Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérhetem, hogy a gyerek miatt...

Kérhetem, hogy a gyerek miatt ne költözzön oda?

Figyelt kérdés
1,5 éves a kisfiam, az édesanyjával 7 év után szakítottunk. A terhessége alatt nagyon megromlott a kapcsolatunk és én elköltöztem a közös lakásunkból. Az egyik gyerekkori barátom sokat segített a volt páromnak, és mostanra egy pár lettek. A lakás a volt párome, de én nem szeretném ha az új párja oda költözne. A gyerek még pici és nem akarom, hogy mindennap együtt legyenek, hisz én vagyok az apja. Van erre valami lehetőségem?
2015. júl. 15. 11:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy nehezen fogadod el az új helyzetet, de amikor úgy döntöttél, hogy a problémáitok megoldása helyett lelépsz, és cserben hagyod a feleséged egy ilyen kényes és kiszolgáltatott helyzetben, akkor tudnod kellett:

- az exed ezt nem fogja egyhamar elfelejteni neked, és legalább egy ideig nem számíthatsz többre, mint amit a bíróság jóváhagy

- a gyereket a korára való tekintettel az első években csak korlátozottan látogathatod

- a feleséged találhat magának új társat, összeköltözhet vele, hozzá is mehet, és akkor bizony együtt fogják nevelni a te gyerekedet (miért is ne? éljen egyedülálló édesanyaként szerető párkapcsolat nélkül, csak azért, hogy amikor te összebújsz az új nőddel, akkor abban a megnyugtató tudatban szundíthass el, hogy abban a családban, amit elhagytál, és ahová nem is szándékszol visszatérni, szintén "fenn van tartva" a helyed???)

Elmentél, és jött valaki más. Nincs ebben semmi különös. A gyereknek ettől még te vagy az édesapja, inkább arra fordítsd az energiáid, hogy jó apja legyél (mert igenis, lehetsz az, ez alapvetően nem helyrajzi kérdés - én sem emlékszem, hogy együtt lakott velünk valaha az apám, (bár nyilván úgy lett volna ideális) mégis szoros a kapcsolat.) Ami történt, megtörtént. Gondolom, mindketten benne voltatok, hogy így alakult. Ezen már kár siránkozni. Ne tegyél rá egy lakpáttal a helyzetre azzal, hogy úgy viselkedsz, mint egy hisztis kisfiú! Elvégre felelősségteljes felnőtt vagy!

2015. júl. 15. 12:03
 22/65 anonim ***** válasza:
100%

"De ők most együtt akarják nevelni az én gyerekem?? "

Te léptél le, nem?

Mégis mit akarsz? Az exed maradjon örökre egyedül?

GOndolkozz már, haver!

2015. júl. 15. 12:05
 23/65 anonim ***** válasza:
100%

"Míg pici volt, elég volt két hetente menni, mert evett és aludt,de már nagy."

Aha, tehát amíg a kakit, meg a bukást/hányást kell takarítani, meg éjjel 42x felkelni a gyerekhez, addig csinálja csak a barátod, mert neked addig jó az a 2 hetente egy óra is. Most, hogy nagyobb, most játszanád a jófej apucit, és közben fúrnád a kapcsolatukat, ahol csak tudnád.

De most már tényleg érdekelne, hogy miért szakítottatok. Mi lehet annyira elviselhetetlen valakiben 7 év után, hogy terhesen ott kell hagyni?

2015. júl. 15. 12:07
 24/65 anonim ***** válasza:
94%
Jaj de sajnállak.... :)
2015. júl. 15. 12:10
 25/65 anonim ***** válasza:
100%

Terhesen otthagyod, és meg akarod tiltani, hogy a saját lakásában azt csináljon, amit akar? Neked aztán van bőr a képeden...

Akkor kellett volna arra gondolnod, hogy te vagy az apja, amikor otthagytad őket. Szerencsére semmi beleszólásod nincs ezekbe a dolgokba, a párod azzal költözik a saját lakásában össze, akivel csak akar. És a másfél éves gyerek inkább fogja a gyerekkori barátodat apjának tekinteni, mint téged.

"Az én párom még nem is látta a kisfiam, mert nem engedi oda a volt párom!"

Igaza is van. Neki aztán tényleg semmi köze a gyerekhez.

2015. júl. 15. 12:14
 26/65 A kérdező kommentje:
Sokat veszekedtünk, nagyon megváltozott és nem bírtam tovább. Talán ez nem tűnik másoknak akkora problémának, de nekem ez akkor sok volt.
2015. júl. 15. 12:18
 27/65 anonim ***** válasza:
100%
Edd meg, amit főztél, kérdező. És igyekezz jó apa lenni. Ennek egyik lépése, hogy elfogadod, hogy egy másik apaminta is lesz a gyerkőcöd életében - igen, az is lehet, hogy egy nálad sokkal jobb.
2015. júl. 15. 12:20
 28/65 A kérdező kommentje:

25/26

Igazán? De az ő élettársának van?

Hát erről beszélek, neki megvan minden, én meg ki vagyok szolgáltatva a jóindulatanak ha látni akarom a saját fiam?

2015. júl. 15. 12:20
 29/65 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kérd a gyerekelhelyezés megváltoztatását, neveld te.

Ja, hogy azt nem szeretnéd...?

2015. júl. 15. 12:24
 30/65 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert ő kicserélte a szaros pelenkát HELYETTED, elviselte, hogy a gyerek esetleg az egész éjszakát végigbőgi, HELYETTED, vigyázott rá, ringatta, amikor az anyukája vacsorát főzött, talarított HELYETTED. És a te csajod mit csinált, hm?
2015. júl. 15. 12:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!