :)
És tudod én biztosan soha nem bocsájtottam volna meg a "szüleimnek" hogy úgy kelljen felnőnőm hogy aput Zsuzsinak anyut pedig Mariannak hívják :S (ez csak egy pl. )
Gondol bele a gyereked életébe , szinte minden hol bántanák , csúfolnák , gúnyolnák és még sorolhatnám !
Ezt szeretnéd, a saját gyerekednek fájdalmat okozni csak azért mert a Jelenlegi szerelmed ezt akarja ??
Attól hogy ő nem annyira nőies , ahogy írtad ugye, ettól még ő is szülhet ám , rád akarja tukmálni ezt a dolgot , és ez nem szép dolog.
Mond meg neki azt hogy a gyereknek milyen lenne , gondolkodjon egy kicsit , és én tuti megmondanám neki hogyha szeretnél babát , én nem tiltakozom de viszont én nem szülöm meg helyetted , bevállalom , de neked kell megszűlnöd .
Ez így lenne helyes , bár ha a baba szemszögét nézem sehogy nem helyes , hiszen ő szívná meg !
Jó döntést hozzál , és majd írd meg hogy mi lett !
Sok mindent tanácsolhatunk, de döntened neked kell.
Először is, nem vagytok elkésve a gyerekvállalással. Még évek múlva sem lesztek elkésve vele. Nagyon sokan szülnek a 30-as éveik elején első babát. Tehát ne kapkodj, gondolj át mindent alaposan, többször is, mielőtt döntenél. A gyerekvállalás egy életre szól.
Igen, nehéz lenne a gyereknek. Ha otthon természetesnek is veszi, hogy két anyu van, ezt a többi gyerek (és a szüleik) nem vennék természetesnek, és könnyen lenne céltáblája a gyerekeknek (és sajnos a felnőtteknek is, mert ugyan nem a gyerek tehet róla, de a felnőttek is őt szekálnák)
A gyerekvállalás 2 emberen kellene hogy múljon. Nem szülök gyereket valakinek, még egy hetero kapcsolatban sem, csak azért, mert ő azt szeretné.
Idővel és a gyerekekkel mindig adódik probléma egy kapcsolatban, amit a ti esetetekben még a környezet is felerősítene.
A nagyobb teher rád hárulna: "összehozni", (mi a második babával 10 hónapig próbálkoztunk, mire összejött), kihordani (barátnőmnél a 12. héten halt meg a baba, nem vetélt el, művi úton kellett elvenni), megszülni (na, az se leányálom) és mindeközben neked még ez is a környezetedből: "kivel vállalod?"
Babát csak akkor vállalj, ha mindketten biztosak vagytok benne, hogy akarjátok és végig bírjátok csinálni az egészet. Ne azért szülj, mert a barátnőd gyereket szeretne.
Ha nem akarod megbántani, mondd el neki a kételyeid, és kérd meg, hogy várjatok még a babavállalással.
Ha mindenképpen akar gyereket, hidd el, szül ő. Ha valaki gyereket akar, mindent megtesz érte, mindent vállal. Ha annyira akarja a babát lemond az eddigi életviteléről, és vállalja ő a terhességet.
Majd írd meg, mi lett.
Szerintem nincs igazatok!
"Szegény gyerek utálná így az életét, hogy 2 "anyukája" van."
Miért utálná? Fel nem tudom fogni, hogy egyesek,hogyan lehetnek ilyen szűk látókörűek! Igen, lehet,hogy néhányan nem fogadnák el azt, hogy a gyereknek két anyukája van, de ha belegondoltok tényleg olyan rossz? Jobb az, ha a gyereknek lelép az apja? Vagy egy dühöngő alkoholista?
Azt hiszem nem az a lényeg, hogy a szülők hetero vagy leszbikus kapcsolatban élnek, hanem az, hogy szeressék egymást és kitartsanak egymás mellett, de legfőképp a gyerek mellet. Biztosítsanak számára egy nyugodt otthont. Azt hiszitek azokat a gyerekeket közösítik ki akiknek nem "normálisak" a szülei? Ha így látjátok akkor naivak vagytok. Valószínűleg megnehezíti a beilleszkedést, de nem azért mert két anyukája van és ezt nem tudja elfogadni, hanem mert ti csak azért mert két anyukája van nem fogadjátok el.
És miért kell azért cseszegetni a kérdezőt, mert szerinted nem él normálisan? Mi számít normálisnak?
Nézzetek már körül a világban amiben élünk, az egész kész káosz.
És hogy a kérdésre is válaszoljak:
Szerintem is beszéld meg a pároddal, ha így is bizonytalanságban éltek, akkor még nincs itt a gyerekvállalás ideje. Kérd meg, hogy várjatok, amíg rendeződnek benned a dolgok...
24 évesen szerintem még egy hetero párnak is korai a gyerek, és neked ez az első hosszabb kapcsolatod nővel, szóval még várjatok. Ő is gondolkozzon el rajta, hogy ezt most komolyan gondolja és felneveli a gyereketek akármi lesz és nem csak egy kis fellángolás...
Ha belevágtok sok sikert! Én szurkolok :)
És valóban megváltozott a viselkedése? Megkomolyodott? Már hónapok óta más a viselkedése mint azelőtt?
Mert ha nem, akkor inkább csak érzelmi zsarolás.
Ne haragudj, de hetero kapcsolatokban annyi ilyet láttam, hogy már megkomolyodtam, majd ha lesz gyerek másként viselkedek, de a vége mindig az lett, hogy a terhesség alatt, vagy a gyerek születése után nem lett jobb a helyzet.
Kettőtök kapcsolatában nekem inkább te tűnsz a komolyabbnak és megfontoltabbnak.
Ha egy kapcsolatban egyik fél akar gyereket, a másik nem, igen, erre rámegy a kapcsolat. Nem rámehet, hanem rámegy. Ha lesz gyerek, azért, ha nem, azért. Ilyenkor jobb békében elválni még a gyerek előtt, és akkor mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Sajnos nincs olyan, hogy "de én szeretem", mert ha szeretnétek egymást, a legjobbat akarnátok egymásnak, de mivel az összeegyeztethetetlen (egyikőtök akar gyereket, másik nem - tehát valakinek nagy áldozatot kéne hozni, de ezt a másik, ha igazán szeret, nem fogadhatná el), el kéne engednetek egymást. A szeretethez az elengedés is hozzá tartozik.
Egyébként meg, még ha "engednél is", nem hinném, hogy neked kéne szülni, ha ő akar gyereket. Ha akar, szüljön (hiszen biológiailag képes rá), és ha szétmentek, nevelje fel. Gondolj bele, te megszülsz egy olyan gyereket, akit nem kívánsz, Isten tudja, kitől, majd a csaj lelép, te meg ott leszel a gyerekkel, akit nem is akartál.
Ha valaki biológiailag alkalmas a szülésre, de nem akar szülni (ő a kevésbé nőies), akkor higgy nekem, nem is akar igazán gyereket. Aki akar, az mindent megtesz, hogy szülhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!