Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kapcsolatban mikor kell...

Egy kapcsolatban mikor kell közölni, ha az egyik fél nem szeretne gyereket? (Nem csak a közeljövőben, hanem egyáltalán)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom az ilyesmit mikor illik közölni, mert azért az ismerkedős időszakban, főleg az első randin biztosan nem jó azzal indítani, hogy "figyelj,én nem szülök neked", de később sem jó, ha a kapcsolat már komoly és akkor derül ki, akkor a másik fél úgy érezheti átverték, és jogosan. Szóval mikor ideális ezt tisztázni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 26. 17:01
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
38%
Hát engem elijesztene a nő, ha a 2. randin a gyerekvállalásról beszélne...Mintha csak a házasságra menne. Nem azt mondom, hogy az eljegyzés előtt nyögje ki a nő (ha egyáltalán odáig eljut a kapcsolat), na de nem is kell egyből erre terelni a szót.
2010. dec. 26. 17:54
 12/39 anonim ***** válasza:
29%

Hát engem elijesztene a nő, ha a 2. randin a gyerekvállalásról beszélne...Mintha csak a házasságra menne. Nem azt mondom, hogy az eljegyzés előtt nyögje ki a nő (ha egyáltalán odáig eljut a kapcsolat), na de nem is kell egyből erre terelni a szót.

Már bocs, de miért baj az, ha "a házasságra megy" valaki? Egy kapcsolatnak nem az az egyik legfontosabb célja, hogy összeházasodjatok és családot alapítsatok?

2010. dec. 26. 18:13
 13/39 anonim ***** válasza:
74%
Minél hamarabb! Én ugyan nő vagyok, de ha a párkeresés-ismerkedés időszakában a férfi azt mondta volna, hogy nem akar gyereket és biztosan nem és soha egyet sem, én azonnal szakítottam volna. Nem pazaroltam volna rá egy percet sem tovább, nem passzol az életutunk, keressen mást, én is keresek. Az eljegyzésre évek múlva kerül csak sor, éveket ne lopjon az életemből hiába senki. Szóval az első hetekben valamikor. 3 hónapon belül mindenképp.
2010. dec. 26. 18:22
 14/39 anonim ***** válasza:
24%

Miért szerinted minden kapcsolathoz úgy kell hozzáállni, hogy ő lesz a férjem/feleségem? Egy embernek általában több kapcsolata van, nem egy.

Én nem bírom azt, ha egy nő sos-ben keres egy férfit házassághoz, mert ne ez legyen az első. Először ismerje meg, ha hónapok, évek múlva is úgy gondolja, hogy ez az a férfi akivel szívesen leélné az életét, akkor lehet szó a házasságról, gyerekről. Sok nő nem ismeri eléggé a párját, gyorsan összeházasodnak, aztán az apa szépen lelép miután megvan a gyerek. Ez lenne a jó megoldás?

2010. dec. 26. 18:30
 15/39 anonim ***** válasza:
82%

A párkeresés a párkeresésről szól. Azért van a szerelem, az együtt járás, hogy aztán majd (évek múlva) családod legyen. Ha eleve kizárt a család mert ő nem akar, akkor nincs közös jövőnk, minek legyek vele együtt? Nem baj ha nem akar gyereket majd a jövőben, de akkor keressen olyat aki szintén nem akar.

Nem hamargyorsan kell a férj és a gyerek (pláne mert nekem már van mind) de biztos nem lődörögnék senkivel éveket ha nem ugyanazt akarjuk az élettől.

2010. dec. 26. 18:34
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Aki az eljegyzést előttöt mondta az eléggé irónikus volt..süt róla.:)
2010. dec. 26. 18:45
 17/39 A kérdező kommentje:

Na igen épp ilyen kérdések fogalmazódtak meg bennem is, hogy halálra rémítem, ha első alkalommal közlöm, ergo köcsög idióta vagyok, viszont, ha sokáig várok akkor is köcsög idióta vagyok :D

Őszintén megmondom én is megijednék,, ha a hapsi az első alkalmakkor arról beszélne, hogy nagyon szeretne gyereket, gondolom az én esetemben, hogy én meg nagyon nem szeretném, ugyanilyen rémisztő.

2010. dec. 26. 22:48
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Abban a pillanatban mikor azt érzed, hogy nem csak jól elvagytok, hanem komolyabbat szeretne. nálunk nem volt ilyen gond, valahogy az első pillanattól tudta a férjem, hogy ez van én ilyen vagyok. De szerintem a viselkedésedből le tudja szűrni nem?
2010. dec. 28. 12:26
 19/39 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nem szoktam soha szóbahozni a gyerekeket úgyhogy nem hiszem, az állatokért pedig élek halok, még egy gilisztát is elteszek az úttestről, szóval nem sokan feltételezik.
2010. dec. 28. 14:22
 20/39 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok ezt melyik félnek közölnie, annak, aki nem akar gyereket, vagy annak, aki akar gyereket? Mármint kinek kell felhozni a témát?
2010. dec. 29. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!