Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az első gyerek megszületése...

Az első gyerek megszületése után változott-e az anyósoddal a kapcsolatod? Ha igen, miben?

Figyelt kérdés
anyós
2013. ápr. 25. 10:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Változott bizony...Mivel ő nem akart unokát,ennek "megfelelően"soha eddig meg nem nézte a babát.Én pedig nem foglalkozom vele,de talán ez így érthető
2013. ápr. 25. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:
57%

A kapcsolatom nem változott, csak jobban észreveszem, hogy mennyire felszínes. Majomszeretettel szeretgeti az unokát, de amúgy meg nem foglalkozik vele. Annyiban kimerül a szeretete, hogy "jajj, gyere ide kisunokám, ülj a mami ölébe, puszi-puszi" :-) Viszont ha együtt vagyunk valahol eszébe sem jut, hogy mondjuk adjon egy pohár vizet az unokájának.

De ettől még nem rossz vele a kapcsolatom, csak tudom, hogy nem lehet rábízni a gyereket :-)

2013. ápr. 25. 10:25
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Az addig teljesen átlagos viszonyunk borzalmas lett. Szerinte én mindent szarul csinálok a gyereknevelésben, bezzeg ő aztán mindent sokkal jobban tud. Először finoman próbált meggyőzni az ő elveiről, pl. teéztassuk a babát és 2 hónapos kortól mehet a hozzátáplálás. Vittem neki aktuális álláspontot a kérdésről, erre én lettem az okoskodó hülyegyerek, bezzeg ő, aki már 2 gyereket felnevelt. A helyzet fokozatosan romlott, semmi nem tetszett neki, se az etetés, se a szobatisztaságra szoktatás időpontja, se az oviválasztás, se a sportválasztás, egyszerűen semmi sem jó. A gyerekkel nincs megelégedve, és szerinte minden az én hibám. Örökké szid, a gyerek előtt is, a férjemet ellenem hangolja. Legszívesebben sose találkoznék vele, de a férjem sajnos nem így gondolja, így ő megy a gyerekekkel - és így én is megyek, mert még mindig jobb, ha tudom mivel támad, mintha a hátam mögött lenne az aknamunka ellenem. Én nem tartom magam tökéletesnek, de rossz anya sem vagyok; szerintem átlagos, igyekszem jól csinálni, nem értem mivel érdemeltem ki ezt a viselkedést részükről. Többször is próbáltam megbeszélni, tisztázni, de nem megy :(
2013. ápr. 25. 10:35
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Jobb lett a kapcsolatunk. Azóta mióta megvan az első lány unoka, én vagyok a szép és ügyes. :)

Három fia volt, mindig is lányt akart, és végül az unokában teljesedett ki az álma. Most fülig ér a szája, és emiatt velem is sokkal jobb fej.

Régen sem volt amúgy rossz a kapcsolatunk, csak sokkal többször mondta meg a tutit. Most ez nincs. Csak szeret minket és pont.

2013. ápr. 25. 10:36
 5/11 A kérdező kommentje:

Nálunk az a gond, hogy külföldivel házasodtam, az ő hazájában.

Eddig ideális, mondhatni anya-lánya kapcsolat volt köztünk, de amióta megvan a gyerek, túl sok "jótanáccsal2 lát el. Például (kapaszkodjatok meg), féltékeny a magyar nyelvre. Megbeszéltük a férjemmel, hogy hétköznap napközben, amikor ő dolgozik, magyarul beszélek a kicsihez, reggel, este, és hétvégén, amikor itthon vagy, az ő nyelvén.

Mikor itt van a mama, akkor mindig sipánkodik, hogy jajj, ne magyarul beszélj hozzá, mert nem fogja megtanulni az apja nyelvét! Ami ugye baromság.

Másrészt, ő megvan róla győzödve, hogy nagyon szép, fiatalos nő. Khm..khm.. Kiscsillió képet tölt fel magáról FB-ra. Mikor itt van, állandóan közös képeket csinál(tat) magáról a gyerekkel, és azokat posztolja. Nyilván nem a gyerek a lényeg, hanem ez egy jó ürügy arra, hogy újabb képeket rakhasson fel.

2013. ápr. 25. 10:44
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

Pff az már anyós a javából :D Na én falnak mennék mondjuk az enyém se kutya :D

Ő olyan típus mint az egyik válaszoló írta h jajj puszi-puszi babusgatni jó meg persze elrontani h állandóan kézben tartja és már msot ott tartunk ha leteszem és egyedül hagyom üvölt mint a sakál. De ha tisztába kellene tenni vagy más egyéb szó szerint dobja vissza és utasít h csináljam meg. SEgíteni nem tud semmiben mert semmihez sem ért. De persze mindenbe tud "okosságot" kifejteni. Amikor megszültem és hazajöttünk másnap eljött 4 napra "segíteni" kértem h fürdesse már meg a gyereket mert császároztak és eléggé nehézkes volt állni és tartani a gyereket. Még a pelenkázónál is nehéz volt állni és megcsinálni mindent. Na mindegy a válasza az volt h ő nem meri ő nem tudja megfürdetni. Teszem azt van 2 fia. Akkor ő nem ápolja le a köldökcsonkot mert undorodik. Kérdeztem is a férjemet h ki látta el őket. Mire kiderült mindent az apjuk csinált. De persze azalatt a 4 nap alatt mindenbe belekötött. Miért tartjuk ott ahol tartjuk az ásványvizes pakkot. Miért oda teregetek? ...stb Ja és jött a pólyával. Abba kell tartani mert jobb a gerincének elrontom majd. Nem is azért kellett abba tenni míg itt volt mert anélkül képtelen volt megfogni annyira béna.

Próbál okosságokkal ellátni de látja rajtam h nem vagyok vevő rá és inkább hallgat próbálkozik sógornőmnél :D Alapjába nem köpködjük egymást meg soha nem mondott még rám rosszat csak rettenetesen fárasztó tud lenni :D Szerencsére a férjem kiáll mellettem ha már nagyon zsibbaszt. Valamivel jobb a kapcsolatunk mert tisztel és becsül amiért életet adtam az unokájának. Neki is első lány unoka egy fiú van aki 3 hónappal idősebb :) meg persze 2 fia van. Bennem bízott h végre lesz egy kislány is :)

de ahogy olvasgatom itt néhányotok miket él át. Én biztos már olyan balhét csaptam volna :)

3hónapos kislány anyukája :)

2013. ápr. 25. 11:14
 7/11 A kérdező kommentje:

Jahhaaaj kedves #6, ez meg a másik, amit írtál!

Szülés után közölte, hogy jön segíteni.

Semmit, nem csinált, csak fb-ozott. Szóval, nem elég, hogy volt egy újszülöttem, de még 2 vendégem is volt. (Após is jött.)

Persze, amikor a férjem hazatelefonált neki, akkor gyorsan kiszaladt a konyhába csörömpölni a fakanállal, hogy éppen nekem segít főzni, vagy ha a gyerek sírt, akkor mellészaladt, és azt mondta, hogy babázik. Aztán kinyomta a telefont, és ment vissza gépezni.

Más: egy újszülött akkor alszik, amikor álmos. Anyós ezt nem értette meg. Néha, amikor eszébe jutott, hogy jajj unokázni akar, akkor felpattant a számítógép mellől, és dajkálgatni akarta a gyereket. És meg volt sértődve, amikor mondtam, hogy hagyja, mert alszik. Panaszkodott a férjemnek, hogy nem adom a kezébe a gyereket. Hát kérem, amikor ébren volt a baba, akkor talán nem gépezni kellett volna.

Após meg... reggeli után elment a barátokhoz, és csak vacsorára jött haza.

2013. ápr. 25. 11:21
 8/11 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Kedves Kérdező ezt hívjál kirakati nagyinak. Az ilyen típust nagyon utálom. Eljátszom a konyhatündér szerető nagymamát. Amúgy az én anyósom is csinálta ezt h alszik a gyerek és jön állandóan h babusgassa. Amikor itt volt napokig alig foghattam meg a gyerekemet. Csak szoptattam és onnantól kezdve állandóan kikapta a kezemből. Nem sajnálom tőle de még nekünk kellene összeszokni nem vele. Egyik este az ágyban elpanaszkodtam a férjemnek ja meg azt is h mikor sírt a gyerek de próbáltam betartani a 3 órás etetést erre ringatja a gyereket anyósom és közbe ezt énekelte neki: AZ A BUTA ANYJA NEM AD NEKI ENNI!!! fúúú az ideg vágott szét tőle. Férjem mindjárt kiosztotta és megmondta neki azóta nem mer ilyenekkel "viccelődni" sógornőmmel még mindig csinálja. Mindenbe szeret beleavatkozni. AMikor terhes voltam felhívott azért h menjek le az autóhoz és próbálgassam hogyan kell betenni a gyerekülést. Teszem azt akkor még a régi 3 ajtós autónk volt biztos sok kedvem volt ott szórakozni hatalmas pocakkal! Nagyon remélem én soha nem leszek ilyen anyós. Mondtam inkább puffantsanak le ha így viselkednék :D

2013. ápr. 25. 12:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Fúú, ezek az anyósok mindenhol ilyenek?

Én nem sorolom, az enyém miket csinált, kb amit leírtatok előttem, együtt mindet :(

Miért most alszik, adj neki teát, pólya kell neki, így csináld, úgy csináld, mindenbe bele kellett kötni.

Sokáig nem mertem rábízni a gyerekeket, amíg picik voltak, ez nem is tetszett neki, mert látta, hogy anyu többet vigyáz rájuk.

Most már nincs szerencsére ilyen gond, mert nagyok és szólnak neki maguktól mindenért:)

De, most jön a 3. babó, kíváncsi vagyok előre, hozzá hogyan fog viszonyulni, mint tapasztalt nagymami.

2013. máj. 7. 12:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Legalább a ti anyósotok megmondja a szemetekbe, hogy nem jól csináljátok a dolgokat, az enyém a hátam mögött ócsárol, persze mindent visszahallok. A gyerekeimet leszarja, egyszer mikor a kisebbiknek 8 hónaposan hörgőgyulladása volt és a lányom /3 éves/ is itthon volt betegen, minden szaladt. A kicsi mindent kihányt nyákkal, egész nap ölben stb, megkértük hogy jöjjön már el segíteni egy délelőtt, erre közölte a férjemmel, hogy ha nem bírom egyedül ellátni a 2 gyereket majd ő felneveli őket és sírva lerakta a telefont. Ja mg hogy ő az anyósától soha nem kért volna ekkora szívsséget.
2013. máj. 7. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!