Mit tegyek, hogy anyósom ne "költözzön" ide hozzánk a gyerek megszületése után?
Mondd meg neki, hogy semmilyen körülmények közt sem akarod, hogy 6 hétnél többet nálatok legyen.
Értesd meg vele, hogy felnőtt emberek igénylik az önállóságot, hogy ne érezze túlságosan sértőnek, mondd neki, hogy anyádat sem látnád szívesen 6 hétnél tovább, mert annak sem örülnél ha ő telepedne rátok túlságosan. (Ezzel finoman értésére adod, hogy ezt rátok telepedésnek érzed.)
Hat valoszinu h a kedves mama megsertodne de ki nem sz@rja le. Ha annyira akar akkor 6hetig legyen kint de utanna tippli haza. Ha az embernek a sajat edesanyja is csak 6hetig fog segitkezni....amit gondolom anyosod tud...akkor nemertem o minek akar olyan sokaig kint lenni. Egyebkent nem vagom mit kellene segiteni. Megfogsz majd mindent szepen oldani te magad. Nem lesz gond. Mond meg a parodnak h te ezt nem szeretned. Jo oke 6hetig rendben..maradjon de tovabb ne. Kerd meg a kedvesed h mondja el ezt az anyukajanak. Es ha o "nem akarja megbantani" a kedves mamat akkor bantsd meg te. Felnott ember vagy...lassan edesanya leszel. Eld azt az eletet amit te akarsz es ne azt amit masok eroltetnek rad!!!
Elnezest a negativ hangvetelert....de okoskodokbol es kotekedokbol nekem kijutott es ezert latom mar drasztikusabban a dolgokat
nem lehet, hogy szeretne kint élni egy évet és ez van mögötte?
akkor viszont kéne neki külön szállás és kész.
Szegény Anyós...
Nem gúny! Egyik fia már külföldön, a másik is megy. Unoka megint messze lesz. Talán fél, nagyon magányos lesz itthon, és ebben van valami igazság.
Ezeket átgondolva, augusztusig még szépen, megértően lebeszélhetitek, de azért 6 hétre mehessen ő is.
Nem egyszerre a két nagymama, de azért ne hagyjátok ki őt sem.
Egyszerű a megoldás: 6 hétre ti magatok - ahogy önként vállaltátok az anyósod repülőjegyét, etetését, itatását, szállásának biztosítását számára teljesen ingyen, ami nem kevés lóvé - úgy vállaljátok az övét is. Egyenlően.
(Tudod, mint a testvéreknél...)
Aztán ha a hat hét letelt, akkor ahogy az édesanyádnak azt mondjátok, hogy szia mama, és elköszöntitek, meg felteszitek a repülőre, úgy az anyósodat is.
Ha ő még nem akar hazamenni, egyéni szociális probléma, de akkor találjon állást, vagy oldja meg. Megjegyzem, ha nekem 6 hétre adna valaki szállást és ételt számomra ingyenesen külföldön,akkor annyi idő alatt (ha nem Nigériába vagy Afganisztánba mennék, és beszélnék angolul - én beszélek, de az anyósod gondolom nem-), akkor valami kulimelót mástnem biztosan találnék, és akkor a saját költségére már ott tudna maradni, ha vénségére akar új életet kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!