Kérhetem, hogy a gyerek miatt ne költözzön oda?
Elhiszem, hogy nehezen fogadod el az új helyzetet, de amikor úgy döntöttél, hogy a problémáitok megoldása helyett lelépsz, és cserben hagyod a feleséged egy ilyen kényes és kiszolgáltatott helyzetben, akkor tudnod kellett:
- az exed ezt nem fogja egyhamar elfelejteni neked, és legalább egy ideig nem számíthatsz többre, mint amit a bíróság jóváhagy
- a gyereket a korára való tekintettel az első években csak korlátozottan látogathatod
- a feleséged találhat magának új társat, összeköltözhet vele, hozzá is mehet, és akkor bizony együtt fogják nevelni a te gyerekedet (miért is ne? éljen egyedülálló édesanyaként szerető párkapcsolat nélkül, csak azért, hogy amikor te összebújsz az új nőddel, akkor abban a megnyugtató tudatban szundíthass el, hogy abban a családban, amit elhagytál, és ahová nem is szándékszol visszatérni, szintén "fenn van tartva" a helyed???)
Elmentél, és jött valaki más. Nincs ebben semmi különös. A gyereknek ettől még te vagy az édesapja, inkább arra fordítsd az energiáid, hogy jó apja legyél (mert igenis, lehetsz az, ez alapvetően nem helyrajzi kérdés - én sem emlékszem, hogy együtt lakott velünk valaha az apám, (bár nyilván úgy lett volna ideális) mégis szoros a kapcsolat.) Ami történt, megtörtént. Gondolom, mindketten benne voltatok, hogy így alakult. Ezen már kár siránkozni. Ne tegyél rá egy lakpáttal a helyzetre azzal, hogy úgy viselkedsz, mint egy hisztis kisfiú! Elvégre felelősségteljes felnőtt vagy!
"De ők most együtt akarják nevelni az én gyerekem?? "
Te léptél le, nem?
Mégis mit akarsz? Az exed maradjon örökre egyedül?
GOndolkozz már, haver!
"Míg pici volt, elég volt két hetente menni, mert evett és aludt,de már nagy."
Aha, tehát amíg a kakit, meg a bukást/hányást kell takarítani, meg éjjel 42x felkelni a gyerekhez, addig csinálja csak a barátod, mert neked addig jó az a 2 hetente egy óra is. Most, hogy nagyobb, most játszanád a jófej apucit, és közben fúrnád a kapcsolatukat, ahol csak tudnád.
De most már tényleg érdekelne, hogy miért szakítottatok. Mi lehet annyira elviselhetetlen valakiben 7 év után, hogy terhesen ott kell hagyni?
Terhesen otthagyod, és meg akarod tiltani, hogy a saját lakásában azt csináljon, amit akar? Neked aztán van bőr a képeden...
Akkor kellett volna arra gondolnod, hogy te vagy az apja, amikor otthagytad őket. Szerencsére semmi beleszólásod nincs ezekbe a dolgokba, a párod azzal költözik a saját lakásában össze, akivel csak akar. És a másfél éves gyerek inkább fogja a gyerekkori barátodat apjának tekinteni, mint téged.
"Az én párom még nem is látta a kisfiam, mert nem engedi oda a volt párom!"
Igaza is van. Neki aztán tényleg semmi köze a gyerekhez.
25/26
Igazán? De az ő élettársának van?
Hát erről beszélek, neki megvan minden, én meg ki vagyok szolgáltatva a jóindulatanak ha látni akarom a saját fiam?
Akkor kérd a gyerekelhelyezés megváltoztatását, neveld te.
Ja, hogy azt nem szeretnéd...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!