Hova menjek? A szüleim kidobtak, és most is u.
nővéremnél vagyok. (bőv. Lenn. )
Szerintem meg pont hogy minél előbb be kell menni a gyámügyhöz, nem halogatni kell a dolgokat. Minél hamarabb elkezdenek intézkedni az érdekedben, annál hamarabb lélegezhetsz fel, hogy mostmár végre rendeződik a sorsod. Gyerekotthonban lenni persze nem olyan, mint családban, de szerintem még ott is nyugodtabban van az ember, mint amikor nem tudja, hogy mit hoz a holnap. Lehet, hogy találnak olyan rokont, akihez mehetsz, vagy esetleg nevelő szülőket, de az is lehet, hogy lakásotthonban kapsz helyet, ami azért családiasabb. Fordulj bizalommal a gyámügyhöz, mindenképpen nekik kell intézkedni. A szüleid pedig nagyon csúnyán rá fognak erre fázni, ezt nem tehették volna meg veled.
2010. márc. 10. 19:20
Először is nyugodj meg, ne pánikolj. Holnap, ha nem gondolták meg magukat a szüleid (nagyon remélem, hogy csak mérgükben mondtak ilyet, aztán lehiggadnak és észbekapnak) beszélj az osztályfőnököddel, vagy egy olyan tanárral, akiben megbízol. Meglátod, segíteni fognak!
Ha végiggondolod, akkor biztos történt valami, ami ide vezetett, nem? Hihetetlen, hogy ok nélkül ilyen lépésre szánná magát egy szülő!
2010. márc. 10. 19:23
Egy normális szülő ilyet nem csinál. Biztos hogy picit őrültek. Mégis mit mondott miért, milyen alapon?
2010. márc. 10. 19:25
Koleszba nem tudsz menni,csak ha olyan középiskolába jársz,ami bentlakásos.Az osztályfőnököd azonnal tudni fogja hogy mit kell tenni,ha szólsz neki!
2010. márc. 10. 19:26
25/310 A kérdező kommentje:
kérdeztem és ezt mondta erre nekem szó szerint: " soha többet nem akarlak látni, takarodj innen!"
De miért mondta ezt, összevesztetek? Gyámügyön meg gyerekjólétiseken kívül nincs sok lehetőséged.. Vagy jó barátot vagy rokont kell keresned. Miért nem akarsz a gyámügyre menni?
2010. márc. 10. 19:28
27/310 A kérdező kommentje:
mert olyan rossz lehet a szegény gyerekeknek akik ott élnek.. :( nem akarok oda kerülni. nagyon sajnálom így is őket. de ők meg erről nem tehetnek.:(
Nem feltétlenül rossz. Jobb mint egy olyan családban ahol vernék őket. Pénzt is kapnak minden hónapban. Nincs annyira rossz dolguk. Legalábbis jelenleg jobb dolguk van mint neked. Szerintem is lehetne h egy olyan tanárhoz odamész akin látod h törődik a diákokkal és neki elmondod
2010. márc. 10. 19:32
29/310 A kérdező kommentje:
az lehet, hogy pár napig oda mennék, amíg nem találnék egy olyan rokonomat, vagy amíg nem oldják meg?
Hát nézd. Én kb. 10 km-re lakok tőled, mondanám segítek neked, de sajnos én se állok olyan jól anyagilag +nem ismerem, hogy ilyenkor mit is kéne tenni.
Másfelől jobban jársz, ha segítséget kérsz attól a szervtől, amelyhez ilyen esetben lehet fordulni. Lehet otthonban kötsz ki, de még ez is ezerszer jobb, mint az utca. Te még fiatal vagy, előtted áll az élet. Elég gáz, ha ily módon tesz próbára. De mindenből fel lehet állni, mert én is átmentem elég sok rossz dolgon. Nehéz az ilyet feldolgozni, az biztos.
Viszont mivel ez egy anonim oldal, szerintem leírhatnád, hogy mi volt az az óriási vétek, ami ezt a következményt vonta maga után.
2010. márc. 10. 19:36
Kapcsolódó kérdések: