Szerintetek változni fog a gondolkodásmódon azzal
kapcsolatban hogy sose szeretnék gyereket?
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Igazából sose jöttem ki jól a kisebb gyerekekkel és igazat megvallva nen is nagyon szeretem őket. Viszont férjet azt mindenképpen szeretnék de ő előbb-utóbb elvárná tőllem hogy szüljek. Én meg irtózok még a gondolattól is hogy gyereket neveljek.
Szerintek változni fog a gondolkosábmódom a jövőben?
Felesleges volt feltenni a kérdést, úgyis mindenki azzal fog jönni hogy jajj fiatal vagy még persze hogy fog. Aztán lehet igazuk lesz, de azért nem kell kőbe vésni a dolgot, én már idősebb vagyok nálad, sosem akartam gyereket (a gyerekkori babázás, papásmamás is kimaradt nálam), ezután sem fogok.
2010. nov. 19. 15:01
2/33 anonim válasza:
Ugyanmár, 16 vagy! Még addig 10x meggondolod magad.
2010. nov. 19. 15:02
3/33 anonim válasza:
Hát, nem tudom. Én 16 évesen sem akartam, most felnőtt nő vagyok, most sem akarok. Úgy döntöttem nem nekem való, nem is szeretem a kisgyerekeket csak a nagyobbakat meg az újszülötteket. Őket sem babusgatni. Az unokatesóimmal is csak akkor barátkoztam össze amikor megnőttem. Van egy kislány unokatesóm is és egyszerűen a falat kaparnám néha tőle. Nekem ez nem kell, soha.
2010. nov. 19. 15:05
4/33 anonim válasza:
Nagy eséllyel fog. Önző tini vagy még, aki csak magával törődik és érthető hogy nem akarnál most még egy gyerekkel is törődni. Majd eljön az ideje. Ha 10-15 év múlva sem változik, az más helyzet, de még gyerek vagy.
2010. nov. 19. 15:07
5/33 anonim válasza:
Illetve amikor ők megnőttek. Félreértés ne essék én mindig szerettem őket, de most sokkal jobban kijövünk, fél kezem odaadnám értük, de én ezt egyszerűen nem bírnám, de nyugi, ha te gyerek nélkül leszel boldog akkor ne érdekeljen más véleménye. Mindenki úgy szül és annyit amennyit akar, nem kötelező ez. :)
Viszont amit még én sem zártam ki: Szerelemgyerek :) Szóval ha igazán szerelmes vagy talán akkor változhat az álláspontod. Nem véletlenül mondják, hogy a gyerek a szerelem gyümölcse.
2010. nov. 19. 15:08
6/33 anonim válasza:
Akik felnőtt fejjel sem akarnak, azokból hiányzik valami...de biztos rendelkeznek valami más adottsággal...hm...csak tudnék rájönni, hogy mivel...
2010. nov. 19. 15:10
7/33 anonim válasza:
Szerintem 16 év az a kor, mikor az ember a lehető legtávolabb áll a gyerekvállalás gondolatától. Ez teljesen normális dolog, ne aggódj! Az, hogy nem jössz ki jól a kicsikkel, azért lehet, mert ilyenkor a legmélyebb a szakadék a két generáció között. 16 évesen én sem akartam gyereket, és elmondhatom, az ismerőseim 90%-a így volt vele. Idegesítettek, és türelmem sem volt velük foglalkozni.. Most 26 éves vagyok, és már biztos vagyok benne: szeretnék. Már egy egészen másik oldalát látom a dolognak: jó emberré "faragni" egy gyereket szerintem hasonlít a festészethez, szobrászathoz, hiszen egy még fejletlen személyiségben neked kell megtalálnod a remekművet. Lehet, te később sem akarsz majd, és ebben az esetben ne is kényszerítsd magad rá, úgyis csak kötelességnek éreznéd a dolgot, nem lenne jó a gyereknek sem. Ezzel sincs semmi baj.. szerintem majd 10 év múlva gondold újra ezt a kérdést:)
2010. nov. 19. 15:10
8/33 anonim válasza:
Nem tudom miért állítod be ezt utolsó válaszoló olyannak, mintha fogyatékosság lenne. Nem mindenkit ugyanaz tesz boldoggá. Attól, hogy gyereket nem szeretne, még lehet egy értelmes, okos ember, aki ugyanúgy hasznos tagja a társadalomnak. Én pl állandóan dolgozom, tanulok és rendszeresen segítek az állatmenhelyeken, nem egy befogadott állatom van. Ha valaki szerint hiányzik belőlem valami, vagy nem vagyok hasznos ember, elfogadom, de ne beszéljen már úgy, mintha ez egy fogyatékosság, vagy betegség lenne. Önzetlenül segítek bárkinek, aki arra megkér, még egy csövest is felsegítek ha elesik, nem fujjogok, mint más ember.
2010. nov. 19. 15:13
9/33 anonim válasza:
Vannak fiúk is akik úgy tervezik az életüket mint te.
Már elég nagy vagy ahhoz, hogy előrevetítsd, hogyan rendezed be az életed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!