Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy anyósom ne...

Mit tegyek, hogy anyósom ne "költözzön" ide hozzánk a gyerek megszületése után?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ausztráliában élünk a párommal és augusztusra várjuk első gyermekünket. Mivel van egy vállalkozásunk amiben ketten dolgoztunk a páromnak az öccse fog hozzánk jönni 1 évre, hogy besegít a munkába. Kitalálta anyósom, hogy akkor Ő is jönne nekem segíteni. De én már anyukámmal beszéltem, hogy jön ki hozzánk 6 hétre segíteni nekem és nem akarom, hogy anyósom idejöjjön olyan hosszú időre, mert már éltünk együtt és mindenbe beleszól, okoskodik. Párommal beszéltem erről az egészről de ő csak annyit mondott, hogy mit csinálhatna nem akarja az anyukáját megbántani. Azt mondta, hogy mondjam akkor én neki hogy ne jöjjön ennyi időre csak ő is 6 hétre. Beszéltem is vele, de akkor is jönni akar mert, hogy biztos szükségem lesz a segítségre. Már most azon is gondolkoztam, hogy hazamegyek és ott fogom megszülni a gyermeket, és akkor anyáéknál nem fog zavarni.
2014. márc. 19. 23:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%

Na várj... Én úgy tudom nem is lehet 1 évig maradni, ahhoz vízum kell nem? Méghozzá munkavállalói.

Ha "nyaralni" megy valaki, az max 3 hónap ha jól tudom.

2014. márc. 20. 08:54
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Egyszerűen meg kell neki mondani, hogy szeretnétek a saját lábatokon megállni és megtanulni egyedül gondoskodni a kicsiről. Nem akarjátok, hogy mindig legyen ott segítség. 6 hétre őt is szívesen látjátok, ahogy anyukádat is, de több időre semmi szükség arra, hogy odaköltözzön, boldogulni fogtok és szeretnétek egyedül megoldani az új helyzetet.
2014. márc. 20. 11:38
 13/16 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem mondd meg neki, hogy anyukáddal már megbeszélted, hogy néhány hétre megy hozzátok segíteni, őt is szívesen látjátok természetesen, de köszönöd szépen, egy egész évig nem akarsz a szülők segítségére támaszkodni.
2014. márc. 20. 13:44
 14/16 A kérdező kommentje:
Ausztráliába csak vízummal jöhet, 1 évre is jöhetne hozzánk mert megkapná. De úgy néz ki, hogy még 1 napra sem jön mert a párom beszélt vele, hogy nagyon szívesen látjuk de 6 hétnél tovább az én anyukám sem lesz itt így Ő se maradjon ha megoldható. Azt mondta a páromnak, hogy ő azért a 6 hétért nem fog 30 órát repülőn tölteni akkor inkább nem is jön. Így mondta a párom neki, hogy ne is jöjjön, majd mi jövőre haza megyünk és akkor találkozik az unokával.
2014. márc. 21. 13:51
 15/16 anonim ***** válasza:
84%
Azért a 6 hét az 42 nap, a 36 óra meg másfél... negyvenkét nap alatt egy napsütötte, öröknyári környezetben mindent ki lehet pihenni... óceán, paradicsomi környezet, kenguruk, koalák, pálmafák... aki ezt nem így gondolja, az nagyon rossz szemüveggel nézi a dolgot, még akkor is, ha esténként teszem azt 1-2 órát vasalni kell, vagy urambocsá' néha meg kell főzni egy ebédet, vagy egy vacsorát...
2014. márc. 21. 14:30
 16/16 anonim ***** válasza:
89%
Jaj hagyjuk már, nem az a baja, hogy nem tudná kipihenni, hanem az, hogy nem maradhat egy évig. Akkor meg már nem is érdekli az egész. Olyan mint a gyerek, ha nem zabálhatja fel az egész tábla csokit, inkább bevágja a sarokba.
2014. márc. 24. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!