Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kapcsolatban mikor kell...

Egy kapcsolatban mikor kell közölni, ha az egyik fél nem szeretne gyereket? (Nem csak a közeljövőben, hanem egyáltalán)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom az ilyesmit mikor illik közölni, mert azért az ismerkedős időszakban, főleg az első randin biztosan nem jó azzal indítani, hogy "figyelj,én nem szülök neked", de később sem jó, ha a kapcsolat már komoly és akkor derül ki, akkor a másik fél úgy érezheti átverték, és jogosan. Szóval mikor ideális ezt tisztázni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 26. 17:01
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
86%

Türelem..

Ha a másik fél felveti a kérdést, akkor korrekt módon tisztázd vele.

Vagy ha te úgy érzed, hogy itt az ideje.

Egyébként beszélgetés közben is szóba kerülhet a téma, akkor is legyél inkább őszinte.

2010. dec. 26. 17:09
 2/39 A kérdező kommentje:
Szóval nem gond, ha már az elején szóba kerül? Féltem,hogy olyan érzést kelthet, mintha én már elterveztem volna az elkövetkezendő 50 évet, ami viszont eléggé riasztó.
2010. dec. 26. 17:11
 3/39 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Szerintem ha már az első randin túl vagytok és az úgy sikerült, hogy lesz második is, akkor valamilyen úton-módon terelhetnéd a beszélgetést olyan irányba, hogy az ismerősödnek ennyi meg annyi gyereke van meg ennyi meg annyi évesen szült, "és úgy egyébként Te hogy állsz ehhez a kérdéshez?"

És akkor Ő vagy olyat mondd, hogy még nem gondolkozott ezen, vagy Ő sokára szeretne vagy minél hamarabb szeretne vagy nem szeretne vagy valami. Ezek bármelyikére válaszolhatod, hogy Neked határozott elképzelésed van a témáról: nem szeretnél gyereket egyáltalán. A reakciójából meg kiderül, hogy mit szól ehhez...

2010. dec. 26. 17:13
 4/39 A kérdező kommentje:
Akkor jó, igaz nincs most párom nem is keresek, csak félnék, hogy ezzel elcseszem de azt hiszem a te ötleted ez a ráterelős általánosságban beszélős nagyon jó! Köszönöm :)
2010. dec. 26. 17:14
 5/39 anonim ***** válasza:
23%
Minél hamarabb, annál jobb. De persze mégváltozhat is a hozzáállásod az idő múlásával, ahogy egyre jobban beleszeretsz a párodba. Én el nem tudom képzelni, mi oka lehet valakinek arra, hogy ne akarjon a szerelmétől gyereket, szerintem a gyerek ugyanúgy része az egymás iránti szerelemnek (hiszen a szerelem gyümölcse a közös gyerek), mint pl. a szex. De mindegy, a te dolgod, mit hagysz ki az életedből.
2010. dec. 26. 17:16
 6/39 Bretso ***** válasza:
93%
Szerintem jobb még a kapcsolat elején, vagy az ismerkedési szakaszban. Ha komolyra fordulna a dolog nagy csalódás lenne, ha neki más elképzelései vannak, illetve egyikőtök elnyomná a másik vágyait és nem lennétek boldogok.
2010. dec. 26. 17:17
 7/39 anonim ***** válasza:
6%
Én az eljegyzés környékén tenném.
2010. dec. 26. 17:18
 8/39 A kérdező kommentje:

Sok minden megvan bennem, de anyai ösztön nincs. Nem szeretem a gyerekeket, gyereksírásnál jobban nem utálok semmit. Kerülöm őket, ahol csak tudom. Nem undorodom én meg semmi, meg nem szólok be másoknak, csak egyszerűen én nem akarok és semmi csodálatosat nem látok benne és nem is láttam soha, még gyerekkoromban sem játszottam anyukásat.

Karrierista típus vagyok szóval csak kicsesznék a gyerekkel, nameg nem akkor akarok ténylegesen rádöbbenni, hogy nem szeretem a gyerekeket, ha már sajátom lesz.

2010. dec. 26. 17:21
 9/39 A kérdező kommentje:
Az eljegyzés nem késő?
2010. dec. 26. 17:24
 10/39 Bretso ***** válasza:
100%
Az eljegyzés nagyon késő, és szemétség, ha ilyet teszel. Valaki egy életre maga mellett akar tudni, valószínűleg családot tervez veled, te pedig benyögöd, hogy "ja bocs, nekem nem kell gyerek", összetörnéd a szívét. Másrészt, ha egy kapcsolatban az eljegyzésig nem kerül sor egy beszélgetésre erről a témáról, ott valami baj van.
2010. dec. 26. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!