Kérhetem, hogy a gyerek miatt ne költözzön oda?
Szerencsétlen nő... És szegény gyerek.
Már megint egy tipikus "férfi", aki van annyira töketlen, hogy az első komolyabb probléma felmerültén otthagyja terhesen a feleségét, mert "úgy látta jónak", aztán meg, amikor -- nem azonnal, bizonyos idő elteltével -- kezdi érzékelni (felfogni még nem, csak érzékelni), hogy mit veszített, tíz év alatti kisfiúként hisztizik. Grat.
21 adott talán csak értelmes választ, a többieket össze lehet foglalni úgy, hogy "dögölj meg".
Ahhoz extrém eseteket kivéve semmi közöd, hogy kivel él az exed. Viszont 3 éves korig kéthetente 1 óra az elég abszurd. Ez hogy jött ki? Én el tudom képzelni, hogy most kezdtél vagy most fogsz kezdeni apaként gondolkodni. Én együtt élek a gyerekemmel, de másfél éves koráig én se tudtam vele sok mindent kezdeni. Milyen messze laktok? Próbálj meg az anyjával jobb kapcsolatot kialakítani, ez közös érdeketek a gyerek miatt. Tényleg tartozol neki annyiban, hogy neki köszönheted hogy eddig ellátta a gyerekedet tisztességgel. Egyezzetek meg hogy most gyakrabban mész. Ha már tud beszélni, akkor el is vihetnéd egy-egy fél napra, amit teljesen a gyerekre szánsz. Te, nem a mostani párod! Ha csak le akarod passzolni, akkor el se hozd. A közhiedelemmel ellentétben nevelni az anyának és neked kell. Természetesen a barátodat sokat látja a gyereked, tehát nagy hatása lesz. De nem ő az apja hanem te. Ez felelősség és lehetőség is. Az utóbbit látod, az előbbiben nem vagyok biztos.
Próbálj mindenben megegyezni az anyával, bíróság már régen rossz, és azt hiszem csak kétévente lehet felülvizsgálatot kérni. A barátoddal is próbálj normális kapcsolatot kialakítani a gyereked érdekében.
na várj én ezt most jól értem?
Neked van egy új nőd, de a gyereked anyja rohadjon ketté, mert nem akarja egyedül nevelni a fiatokat, mikor TE hagytad ott terhesen és kiszolgáltatottan?
Hát én a gyerekem közelébe nem engednélek :D
Így igaz. Az ő élettársának van. És mégcsak nem is azért, mert ő volt a támasza, amikor te simán leléptél egy olyan helyzetben, amit nincs nő, aki megbocsátana.
Hanem mert az anyja neveli a gyereket, és azzal költözik össze, akivel akar.
Mégis hogy képzeled, hogy meg akarod szabni valakinek, akit te hagytál el, hogyan élje az életét... kivel nevelje a gyerekét, akit te elhagytál még a születése elött. Eszem megáll.
Egyáltalán házasok voltatok? A neveden van a gyerek?
Ők árultak el téged????? Ez a hét vicce.... :D :D
Komolyan hihetetlen, hogy TE hagyod el a terhes feleséged, TE elégedsz meg kéthetente 1 óra láthatással, TE sz.@rtál a gyerekedre az elmúlt másfél évben, de most, hogy az exed tovább lépett, amit te már rég megtettél, mert a barátnőddel maradtál, most mindenki essen hasra, mert benned feléledtek az apai érzések. Vastaps, kitüntetés neked, de tényleg, egy hős vagy!
Erre akkor kellett volna gondolni, amikor angolosan távoztál az első problémánál.
Kérdező ezt nem ott rontottad el véglegesen, hogy ott hagytad szegény nőt terhesen, hanem amikor utána megelégedtél a két hetente pár órával és amikor összejöttél egy új nővel. Gyerek nélkül is mit szűr le az ember az új nő megjelenéséből? Hogy tovább lépett a másik. Most várt volna rád akár éveket, hogy hátha meggondolod magad és visszamész hozzá? Ne legyél már madár. Alapból te sértetted vérig, lapos kúszásban kellett volna próbálkoznod ha családként akartad volna újrakezdeni. Ha tepertél volna, hogy te látni szeretnéd a gyereked, vagy pl átmész minden másnap, hogy ő tudjon pihenni addig is, te pedig látod a gyereket szerinted ugyanúgy a barátod vállán sírta volna ki magát?
Lehet nem érdekes egy gyerek 2-3 éves koráig, de akkor is a te gyereked. Hetente változnak még ilyen korban, sőt, van amikor naponta. És te lemaradtál róla, mert csak eszik, alszik... Egyáltalán nem tudlak sajnálni és egyetérteni se veled. Ezt minden szempontból elszúrtad. Utólag már maximum azt tudod megtenni, hogy próbálsz jó apja lenni nem pedig egy hisztiző kisfiú.
"A barátom és a gyerekem anyja is "elárult"."
Hát ezt nem hiszem el! Te érzed magad elárulva, aki otthagyta terhesen a gyereke anyját? Szerinted ő mit érzett?
Meg hogy is írod? Ha beteg vagy nyűgös volt, akkor kevesebbet voltál ott? Aztán miért? Sosem jutott eszedbe, hogy ilyen esetben azt mondd az exednek, menjen már el egy kicsit kiszellőztetni a fejét, te majd ellátod néhány órára a beteg, vagy nyűgös gyereket?
Van egy rossz hírem. Ha betölti a 3 évet, és már elviheted, akkor is lesz olyan, hogy beteg, vagy nyűgös lesz. Akkor sem csupa kacagás az élet egy gyerekkel.
Mit mondjak? Az exed helyében foggal-körömmel harcolnék azért, hogy minél kevesebbet legyél a gyerekkel. Mert nem érdemled meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!