Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Három gyereket nevelünk...

Szani68 kérdése:

Három gyereket nevelünk élettársi kapcsolatban. Erre miért nem kapunk emelt összegű családi pótlékot?

Figyelt kérdés

Kettő saját gyermekem, egy a párom gyermeke.

A MÁK szerint nem jár a három gyerek utáni emelt családi pótlék, mivel nem házasodtunk össze.

Így a három iskolás gyerek után minden támogatástól elesünk: tankönyvtámogatás, étkezési támogatás.

Van-e valaki közületek hasonló cipőben?

2010. jan. 28. 07:57
 1/8 anonim ***** válasza:
én két gyerek után megkapom az emelt cs.p. összegét. Ha nem vagytok házasok, írjál be egyedülállót. Az nem járható út? mert lehet, jövedelemfüggő és így a párod fizuját is beszámítják..
2010. jan. 28. 08:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert neked kettő, párodnak pedig egy vér szerinti gyermeke van, és élettársi kapcsolatban élnek. Három gyermek után akkor vehetnéd igénybe az emelt családi pótlékot, és egyéb támogatásokat, ha házasok lennétek.

1998. évi LXXXIV. törvény a családok támogatásáról

7. §

(1) Családi pótlékra jogosult

a) a vér szerinti, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van (a továbbiakban együtt: szülő), a nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akihez a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 72. §-ának (1) bekezdése alapján a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték

Tehát az élettárs nem jogosult. (A nevelőszülő mást jelent.)

2010. jan. 28. 08:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,h emelt családi pótlék csak egyedülálló szülőnek,illetve tartósan beteg gyermeknek jár.És ha neked 2 gyereked van,és azt írod,h egyedülálló vagy,meg kell,h kapd.Azt nem írhatod,h 3 gyereked van,mert a 3. a párodé,akkor viszont már nem számítasz egyedülállónak(ő az élettársad.)Azt tudjátok még tenni,h te is,és ő is igényli(külön persze,mint egyedülállók),Ez akkor a legjobb,ha külön címre vagytok bejelentve.
2010. jan. 28. 08:27
 4/8 anonim ***** válasza:
De ha mondjuk együtt éltek de külön kasszán, vagy azt mondod, hogy a pasi csak albérletben lakik ott, akkor kaphatnád az egyedülállónak járó emelt családit szerintem.
2010. jan. 28. 08:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Kiemelt családi pótlékot kapok én is 2 gyerek után, mert az igénylőlapon egyedülállóként szerepelek.
2010. jan. 28. 09:39
 6/8 anonim ***** válasza:
De a kérdező nem két gyerekre szeretne emelt csp-t, hanem a háromgyermekesekre vonatkozó kedvezményeket szeretné igénybe venni, (tankönyv, étkezés) ehhez pedig kell a három gyermek után járó csp igazolás. Én legalábbis így értelmezem a kérdést.
2010. jan. 28. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:
19%
Ocsmány, ahogy taktikáztok a pénzért..
2010. jan. 28. 12:01
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Ne,, az az ocsmány, hogy a mai Mo-on nem lehet tisztességesen, csupán keresetből eltartani 3 gyereket, és különféle támogatásokra van szükség.
2010. jan. 28. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!