Szerintetek változni fog a gondolkodásmódon azzal kapcsolatban hogy sose szeretnék gyereket?
16 éves lány vagyok. Igazából sose jöttem ki jól a kisebb gyerekekkel és igazat megvallva nen is nagyon szeretem őket. Viszont férjet azt mindenképpen szeretnék de ő előbb-utóbb elvárná tőllem hogy szüljek. Én meg irtózok még a gondolattól is hogy gyereket neveljek.
Szerintek változni fog a gondolkosábmódom a jövőben?
Nem mindenkiből válik jó szülő, és valakit ezért nem látogatnak öreg korban, mert rosszul bánt velük a szülő.
Van a közelünkben egy akciós bolt, egyszer véletlenül anyuval elkezdett beszélgetni a nő, kiderült, hogy elvált, és hogy a lánya az apjához költözött, és nem tartják a kapcsolatot. Anyu megkérdezte, hogy ő keresi-e a kapcsolatot a lányával, mire a nő felháborodva, hogy "ő nem fog megalázkodni egy gyerek előtt"... Pedig szerintem fontos lenne, ha nyitna a lánya felé, bár nem mondtuk neki, mert többször vásárolunk nála, még a végén átvág, ha olyan tanácsot adunk, amit nem fogad el. És ha ő nem változtat a hozzáállásán, őt se fogja látogatni a gyereke, ha öreg lesz, és nem is fogok rajta csodálkozni, mert az ő hibája lesz, neki kellett volna példát mutatnia, hiszen ő a szülő.
Szülőnek lenni felelősség, nem elég csak kipottyantani a purdét a világra aztán kérni a segélyt, meg levonatni a családi adókedvezményeket (sokszor a többiek kárára)... Kár, hogy a szülőjelölteket nem tanítják meg arra, hogyan kell szülőként viselkedni, mert sokan csak a gyerekük illetve a többi ember életét keseríti meg.
15:51 vagyok, és én sem szeretnék gyereket ezért mondtam.
Ha belegondolok milyen az én szüleimnek..de ez a te dolgod!
Na, én 9 éves korom óta tudom, hogy nem kell (tudom, gyerek voltam, de az érzések már akkor megvoltak), 21 vagyok, de semmi nem változott. Rossz gyerekkorom nem volt, átlagos, semmi extra, ilyen lettem.
Előfordulhat, hogy változik, de nem leszel kevesebb azoktól, akik szülnek, ha mégsem kell majd neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!