Egy kapcsolatban mikor kell közölni, ha az egyik fél nem
szeretne gyereket? (Nem csak a közeljövőben, hanem
egyáltalán)
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Nem tudom az ilyesmit mikor illik közölni, mert azért az ismerkedős időszakban, főleg az első randin biztosan nem jó azzal indítani, hogy "figyelj,én nem szülök neked", de később sem jó, ha a kapcsolat már komoly és akkor derül ki, akkor a másik fél úgy érezheti átverték, és jogosan. Szóval mikor ideális ezt tisztázni?
Abszolút értem,hogy mit érzel,pedig nekem van gyermekem,és világ életemben vágytam is rá,de el tudom fogadni,hogy vannak nők,akiknek nem ez az életcéljuk.És becsüllek érte,hogy ezt felvállalod,és nem szülsz csak azért,mert egy nőnek "muszály",mert a társadalom ezt várja el tőle.
2010. dec. 30. 21:48
32/39 anonim válasza:
De ezzel nem akartam kétségbe vonni, hogy mennyire erőteljes ez az érzés. Mondom, elhiszem azt is, hogy így fog maradni mindig. Azért írtam ezt az előbb, mert lehet hogy maga a pasi furcsállná, hogy egy 21 (22) éves csaj már ilyen megdönthetetlen kijelentést tesz az életére vonatkozóan.
Amúgy ért téged valami trauma gyerekkorodban?
Esetleg emlékszel arra a korai gyerekkorodra, amikor olyasmi kisgyerek voltál te is, akiktől most viszolyogsz?
Nem akarok vájkálni, puszta kíváncsiság.
2010. dec. 30. 21:50
33/39 anonim válasza:
Bocs, közben írt mégvalaki, szóval az "amit írtam az előbb" a 21:46-os válaszra vonatkozott (az voltam én).
2010. dec. 30. 21:52
34/39 A kérdező kommentje:
Hát hogy őszinte legyek nagyon sokszor hittem azt, hogy a kicsiket jobban szeretik, pusztán mert kicsik, és tényleg mindenhol így volt, minden gyerekkori barátomra rásózták a kistestvért, akinek mindent szabadott. Nekem ez már akkor undorító volt, most is annak tartom. Talán ez lehet, ami miatt. Nameg én azt nem bírom elviselni, amikor a sokgyerekesek állandóan panaszkodnak hogy ilyen meg olyan sok dolguk van és sokkal többet érnek a dolgozóknál, holott mondanom sem kell hány válasz érkezik sokgyerekes panaszkodóktól. Akkor erre van idejük? Szóval én ezt nem igazán tudom összeegyeztetni. Persze tisztelet a kivételnek, mert tényleg nem mindenki ilyen, én nagyon becsülöm azokat az embereket, akik tisztességben képesek gyerekeket nevelni, de akik állandóan magukat sajnáltatják és azt éreztetik, hogy kevesebb vagy náluk na az szörnyű.
2010. dec. 30. 21:55
35/39 anonim válasza:
A következő randik v.melyikén. Jobb ezt egy kapcsolat elején közölni, mint éveket lehúzni egymás mellett és görcsösen elterelni a témáról a figyelmet állandóan.
2010. dec. 30. 21:57
36/39 anonim válasza:
Én elég korán közöltem, bár utána még szükség volt rá, hogy vagy százszor elmondjam újra és újra, mert nem hitte el... relative a szakításunk előtt egy héttel esett le neki, hogy nem biztos, hogy tőlem lesz gyereke. De igazából máig sem fogta fel. Úgyhogy... ha már tudod, hogy a másik nagyon elvakultan gyerekpárti, akkor minél előbb kéne, hogy adott esetben időben véget érhessen a kapcsolat és elkezdhessen magának keresni egy megfelelő személyt, akivel lehet közös gyereke. Én végülis egy sima, egyszerű beszélgetésbe simán beleszövöm bármikor, a kapcsolat legelején, de az ismerkedési fázisban is, hiszen egy nem megfelelő személlyel kezdett kapcsolat az gááz, látod, tapasztaltam is. Egyszerűen beszélgettek, és valahogyan előkerül a gyerekek témaköre... és csak úgy mellékesen megjegyzed, hogy amúgy te úgy érzed, nem szeretnél, és nem is firtatod ezt többet, tehát megpróbálod a lehető legkevésbé feltűnően csinálni, csak ha ő elkezd érdeklődni. Ezt így bármikor lehet szerintem. A legjobb esetben elmondja ő is az ő álláspontját. Rosszabb esetben a későbbiek során majd ő is felhozza ezt a témát.
2010. dec. 30. 22:00
37/39 anonim válasza:
Szeritem te a vagy sok pasi álma, hogy nem nyúzza a gyerek kérdéssel Ugyanakkor azt gondolom elég fiatal és bocs kiforratlan vagy ahhoz, hogy pontot tégy erre a kérdésre. Az elkövetkező 10 évben sok minden megváltozhat benned is. Mindenesetre jó a kapcsolat kezdeti szakaszában ezt elmondani a barátodnak.
2010. dec. 31. 17:28
38/39 anonim válasza:
Be is b*szna, ha azután mondaná el a lány, hogy eljegyeztem.
Szerintem simán jó az első randin, legalább tisztán lát az ember.
2010. dec. 31. 19:53
39/39 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy előbb ismerd ki a partnered. Amennyiben egy hullámhosszon vagytok a és megértitek egymást, akkor a gondolkozásotok is hasonló. Akkor pedig valószínű, ő is így gondolkozik erről témáról.
Imádtam az állatokat, de nem szerettem a gyerekeket. El nem tudtam volna képzelni, hogy nekem legyen. Aztán egyszer terhes lettem. Meg kellett tartani, pedig nem akartam. Amikor megszületett a lányom, vele szemben egészen más érzéseim voltak. Megjegyzem, hogy egy gyerek nem hátráltat annyira a karrierben, sőt ad egy nagy motivációt is. A férj már jobban! :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!